lördag 29 augusti 2020

Veckoslutet blev inte som planerat

Det blev lite annorlunda veckoslut än vad det var mening...men jag har det mysigt här i stugan ensam med det skulle ha varit roligt att fira sk Venetsian kvällen alla tillsammans plus att det är "sova natten ute" tema idag.

Det var bestämt att jag skulle komma upp till Himos och söka våra saker och fixa stugan så den kan välkomna hyresgästerna om en vecka och Mikko och kidzen skulle åka till Björneborg på studentkaffe. Jag hade planer att åka från Himos till Björneborg idag och vi skulle ha varit en natt i Yyteri men där fanns inga lediga rum idag. Tur var ju det att jag inte bokade rum för festen blev inhiberad pga att lill killen i familjen där festen skulle vara hade blivit förkyld och i dessa corona tider vill ingen ta risken så det blev att jag blev kvar här i Himos.

Tänkte som så att då studentfesten inte blev av så kan  Mikko  och kidzen komma upp hit och fira Venetsian här då jag en gång är ledig. Venetsian  är ju en sk avslutning på sommaren och så välkomnar man in hösten  och visst är det roligt att kunna fira denna kväll här i stugan. Men så har Mikkos pappa fyllt år för några dagar sen och så hade hans bror förslagit att dom just idag skulle fira så dit for min mys Venetsian med familjen. Så fast den andra festen blev inhiberad så dök det upp en annan fest så dom for likväl till Björneborg.



Men jag trivs bra  ensam med  tid för mig själv så det går ingen nöd på mig här i Himos men det skulle ha varit roligt att alla kunna vara tillsammans då jag som sagt var ledig detta veckoslut.




Badleksakerna tackar för denna säsong och luften släpps ut.


 Jag har fått mycket fixat här idag då jag varit ensam här , idag  kommer jag säga hej då till sommaren här i stugan men i stället så öppnar jag dörren och välkomnar  höst/vinter säsongen. När detta är en året om stuga så tar egentligen inte vår stugsäsong slut utan nu tar vi steget in mot hösten.







Jag har alltid tyckt om att inreda och ha fint runtomkring mig och gillar att pynta och fixa som ni vet vid det här laget ni som följer bloggen. Så nu då jag är ensam här så har jag köpt blommor som jag planterat i mina ute lådor , köpte en samma vit lykta som jag har inne i stugan och den här skall vara på terassen. 

Sen skulle jag villa ha äkta vita fårfäll men nu till börja med så fick det bli en billigare variant . Men ser nog att dom inte alls har bra kvalite  men dom får duga nu till börja med . Ni märker säkert att jag inte kunnat resa någonstans i år då jag bara inreder hela tiden ( fniss).




Nu har jag prövat planera lite inför hösten och vintern här i stugan för nästa gång vi kommer hit så blir antagligen i slutet av september eller början av oktober och då behöver jag inte direkt börja höstpynta för nu lämnar jag allt färdigt.




 

Jag testade som sagt med mina konstgjorda fårfäll och såg hur det passar till vintern och jäkla hur mysigt det kommer att bli då den första snön faller här i Himos och terassen har vinter skrud. Ibland funderar jag varför jag inte har skolat mig  inom inredning då jag alltid haft stor passion för att inreda...jag njuter så otroligt då jag får planera/fixa  och det blir just precis så som jag vill ha det. 






Idag har det varit en fin dag så jag hann också en sväng upp till toppen och blicka ut över Himos och så var jag och hälsa på en bekant som har stuga uppe på toppen bakom slalombackarna vid en liten sjö.




Sen var jag och plockade blommor på en åker där det fanns en skylt att man fick plocka.





Nu sitter jag i bilen nere i Kaipola (ganska nära pappersfabriken som skall stängas) här finns en gästhamn och här skall det vara fyrverkeri om en liten stund....ett sk tack och farväl för denna  sommar 2020.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar