lördag 5 september 2020

Stirrar på vita väggar

Mörkt ute mörkt inne mörkt i hjärta mörkt i sinne...en rätt så dyster dikt eller hur??
Men måste ärligt säga att visst är det dystra tider vi lever i just nu . Vardagen styrs av andra som säger vad vi får göra och inte göra.

Känner mig mera och mera instängd i min bubbla och tycker att vardagen börjar kännas mera och mera instängt. På jobbet vet man inget mera än en dag i taget som inte gör vardags situationen bättre. Jag vill absolut inte bli arbetslös , jag har alltid tyckt om att jobba och var söker man ett nytt jobb i denna ålder. Vill inte heller att min arbetskarriär skall sluta med att jag blir uppsagd...but one never know!!



Sen har jag märkt att man måste vara jätte försiktig  åt vem man säger och pratar om reselängtan som kryper under skinnet  för en del tycker att man absolut inte skall nämna ordet resa i denna situation vi befinner oss i . Men som ni vet så försvinner inte reselängtan fast situationen är som den är utan jag skulle ha lust att varje dag  ropa ut hur mycket jag vill iväg någonstans på resa.

Sen är det ju också så att då jag äntligen kommer iväg någonstans så kommer det absolut inte vara som förut utan det kommer att finnas en massa regler som man kommer att måste följa dit man åker. Packningen kommer att innehålla en hel del saker som man aldrig tänkte på att man skulle ta med som tex munskydd.

Men som tur har jag mina rese kompisar som är i samma situation som mig  och vi kan sitta och klämma ut hela vår längtan till sol, värme  och sand mellan tårna. För dom kan man öppna sig om reselängtan och få en positiv feedback tillbaka för dom längtar ju lika mycket som jag någonstans. Men vi reser ju inte ännu utan vi bara planerar och ger varandra tips ,  ideer och kämpe styrka att vi nog kommer iväg oss förr eller senare. Sen delar vi ideer om platser här i Finland som vi nu besöker tills vi får säga ...Sorono the world here we come!

 Det känns verkligen som vi skulle vara med i en thriller film där  vi absolut inte vet ett dugg  hur allt skall sluta...det känns skit jobbigt , trist , ledsamt m.m att  världens vardag blev så här. Som läget är i dag runtom i världen så skulle jag önska att jag vore som många där resande inte är en passion , många som tycker att livet är skönt att bara vara hemma och inte har en ständig längtan att få uppleva och se nya platser.

Jag som är så rörlig av mig så tänker resa omkring i Finland så länge tills jag kan åka utomlands , för denna jäkla corona skall inte kunna trycka ner mig i mörknet och  få mig att bli en  "mökkihöperö" som sitter hemma och stirrar på våra vita  väggar. Nej jag vill verkligen ha ut allt av livet och så snabbt som tiden rusar iväg så tänker jag inte kasta något till spillo. 





Många tänker säkert ..skall hon iväg igen någonstans på sin lediga vecka och javisst det skall hon! Det är ju så då man har en året om stuga så vill man ju vara där året runt men denna gång blir det en annan stuga i och med att min är uthyrd. 

Detta koncept  passar oss så perfekt för de veckoslut vi inte kan vara i vår stuga så kan vi hyra  stugor eller bo på hotell på andra platser och snusa oss runt där om vi känner för det.

Men i allt detta mörker så finns det också mycket ljusglimtar  för igår vad det skatteåterbäringsdagen som gjorde mig mycket glad plus att jag på skoj öppnade och såg hur mycket Wizzair credits jag har samlat åt mig och där finns till många Gdansk resor sen då det blir aktuellt att kunna resa dit....så inte är allt bara mörker. 

Ni skall alla ha det så bra och tänd en massa ljus och mys under pläden och se fast på en bra film. Själv har jag jobb ännu några dagar men sen blir det höstmys på min lediga vecka.



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar