fredag 28 augusti 2020

Shoppar och smider järnet

Äntligen ....nu behöver vi inte mera här i Nuppularanta köra på sand/grusväg ...nu hade dom äntligen fått den större väggen  asfalterad , vägen ner till stugan är sandväg. Obs..jag kör inte då jag fotar ...stannade bilen.





Idag har jag verkligen sovit och kvitterat min sömnbrist , inte behöva vakna till den förbaskade väckarklockan. Kom upp hit till stugan igår ensam och just nu ligger jag i sängen och funderar skall jag stiga upp eller nej. Valde nej och ligger hellre här och bloggar och njuter av att inte behöva göra något just nu.

Det är nog så skönt att bara få ha sin egen tid mellan varven och måste  nu och då försöka  ge kroppen lov att nolla allt och få vila...jag är ingen robot. Här i min stuga i Himos får jag det lugn jag behöver. Minns ännu så tydlig i fjol somras då jag körde upp hit för att se på denna stuga om det var något att ge bud på och då jag steg in här så visste jag direkt...här är min stuga. Alltså känslan då du vet att det är rätt går inte och beskriva i ord , jag bara stod här och något inom mig sa att här har du stugan du sökt.

Har inte en sekund ångrat mitt köp utan blir bara mer och mer kär i denna stuga som sakta men säkert börjar formas till min och hoppas nu i dessa osäkra tider på arbetsfronten att jag inte behöver ta farväl av den.  Finns ju saker utvändigt som måste fixas , den behöver målas och så vill jag ha en stor terass på baksidan men nu till först försöker jag  få den inredd i sådan stil som faller mig i smaken.





Igår då jag kom hit så stannade jag i Tammerfors Ikea för skulle köpa till alla sängar madrass skydd , dom är lätta och tvätta och så hålls madrasserna rena. Likaså täcken och dynor vädras och tvättas regelbundet i och med att jag  har stugan för uthyrning så kräver det att ha sängkläderna rena.




Dom flesta som går i i Ikea vet att man brukar komma ut med mycket mera än vad som står på listan och så gick det för mig också. Men det var inget onödigt utan jag köpte en ny upplaga av tallrikar till stugan i grått .Denna fina tavla nedanför lämnade jag kvar


 Efter det så för jag till Löytötex då jag kom till Jämsä för jag skulle köpa allt från wc-ankka till fönster puts så det finns då jag och gästerna skall städa efter oss ( om man inte förstås beställer städning från Himos men kostar extra). 

Sen då jag gick förbi textilerna så bara såg jag dessa två dynor på rea som ropade 
"vi vill med till stuga" och jag bara slet dom åt mig från hyllan. Dom passar perfekt på soffan , liknar som någon skulle ha målat dessa blommor med vattenfärg.








Sen så hade dom så fina lurviga vita dynor och konstgjorda skinnfäll ( heter det så) som man på vinter kan ha ute på stolarna och dom skulle passa  hit till stugan då vintersäsongen närmar sig med stormsteg. Brukar ju tidigare komma snö här uppe än i södra Finland om det alls kommer snö dit mera. Så får se om dom också ropar åt mig... "vi vill till stugan" då jag far till Löytötex ( fniss). Denna tavla nedanför skulle också ha velat med till stugan  men tillsvidare fick den bli kvar i Ikea...men tror nog att nästa gång jag far till Ikea så kommer jag höra renen säga  "jag vill till stugan" och tror inte jag kan motstå denna blick.




Sen tog jag hemifrån turkosa plädar och dynor som jag ibland brukar ha på somrarna och la dom där uppe i sovrummet plus att Michelle ville ha ny matta så tog jag hennes gamla hit.




Skall  idag åka och se om jag fyndar en ny vit dammsugare och ännu innan jag är nöjd och säkert också mina hyresgäster så skall jag köpa hit en vit Moccamaster 
 ( väntar att den blir på rea) .

Många undrar jösses jäklar så hon shoppar loss i dessa kärva tider....jo jag vet att det faktiskt är nu man borde hålla i varenda euro just i och med att man inte vet hur framtiden ser ut med jobb. Men och andra sidan är det nu jag borde smida medan järnet är varmt , för då man inte kan resa utomlands på ett tag så vill nog folk göra något i vinter än att bara sitta hemma och då är det roligt att kunna välkomna gäster hit och ha en mysig/ fin stuga dom får komma till.Så det är därför jag shoppar i dessa tider som man  borde spara och så länge jag har jobb/ inkomst så måste jag försöka investera hit.

Vi har diskuterat hemma om just min dröm ...jacuzzin...det är nu jag borde investera i den för det gör nog det lilla extra och  lockar mera gäster hit då .  Tänk sitta och bubbla under stjärnklar himmel med lite bubbel i glaset eller  vad mysigt för  ett par som får en weekend för sig själv och någon snäll person ställer upp som barnvakt och dom styr nosen hit mot Himos för att bara få njuta av varandra och egen tid. Eller tänk vad kul för ett gäng  party people att sitta där och ha stereon på fullt och sjunga ( läs vråla ) till alla låtar och försöka överrösta stereon efter en dag i skidbacken och tänk för oss hur härligt det skulle vara att komma hit och öppna locket och krypa ner i 36 gradigt bubbel mitt i vintern.

Det som också man kan göra här ( mina bekanta berätta ) är att sova en natt ute på trampolinen , dom hade gjort det då dom var här och sett en massa fina stjärnfall som varade många sekunder ...tror det var närmare 18 stycken stjärnfall dom hade sett. Så vill man inte sova inne så kan man sova ute och i morron 29.8 är det ju den officiella sova ute dagen. Trampolinen kommer vi plocka ner till vintern  men det finns ju sovsäckar som håller upp till en massa minusgrader att man gott kan sova ute på vintern om man vill.

Jag börjar märka att det riktigt börjar bubbla av ideer inom mig , det är väl så då man en gång varit företagare så är man illa tvungen att alltid ha en massa ideer/drömmar gömda inombords i något fack och nu känns det som mina drömmar  börjar hitta ut efter jag gjorde detta köp. Så därför känns det trist då coronan spökar med i vardagen ,  men kanske den i slutändan för med sig något gott då folk inte kan resa utomlands utan hellre reser hemma....det återstår att se och jag fortsätter drömma och smida planer.

Så för er som intresserar vad som pågår här i Himos och mitt stugprojekt så får ni snart följa med på stugans egen Fb sida , men måste lite smida planer där också innan jag öppnar en sidan för min stuga.

Nu skall jag sakta men säkert gå ut och sätta mig på terassen och ta mitt "morgonkaffe" ...det är det här jag menar med att jag njuter för fullt , att inte behöva ta någon notis om vad klockan är utan fast dricker morgonkaffe klockan 13....de är Lissu stil de!!! 

Denna fina regnbåge visade sig igår då jag kom fram.









 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar