söndag 20 september 2020

En stor klapp och Green Card

Stormen har lagt sig och nu har jag redan tagit in detta beslut att jag nu blir permitterad och kan inget åt den saken. Det som kommer vara jobbigast att gå hemma är då jag hör till den gruppen som verkligen trivs på jobb och skulle kunna jobba hur mycket som helst , har alltid tyckt om att jobba mycket.

Nu är det då inte mitt eget val att bli hemma och inte få jobba men jag skall göra det bästa av situationen. Ni kan säkert gissa vad jag till först skall göra....rätt ...SOVA!! Jag är en riktigt sjusovare som ni vet , kommer ju förstås varje dag vakna tidigt och se till att få kidzen till skolan men tänk vad mysig en regnig höstdag få krypa tillbaka ner under täcket då jag fört dom till skolan och ligga och se på Netflix och veta att jag har inga måsten utan jag FÅR ligga där hur länge jag vill. Jag skall också försöka göra massor med roliga saker som  tycker om  , sådant som jag inte har möjlighet att göra då jag jobbar.

Nu skall jag som sagt njuta av den här fasen i mitt liv och ni läste faktiskt  rätt .. skrev ordet njuta. Många funderar kan man i ett sådant här skede njuta då man just fått reda på att man blir permitterad 1/2 år och nu kan jag erkänna att jag kommer att kunna njuta. Efter att blivit skit besviken/ledsen då jag fick ta emot detta bud så har jag nu hunnit smälta detta och visst är jag ledsen att jag inte får jobba men tänk hur mycket ledig tid jag nu får och det skall jag njuta av till max. Inget stress på ett halvt år...visst är ju det lite lyx i all denna kaos. 

Men ni som känner mig vet nog att jag inte länge behöver tänka på svaret jag om jag blir tillfrågad att åka på jobb...Lissu är alltid redo för att jobba. Lika mycket som jag älskar att resa så älskar jag att jobba och få lön för mödan och sen kunna göra det man vill. Som tur så följde jag för länge sedan ett gott råd då jag slutade röka/dricka att lägg dom pengarna i "sockan" och lovar att det känns jäkligt skönt nu och ha sparat i "sockan"  än att jag skulle ha rökt/druckit  dessa euron .Nu kan jag istället göra roliga saker  då jag blir permitterad och har tid. Ger mig själv en stor klapp på axeln för detta beslut.

Sen har jag nu tid att tillsammans med Michelle sy...hon är jätte duktig på att skissa så vem vet vad vi hittar på för ny " Corona collection"  för eget bruk nu då jag blir ledig. Sen kanske jag rentav på allvar skulle kunna ta ett kliv framåt med mina drömmar som har med inredning att göra och sen funderade Mikko och jag på att i somras ta Green Card och börja med golf nu då barnen börjar bli äldre. Så kanske vi skulle hinna med det ännu innan snön kommer. Då jag inte ännu vunnit Green Card till Usa fast jag försökt ett x antal gånger så får jag väl börja med golf så har jag i alla fall ett sorts  Green Card ( fniss).

 Som ni märker så har jag insett att det blir en paus i mitt jobb men som ni också märker så kommer jag inte att få tiden lång och bli hemma på soffan och deppa. Nej hör ni det är inte Lissu stil det , jag  har för mycket extra energi för att slösa bor den på att bli liggande på soffan. Börjar själv fundera hur jag skall hinna med allt jag vill göra men efter ett halvt år är jag mycket klokare och då skall vi se vad allt roligt jag hunnit med.

Visst kommer det säkert att komma dagar som jag sitter hemma och  är skit arg  att denna corona ställde till det så här illa för mig , mina kollegor och hela världen...men jag vet att jag inte har tid att sitta där hemma och vara arg utan kommer  hastigt skutta  upp från soffan och gasa på framåt för det är inte värt att kasta bort energi på sådant som inte gör dig glad.

När man känt sig lite ledsen så får man lov att pigga upp sig själv med Tupla och Coca Cola ...eller hur?? 


Ha det gott allihopa






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar