tisdag 25 augusti 2020

Deppiga nyheter

Tänk att det skulle ta så här länge att få familjen att förstå att jag verkligen är trött då jag kommer hem från min arbetsvecka för ni skulle ha sett hur fint dom hade fixat då jag kom hem...tack familyn. Jag hoppas verkligen det inte bara var en en gångs företeelse utan önskar  att jag varje måndag kväll får komma hem och kunna sätta mig ner och njuta än att  direkt måste börja städa.

Tack också till er alla som ville dela mitt förra inlägg på facebook som handlade om min stuga i Himos och välkomnar gärna gäster från Finlands alla hörn att åka upp till Himos och njuta/koppla av och försöka få tankarna på lite annat än denna jobbiga tid vi nu befinner oss i.

Lovar att fast man inte är en vinter människa så finns det nog inget mer ro givande än att tända massor med ljus , ha eld i öppna spisen och se snö flingorna sakta dalar ner mot marken och att sen följande dag gå ut och höra knastret  av snö under skorna , snötäcket  glimmar som om det  var fullt av kristaller.

Som det nu ser ut så kommer vi inte kunna resa till sol , värme och palmer på ett bra tag så vi är lite illa tvungna att stå ut med vintern vare vi sen tycker om den eller inte. 

Det är många soldyrkaren som nu måste bita ihop och vänja sig av denna långa mörka tid. Får vi lika dålig vinter som i fjol så ser vi som sagt inte mycket snö här i södra Finland i år , det blir väl det vanliga regn, regn och åter regn. Själv har jag nu på äldre dar börja tycka mera och mera om vintern  och nu då jag har min stuga i Himos så kan jag säga att jag redan börjar längta efter att få ta på mig skidorna och komma till backarna för att åka slalom. Nu får vi ju hoppas att skidbackarna  får öppnas denna säsong att dom inte måste vara stängda hela vintern.





Men inte skulle jag tacka nej att åka och kryssa i Karibien i vinter om allt var som före coronan , men det tar vi sen då det blir grönt ljus. En del kryssaren är redan igång...Mein Shif 1 och  Mein Shif 2 kom emot oss då jag var på jobb. 


Saknar Royals stora kryssaren där vi fått njuta många år i rad , alla fina öar vi fått se och allt härligt vi fått vara med om . Satt just och såg igenom en massa foton från våra kryssningar.














 Nu återgår vi till dagens program ( tisdag) ...morgonen började med att jag vaknade runt halv sex då Mikkos klocka ringde , somnade om och vaknade kl 7 då det var dags att se till att kidzen steg upp. Körde dom till skolan och i samma veva ringer Mikko om jag kunde söka han till Lieto och föra han tillbaka till kontoret i stan för han hade måste föra en buss på service. Då tänkte jag för mig själv.... jag är hemma på "ledigvecka" nu och det märks , alltså det är tuuusen saker direkt då man kommer hem ...oj oj om jag skulle få ligga i sängen första dagen och sova ut hur länge jag vill men noup. 

När jag kört  familjemedlemmarna dit  dom skulle (jobb, skola) och jag kom hem så  tänkte jag att fasiken  jag kryper ner under täcket och ser fast på någon serie på Netflix med den påföljden att jag somnade och vaknade då Jaromir kom hem klockan 14. Så denna dag har jag gott runt som en zombie och inte orkat  göra så mycket än att låta kroppen återhämta sig efter arbetsveckan.

Sen öppnade jag datan och så läser ...Finnair börjar yt förhandlingar och minskar 1000 av sin personal och då hade jag på måndagen läst att ...vem månne ...jo Viking Line börjar också yt förhandla. Jag tror snart man inte vill öppna datan mera och läsa dessa deppiga nyheter dag efter dag. Lovar att det nog sätter många tankar och snurra på folk som det berör och för mig spolades tiden tillbaka många många år då jag jobbade på Diana II  och befann mig i ett nästan exakt samma skenarie som jag nu går igenom. Då var det inte förstås corona tider men ...det sa pang och så blev jag arbetslös.

Minns allt var så frid och fröjd på Rederi Slite och dom lovade oss guld och gröna skogar ungefär. Jo  det går så bra och här kommer ni ha ert framtids jobb , dom ordnade en massa kurser åt oss och minns ännu en kurs som hette Diamant kursen där dom skolade upp oss och  vi skulle ge Östersjöns bästa service. Vi fick till och med en mugg med ett diamant logo på efter kursen.  Vi var många som skulle flyttas till den nya båten som var på kommande... Europa och jag minns att jag var en av många som skulle fått åka ner till Tyskland och söka båten.

Hur tror ni det gick.....jo jag sitter hemma på min lediga vecka tror till och med det var lördag  och så kommer det i nyheterna att Europa kommer att byta färg från röd/vit till blå/vit ....minns än i denna dag känslan då du inte fattar ett dugg vad dom pratar om i nyheterna utan bara sitter och stirrar. På måndag var det många som ringde kontoret för det pipa upptaget hela dagen och i allt detta kaos kom det fram att Silja Line  hade köpt Europa och Slite hade gott i konkurs och alla båtar skulle säljas...så där fick dom jobba för fullt sen att hastigt börja måla om den stilige röd/vita båten. Vi blev alla uppsagda men en del hade jobb ett tag framöver innan dom sista båtarna såldes.

Nu hoppas jag verkligen inte att jag behöver gå igenom en likadan fas så här många år senare. Men det är lite obehagligt skall jag säga att jag nu är i en nästan likadan situation som då....vet inte hur det skall bli med mitt jobb , kommer jag sitta hemma på ledig vecka och  läsa att vi alla förlorat jobbet , kommer det gå så illa att den nya båten Glory byter färg lika hastigt som Europa gjorde för många år tillbaka. Jag hoppas ju verkligen inte det ....men då man ser hur stora , starka firmor som  tex Finnair och Viking Line och många många flera skadats av denna coronan så blir man nog verkligen fundersam om framtiden.

Håller verkligen tummarna att min arbetskarriär inte slutar med att jag blir uppsagd...utan vill nog gärna jobba ännu så jag kan uppfylla några drömmar som jag har i mina planer innan jag blir pensionär. Men vill det sig så illa att jag en dag står utan jobb så kommer jag hoppas att jag kan hålla kvar min stuga  och  på heltid försöka satsa på att hyra ut den ...nu är det mera som en hobby.

Vill lyfta flaggan högt åt alla mina kollegor och andra som nu befinner sig i samma situation då vi inte vet hur morgondagen ser ut med jobbet.... hoppas att vi får hålla jobben kvar och det blir ett ljusare 2021.

God natt allesammans och försök att sova gott fast det säkert snurrar en massa tankar åt många just nu.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar