tisdag 22 september 2020

Hann med mycket idag

Hoppas ni alla hade en bra tisdag...själv började jag min dag med att köra kidzen till skolan och åkte till Kaarina för att köpa mig en take away caffe/ smörgås för att ha frukost nere vid stranden. Visste att det kommer bli en rätt hektisk dag  så jag tänkte att den lilla stund jag bara får sitta och njuta så gör jag det vid havet....drar i mig doft av salt vatten och känner den sköna friska vinden.

 





 

 Fick faktiskt vara i lugn och ro....härligt ...lite längre fram fanns ett gäng pensionärer som var och simmade. Hurtigt gäng...skall själv försöka åka till Ruissalo  denna vecka och simma , basta och vatten jumppa. Skall faktiskt prova och ta mig ett dopp i havet också på samma gång , vet faktisk inte hur kallt havsvattnet är just nu...har någon reda på det?

 Efter jag suttit och laddat mig inför dagens "hemma fru maraton"  så körde jag via Rusta i Kaarina och sökte efter beiga dyn överdrag men hittade inte riktigt sådana jag ville ha. Blev lite sugen på att sy några oranga , beige och bruna dyn överdrag nu och få upp den riktiga höst stämningen här hemma. Inte länge kvar så får jag börja förbereda inför Halloween....ett av mina absolut favorit tema och sen kommer julen.



 

På tal om jul så den som vill vara i god tid med att rigga upp inför julen så kör till Rusta...där var massor med juldekorationer och lampor upp plockade på hyllorna...ou nou. Inte vill jag ännu att det skall börja synas julsaker i affärerna...låt oss nu för tusan njuta av hösten först.


 

Blev en billig runda i affären...köpte några strumpor åt Jaromir , dessa som passar honom  super bra för han är riktigt pappas kille. Ni vet då han står vid Mikkos sida och håller med då jag ångar på och dom båda står och små ler och ser på varann  ..."nyt äidillä on sokerit alhaalla" ( nu har mamma sockret lågt).

Efter det så hann jag med en snabb kaffemeeting med en vän , det behöver inte vara flera timmars träffar , redan bara att hinna byta några ord och dricka en kopp kaffe piggar upp vardagen. Roligt att ses Yrsa , vi tar om det.

Efter det började mitt "hemma fru maraton " ...till Lidl och fylla upp matkassar både hem och till papsen. Sen fanns det inte allt jag skulle ha där så det blev och köra till Citymarket och köpa resten så bärde dessa förbannade matkassar så armarna töjde. 

Så var det då hastigt att föra pappas inköp till honom och hastig få in det i kylskåpet , gasen i botten och hem och föra egna inköp till kylskåpet då jag märkte att klockan redan var så mycket att jag ingen fick hoppa i bilen och söka Jaromir. Dom brukar komma hem med buss men idag hade han teater klubben så därför sökte jag honom så han skulle hinna äta  innan han igen för på övning.

Tur så fanns det mat från igår så han hade bara och värma medan jag hastigt knäppte på tvättmaskinen för jag visste Michelle skulle komma hem så jag vågade lägga igång den. Tvättar nämligen aldrig om ingen är hemma, vågar inte lämna tvättmaskinen utan övervakning fast den inte är så gammal så vet man aldrig vad som kan hända.

I alla fall så hann vi vara hemma en halv timme så var det igen dags att hoppa i bilen för att köra Jaromir till stan där dom övar , men sen sa jag att han fick hoppa på bussen då han kommer hem.

 Väl hemma igen så var det dags att hänga upp bykte och fixa men sen så kan ni säkert gissa hur det gick då jag äntligen fick lägga mig på soffan en stund ...jo jag somnade.

 Därför har jag alltid önskat att tisdagen skulle vara en dag då jag får vila ut efter arbetsveckan för det är nog full fart ombord i en hel vecka kan jag lova...men men som det ser ut efter nästa arbetspass ( sista på ett tag ) så kommer jag nog  hinna sova sen då jag blir lång ledig.

Onsdagen ser inte så mycket lugnare ut  men på kvällen tänker jag i lugn och ro se på någon film då Mikko och kidzen  kommer gå och titta  på Cirkus Finlandia. Det har dom haft till tradition sen kidzen varit små , har väl varit med någon gång men oftast har jag jobbat just den veckan som det varit cirkus. Mikko frågade nog om jag skulle komma med men svarade " det är nog tillräckligt Cirkus ombord på Grace så jag står över". Ligger mer än gärna ensam hemma på soffan ,  tänder lite ljus och har det så tyst så jag kan höra en knappnål falla i golvet.

God natt allesammans.

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar