torsdag 27 augusti 2020

Kommer absolut köpa ett nytt kort


Idag fick vi sova lite längre då Michelle och Jaromir skulle först kl 9.55 till skolan , Mikko for tidigt iväg men det har jag inte hört för jag sov gott som en gris. Tänkte redan igår åka ut till Ruissalo och simma med då jag var så trött så blev det inget av det så jag bestämde att idag då jag fört kidzen till skolan så kör jag vidare till Ruissalo och  simma , bada bastu och gör några Hydrohex vattengym pass. 










Det var en super fin dag och jösses vad det var skönt att komma dit ...allt var så grönt och lummigt  och solen värmde så skönt idag. Det var inte många i Spa kan jag lova ...som mest var vi väl 5 och i något skede var vi bara 2 . Men det kom och gick folk hela tiden men kan lova ingen trängsel. Märktes att skolorna börjat och det nu är dom äldre som dominerar i Ruissalo.






Måste säga det var så otroligt lugn och skönt ...bara att sitta och njuta i jacuzzin efter jag körde några vattengym pass.For också ner till bryggan och satt en stund för vädret var toppen och så var jag ett par gånger och simma i havet , uppfriskande och skönt.








Så nu har jag använt min första gång på mitt 10 ggr Spa kort så nu har jag 9 ggr kvar och lovar då jag har kortet fullt så kommer jag absolut köpa ett nytt för nu har jag äntligen hittat något som jag gillar och passar mig. Tänk vad skönt i vinter att få åka till Ruissalo Spa och njuta av varm bastu och härligt varmt vatten i jacuzzin plus att dom också har vinterbad här på Ruissalo Spa.




Frågade om det är  2 timmar som jag kan vara inne och simma och då svarade hon att...."du får vara hur länge du vill , fast hela dagen". Ups  , det hade jag inte räknat med för ofta är det 2 timmar tid man har då man  går på Spa då man inte bor på hotellet. Men här var det annat , nästa gång kommer jag verkligen vara där hela dagen ..idag var jag 3 timmar.









När jag var klar så satte jag mig på ute terassen i Ruissalo och drack en kopp kaffe innan jag åkte via affären och handla mat och sen hem . Idag behövde jag inte laga mat ...köpte nämligen en färdig grillad broiler och ringde hem åt Mikko från affären att han skulle börja koka ris.



Skall försöka hinna dit ett par ggr i veckan då jag har min  lediga vecka och råkar  jag bli permitterad nu i höst så kommer jag gå oftare dit och njuta.

Så nu är det bara att försöka hitta på saker som gör vardagen glad för jag tänker inte sitta hemma och deppa ihop och fundera hur det blir framöver. Idag igen så kom det på nyheterna att det stora pappersfabriket i  Jämsä stängs och en hel massa som blir utan jobb , det är dystra tider  i Finland och runtom i världen. Men hoppas vi alla på ett eller annat vis hittar ljusgnistan i vardagen.

På torsdag förmiddag skall jag sätta mig i bilen och köra till stugan helt ensam för barnen har skola och Mikko jobb . Jag skall åka upp dit  några dagar och ta bort våra saker och fixa till lite där för Mikkos en arbetskompis skall hyra stugan en vecka i september.

Vi tänkte om vi skulle ha sovit ute i tält på lördag för det är " Sova ute dagen"  då man skall sova ute om man vill. Jag sov en  gång på balkongen med Jaromir och sen sov jag och en arbetskompis en gång på deck 12 för vi hade arbetsvecka då. Nu hade jag lite planer om vi skulle ha tagit sovsäckarna och sovit ute på trampolinen i Himos på lördag men allt är lite öppnet för det är studentfest på lördag i Björneborg så då skulle vi kanske kunna sova i tält i Yyteri. 

Vi får se hur programmet ser ut till veckoslutet ...ni får nog läsa på bloggen sen var vi sov på lördag då man skall sova ute. Kanske vädret är så dåligt att man hellre kryper ner i sängen inne. 

Klicka på länken så kan ni se vad detta evenemanget  handlar om ni som kanske inte är så insatta i det

https://www.suomenlatu.fi/nuku-yo-ulkona/etusivu/tapahtumat.html

Nu är det dags att krypa ner i sköna sängen här hemma så jag är pigg då jag kör upp till Himos på torsdag morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar