torsdag 6 augusti 2020

Instängd

Är på jobb denna vecka och sitter dagligen och följer med vad som händer i Finlnd och världen angående Covid-19 och det ser inte allas bra ut.

Är detta vår framtid att var instängd hemma , instängd i Finland, instängd från världen. Jordklotet som har bjudit på en massa fina ställen , äventyr , kulturer , maträtter och framför allt  har gett mig en massa härliga minnen , den har också gett mig vänner omkring i världen och nu är det plötsligt helt Stop med allt detta roliga.

Jag som har haft kalendern fullspäckad med hotellnätter och resor lyser nu helt tom...känns så overkligt att hela jordklotet är så gott som stängt. Känns inte bra för  mig som älskar att resar och har resa som  hobby. Känns som jag sitter instängd i en glaskula och bara på avstånd får följa med vad som händer på detta jordklot. Vill ut från denna ovisshet , vill ha tillbaka tiden då man kunde planera framåt och se framemot dom härliga rese datumen som väntade i kalendern.

Nu är den ända väntat att  se hur denna andra våg av covid-19  beter sig i höst och måste vi igen en gång stänga in oss för en längre tid i detta höstmörker som är på kommande. Det går en tid att mysa , njuta av levande ljus och ligga under pläden och se på Netflix....men tror i något skede att människorna börjar tröttna av att sitta bara hemma hela mörka hösten. I synnerhet vi resenärer som är vana att vintertid åka utomlands och tanka sol så man klarar sig till våren.

Jag vet inte hur jobbig ni känner  det som inte tycker om att resa men jag tror för oss som älskar att  resa  så är nog denna tid verkligen jobbig. En del resenärer har accepterat denna situation och anpassar sig att jordklotet är stängt men själv hör jag till den gruppen som inte kan acceptera och förstå att det blev så här. Nu då jag äntligen lever i en situation då jag har möjlighet ekonomiskt att resa runt världen  ...ja då stängs allt ned.

Det känns jätte jobbigt och deprimerande att leva i denna ovisshet och inte veta hur morgondagen ser ut och vilka nya regler det igen kommit som man skall följa. Det går ett tag men då det inte verkar finnas något slut på länge ännu så börjar nog detta liv tära på.




Ovissheten som gnagar på hur det blir med jobb , ovissheten hur hösten ser ut med skolorna om dom stängs eller ej, nu börjar dom igen rekomendera distans arbete åt folk som har möjlighet till det.....ja hör ni gott folk ...var skall allt detta sluta.

Men jag ger inte helt upp ännu....så länge hotellen håller öppna här i Finland så kommer jag vara en flitig kund där , för jag behöver inte röra mig bland folk där om jag inte vill . Kan fast boka ett fint  rum med egen bastu och njuta av en hotell natt utan att vara risk för andra att jag smittar någon eller själv blir smittad.

 Jag försöker hela tiden hålla avstånd var jag än är för då jag har ett jobb där jag  rör mig med otroligt mycket människor så vill jag vara försiktig. Men det hjälper ju inte att jag försöker hålla avstånd då en del står och flåsar i nacken då jag är i kassakön. En del bryr sig inte ett dugg.

Sen kanske många undrar att surffar jag alls runt mera på rese sidor....och svaret är ....Jo det gör jag.

Just nu kollade jag på skoj flygen till Lettland för dit får man ännu tillsvidare resa  men nej jag skall absolut inte iväg dit fast jag är hur sugen som helst att hoppa på flyget dit. Resor utomlands får ännu vänta fast det känns så otroligt svårt att hålla fingrarna borta från boka knappen. Men jag hoppas ännu på bättre tider då jag får klicka på rutan BOKA många gånger om.

Nu skulle det finnas resor till Kaunas/Lettland för 20 euro tur/retur och därifrån skulle jag villa ta buss elle tåg till kuststaden Klaipeda...men tyvärr så får jag nu bara resa här på datan. 

Nu har jag  tid att planera den resan tills det blir aktuellt att jag kan boka , har också reda sett ut mina favorit hotell var jag sen vill bo ...så det är ganska roligt att med god tid kunna sitta och drömma och planera.

En annan resa som jag planerar och kommer och göra sen då det blir grönt ljus att få resa det är att jag  flyger via Gdansk till Bergamo/Italien. Kollade på skoj prisen och jag som är Wizzair club member så skulle nu kunna flyga till Bergamo via Gdansk tur/retur för ändast 34 euro från Åbo....så ni kan säkert gissa att jag sitter som på nålar här och längtar iväg.

Men nu är tyvärr läget så här och jag får nöja mig med att resa med min arbetsplats fram och tillbaka Finland/Sverige i en veckas tid och sen på lediga veckor njuta av hotellnätter så länge tills dom måste stänga igen ifall det blir en andra våg. Sen då det inte går att boka hotellnätter så blir det Netflix, pläden och massor av ljus och sen åker vi till stugan så länge vi får innan dom igen börjar avråda att man inte får resa inom landet. Så nog skall vi på ett eller annat vis klara oss genom corona krisen.

Hoppas alla mina resekollegor därute står ut med denna ovisshet om hur vårt resande kommer se ut  i framtiden ....men vi håller tummarna och hoppas på bättre tider.

Ni som inte gillar att resa hoppas ni också orkar ta er igenom denna ovisshet som vardagen för med sig.






Denna fina toalett väska fick jag idag som jag skall använda sen då jag börjar resa utomlands igen ...tack Trace.


//Kram till er alla









2 kommentarer:

  1. Får se, hur allt ska gå under hösten. Jag vill inte ha liknande instängning som på våren.

    SvaraRadera
  2. Ibland har jag kännt som i titeln till musikalen, Stoppa världen – jag vill stiga av (engelska: Stop the World – I Want to Get Off) är en engelsk musikal i cirkusmiljö från 1961 med musik och text av Leslie Bricusse och Anthony Newley....
    Men vill det absolut inte mera!!! Nu vet vi alla vad det på riktigt innebär för alla...
    Hoppas att alla skulle inse sitt eget ansvar i detta "skenaario" ❤️

    Tack för din trevliga och mångsidiga blogg Lisette 😍

    SvaraRadera