torsdag 10 september 2020

Vänner jag träffat av en slump

När man är en pratglad papegoja som mig så dyker det upp nya vänner på platser som man minst anar. Sen är det roligt då vänskapen håller fast den nuförtiden sköts mycket via Fb. Det är sällan jag ringer mina vänner och inte heller så ofta hinner ses men alltid nu och då blir det en kaffemeeting med någon ...som idag.

Fick ett mejl av Oscar (som har släkten i Finland) som frågade om jag hade tid att träffas innan han åker vidare till Sverige idag. Hade faktiskt inget program på agendan idag så vi bestämde oss för en kaffemeeting. 






Oscar blev jag bekant med av en slump på Grace då han gick i hyttgången med en Teemu Selänne jumper på sig...och jag var ju inte sen och börja en diskussion om ishockey, NHL  och att jag också tycker att Teemu spelat bra osv....så med den diskussionen började vår vänskap.

Oscar är i Angelicas ålder och en jätte trevlig kille som älskar ishockey  och spelar själv som hobby så ni kan gissa då han kom hem till oss idag så hade Mikko och han mycket gemensamt att diskutera. Mikko spelar ju också ishockey 1-2 ggr i gånger i veckan som hobby och nästa gång skulle Mikko ta Oscar med och spela då han kommer och hälsa på. 








Jag hann också visa honom Kakola , fängelset som dom byggt om till lägenheter och där det snart öppnas hotell. Där finns restaurang Kakolan Ruusu och om ca ett år så kommer dom öppna ett Spa som kommer att vara bara åt vuxna... kommer älska detta Spa känner jag redan på mig. Dom bygger det under marken...skall bli spännande att se vad det blir för ett koncept...tror det blir super bra.




Mikko har flera gånger sagt att han gärna skulle bo i Kakolanmäki , likaså jag men våra plånböcker säger att 
 "nej det har ni aldrig råd med" och så är det. Dessa lägenhetet har sådana prislappar att man får nog bara fortsätta drömma att kunna bo där.

Tänkte att vi skulle ha åkt Funikularen idag men surprise....den var sönder. Det är ju fasen inget nytt...tror den är mera sönder än hel. 





Efter det for vi en sväng och ströva runt i saluhallen förrän vi for hem till oss och jag lagade mat åt oss alla.

Senare körde jag Oscar till hamnen och vinkade hej då och sa han är alltid välkommen igen....lika som alla andra vänner är välkomna både till Åbo och Himos. Vi (jag och min family) är  jätte rörliga av oss men alltid nu och då finns det rum för en kaffemeeting.

Likaså en annan vänskap som blev av en slump är med Pernilla. Jag var i Fashion Island i Newport beach (Californien) och shoppar på Macys och hon var kassabiträde  där och frågade id då jag betalade med kort och blev så överraskad då hon såg att jag var från Finland för hon är nämligen svensk och bor i Usa . Så på den vägen började vår vänskap som hållit i sig flera år och henne träffar jag också alltid då jag åker över till Usa. Hoppas vi kan träffas snart Pernilla.

Sen träffade jag Tiina från Jyväskylä i en affär i Jämsä av en slump då vi började diskutera kläder ...vi skall försöka ha skimeeting i backen i vinter.

Sinikka , en lite äldre dam träffade jag då jag var ute och gick i Jämsänkoski och vi började prata om hundar (hon har hund) , så började vår vänskap.Blir alltid bjuden till henne på kaffe och goda bakelser då jag är i Himos.

Plus alla andra härliga vänner som jag hittat spontant under åren men kanske just nu inte kommer på och mina vänner som funnits med sen barndomen...alla är ni lika kära

För tillfället blir tyvärr mina vänner på andra plats i och med jag tycker om att göra så mycket roliga saker med familjen. Sen gillar jag som sagt att göra mycket för mig själv så min tid räcker inte till för alka då jag alltid är varannan vecka på jobb , men  hinner nog nu och då trycka in en kompismeeting.

Alla har nuförtiden så mycket program att då det passar åt den ena så passar det inte åt den andra men ibland lyckas det eftet typ 1/2  år (fniss). Vi fick nämligen till det med en middagsmeeting på söndag med Carita och hennes pojkvän. Vi hade planer att dom skulle komma och hälsa på till Himos i vintras men vi fick aldrig ihop ett passligt veckoslut så nu skall vi äntligen ut vi 4 och äta på söndag , men före det är det familyfunweekend.

Nu på fredag hoppar hela reseglada ( läs resegalna) familjen i bilen iväg på äventyr. Då vi inte kan flyga och flaxa utomlands så hittat vi nog ställen i Finland. Mera om vårt äventyr kommer nog på bloggen.

Ni som inte har äventyr i sikte utan vill mysa hemma så tänd massvis med ljus , köp en godispåse som är fylld till brisntingsgränsen och kom  ihåg en sak som hör hösten till...myspläden. Lovar med dessa ingredienser klarar ni den regniga lördagen som dom lovat.

Go natt om jag får sömn....här ligger nämligen en som snarkar brevid mig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar