måndag 24 augusti 2020

Sugen på en mini resa....styr nosen mot Himos.

Tänkte nu då det diskuteras mycket att man inte skall resa utomlands och  snällt hållas hemma i eget land så tyckte jag det passade med att  göra ett inlägg om min stuga då folk gärna reser i hemlandet.  Skrev om den i fjol höstas att jag hyr ut den men skall ta upp det igen här på bloggen.

 Jag har planer att göra en egen sida om min stuga just för att få fram att den går att hyra den året om och uppdatera lite nu och då med nya bilder  och om olika evenemang i Himos.

Jag vet att många inte helst rör sig någonstans just nu i dessa tider men sen finns det den gruppen till vilken jag hör som nog rör  sig runt i Finland. 




 Nu börjar vi så småningom ha sommaren förbi  som för många betyder  att de  stänger  dörren till stugan för denna  säsong men i min stuga hålls dörren uppe året runt och välkomnar gärna gäster dit under alla årstider.

Ni alla som gillar vintern vill kanske inte åka ända upp till Lappland för att njuta av snö utan tar den bekvämare varianten och väljer skidorten Himos i mellersta Finland.

 Lappland är ju alltid Lappland men Himos är på ett bra avstånd från tex Åbo , Helsingfors , Björneborg, Vasa, Tammerfors m.m då det ligger i mitten av Finland. Om man åker till Lappland så behöver man åtminstone 1 vecka på sig då man åker dit men till Himos kan man bra komma upp för ett par dagar. För oss tar det 3 timmar från Åbo. 





  Har nämnt om det på bloggen att den är för uthyrning och också via vänner och bekanta har djungel telefonen gått bra och sen kan man också hyra den  via Himos center . Men nu har jag som sagt planer att göra egen sida för min stuga , men först kanske stugan  borde få ett namn eller hur.

Tror det är ett passligt tillfälle att nu på allvar marknadsföra stugan i och med att det kan ta länge innan vi får åka utomlands och kanske i något skede det går så illa att hotellen igen måste stängas ...men då skall ni veta att min stuga finns alltid för uthyrning året om. Det går bra att kontakta mig via e-post lisettelaitinen@yahoo.se 

 Det är många gånger så att fast man trivs hur bra hemma så kan det ibland vara jätte roligt  med miljöombyte och lovar att Himos är jätte fint året runt. 







 I fjol hade vi en otrolig mörk vinter i södra Finland men i mellersta Finland fick vi i alla fall så mycket snö att dom fick slalombackarna igång  plus den nya härliga pulkbacken med tunnel där du kan åka upp istället för att  gå upp med pulkan ...jätte rolig grej för barn och också för oss vuxna som gillar att vara i pulkbacken. Pulkor , donitser , rattkälkor och sk madrasser  finns att låna där .












Sen ordnas det en massa olika evenemang i Himos året runt med undantag nu förstås då det varit denna Corona så har dom ställt in en massa men vi får hoppas det vänder nästa år och vi igen kan få vara med om en massa roliga evenemang där.





 Kom fast dit med ett gäng kompisar då där är något bra band , på vinter med gänget och åka slalom , man kan golfa där , sen kan man  komma på två man för att ha ett mysigt  veckoslut och göra små utfärder längs med alla fina vandringsleder eller åka upp till toppen på skidbackarna och njuta med ett glas skumppa och blicka ut över hela Himos. Finns också grillkåtor där uppe var man kan grilla och ha piknik. Himos passar också bra för barnfamiljer året runt.

Sen kan man fast fira barnets, egen eller någon kompis  födelsedag i Himos ..tex bjuda med ett par vänner och ha en rolig dag i pulkbacken/skidbacken om man råkar fylla år vintertid eller sommartid fira med mysig piknik uppe på toppen av skidbackarna. Det är bara att låta fantasin flöda.






Min stugan finns ca 4,6 km från Himos centrum nära en sjö ( inte strandtomt) men nära till stranden. Vill man kan man köra in till Jyväskylä som ligger ca 56 km ifrån Himos ( där finns Spa) och i Jämsä finns en liten simhall om man  vill åka dit och simma.







Detta foto tog jag i fjol somras då vi var i Jyväskylä uppe i Vattentornet.




Finns kanoter att hyra ..kanske också roddbåtar ifall man vill ro  runt i denna vackra sjö.









 Lite bilder från stugan , en del har säkert redan sett dom i något av mina inlägg.Stugan har sovplats för 9 personer och djur är också välkomna dit. Man får hyra stugan också bara för en dag , inget måste att hyra en hel vecka.
















Så blir det lite vackra vinter bilder igen. Längtar verkligen att få prova åka slalom i vinter och se hur mitt knä tycker om det , nu har det hunnit läka sen i fjol i april då skidolyckan hände. Fick inte skida förra säsongen och sen då jag skulle ha kunnat prova så stängdes skidcentret pga Coronan. Så jag hoppas på en säsong med mycket snö.



 







I fjol firade vi vår första mysiga jul i egen stuga uppe i Himos och flera jular kommer det bli där. Sen är ju sportlovet en tid som säkert många gärna åker iväg så bara att höra av er i god tid för februari/mars är en populära månader då stugorna hastigt blir fullbokade...likaså veckosluten sen då alla evenman kör igång.






Så nu gott folk ni som vill ut och på en mini resa  ...styr nosen mot Himos . 

Välkomna.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar