onsdag 12 augusti 2020

Käftsmäll

Man räknar ner och vet att dagen närmar sig med stormsteg men ändå kommer den alltid lika överraskande som en käftsmäll....dagen då skolorna börjar och vardagen sparkar igång. Man har fått njuta av långa härliga sov mornar och ta allt i sin egen takt då jag varit hemma på mina lediga veckor. Michelle är ju en riktigt sjusovare som mig och har verkligen njutit av sommarlovet.






Det har för oss alla varit sena kvällar och sov mornar nu då Mikko också haft semester därför var det så ovant då det surrade i alla telefoner i morse ( onsdag) kl 7.....faaaan jag skulle ha velat dra täcket över huvudet och fortsatt sova många timmar.  För vet ni vad ...har sovit så otroligt skönt i min ny investerade säng. Vill inte ens ligga på soffan på kvällen och se på tv då det är så skönt och ligga och se på Netflix i sängen.







Så vem vet om jag snart måste börja kalla mig " Sänkyperuna" istället för "Sohvaperuna". 




Var  till Rusta ( fd Hong Kong butiken) och köpte lite saker som pappa behövde och så hittade jag till sängen jätte fina dekorations dynor  och nu söker jag ett liknande tyg så jag får  ett smalt sängöverkast i  någorlunda samma färg.

Har idag haft en ordentlig städa undandag då det igen minskat i skåpen och vi fått slängt en massa bråte och onödiga saker som ligger i knutarna.... har försökt jaga på resten av gänget att dom skulle kunna hjälpa men det går så otroligt trögt innan dom kommer igång...they drive me crazy. 




Hittade en härlig bild  då jag gick igenom lådorna , Angelica och hennes kompisar då dom hade ett tjejband i lågstadiet . Angelica är längst till vänster...oj sötisar. Minns att Angelica spelade trummor i bandet.



I Michelles rum i en knut så har det ökat och ökat med saker ...kläder , slalompjäxor och skidor som vi tog från stugan i och med att jag hyr ut den nu som då så vill vi ha skidutrustningarna hemma, snowboarden stod där i knuten osv ...tills jag idag röt till och sa  " nu fan får ni hjälpa till och röja"...med denna fart så har vi  snart saker upp till taket. Men hör och häpnad så blev knuten städad och Michelles rum blev så fint. Hon fick hyllan som vi haft i sovrummet flyttad till sitt rum och hon började direkt fixa och ordna så fint.

Så har vi igen en dag över och på torsdag  är det igen fullt ös på , har massor med saker som skall uträttas.... sköta pappas ärenden , mina egna ärenden , se till att få kidzen till skolan osv osv osv...lovar då man har familj och barn i skolåldern så tar nog aldrig uträttandet slut. När jag ligger och skriver detta så skulle jag inte alls ha lust att stiga upp från sängen i morron  utan bara ha MIN dag och fast sova klockan runt.

Men på fredag skall jag unna mig egen tid och  göra sådant som JAG tycker om och skall hålla  1-2 meters avstånd dit jag far. Skall se om Mikko har lust att hänga med ...han har så svårt och lämna barnen ...han vill  att dom skall vara med över allt vart vi far. Brukar säga åt honom att vi behöver nog också lite tid för oss själva ibland och dom har ju sällskap av varandra då dom är två. Själv minns jag att jag var 13 då jag inte mera behövde åka med till stugan.

På lördag har jag planer  för kräftparty åt familjen här hemma. Vi hade planer att ha kräftparty i stugan för oss och några av kidzens kompisar men nu då det är lite si som så med denna coronan så hyrde jag ut stugan åt mina bekanta , så dom får mysa där och vi äter kräftor hemma istället.....längtar att få duka upp så där super mysigt med kräft tema och mina fina röda  kräftlampor som jag fyndade för ett par år sedan.

Är det flera som kommer äta kräftor i veckoslutet  och kanske ta sig en nubbe till??


Efter veckoslutet kommer jag vara fulltankad av glad energi och dessa skitdagar lämnade bakom och på måndag redo att kliva ombord på Grace....skall nog verkligen vara glad att jag har ett jobb att gå till ännu tillsvidare.


Nu finns det väl ingen som missat att vi har ny säng...men lovar i morron kommer det inte mera foton från sovrummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar