onsdag 9 september 2020

Jag och krutgummorna i bastun

Det finns nog också ljusglimtar i denna konstiga vardag vi nu kämpar oss igenom. Det är bara att försöka hitta på små saker som man tycker om och göra vardagen rolig. 


Idag kände jag mig redan rätt så utvilad  för sover så otroligt skönt i vår säng så jag bestämde mig då jag vakna att då jag fört kidzen till skolan så fortsätter jag till Ruissalo Spa och kör vatten gym  med Hydrohex  programmet och så bastar jag och njuter i jaccuzin.






Då jag kom dit var det så otroligt lugnt , sitter ännu och funderar varför jag inte kommit på detta ställe förut. Alltså här går det verkligen att njuta. Ni vet då det är mycket folk i simmahallar/spaavdelningar så blir det liksom dubbel volym då det ekar så otroligt . Som  idag var det bara jag och några 70-80 plussaren som var där och simmade, roligt att sitta och prata med dom och tänka på hur länge dom  fått leva och vara med om en massa. 

Det var så roligt då jag satt i bastun med två äldre damer och jag frågar att om jag kan kasta lite bad. Då sa hon ena " det är bara att kasta, jag frågar aldrig jag utan kastar bara" sa hon "och blir det för varmt kan man alltid flytta ner några steg " tillade hon. Det var nog sådana krutgummor. 






Vi pratade om ditt och datt och så kom vi fram till ålder och hör och häpna hon ena var 80 och hennes kompis 91 och där satt dom och kastade bad för fullt. Plus att dom hade kommit dit med egen bil...80 åringen var chaufför , vete se tusan hur hon klarar sig i trafiken när jag själv ibland har svårt att ha kontroll i trafiken.

Då jag suttit och snarvlat med dom en stund så bestämde jag mig för att gå och ta mig en simtur i havet....oj vad det var uppfriskande så allt som allt var jag tre gånger i havet och tog några korta simrundor. Efter det var det skönt att sitta i den varma jaccuzin och ännu som avslutning så for jag via bastun och kastade några skopor. 

Efter att jag tvättat mig och for till omklädningsrummet så kände jag ett glädje rus komma genom kroppen , mådde så bra . Fick i alla fall för en stund något annat att tänka på en denna dystra , mörka vardag . Är verkligen glad att jag får ha mitt jobb tillsvidare för lider med många av mina vänner som nu är permitterde eller rentav blir utan jobb.

När jag åkte hem från Ruissalo Spa så var jag så glad  att jag äntligen  hittade något som passar mig ,  detta med vatten gym kombinerat med Spa är helt min grej . Sen har jag alltid något att se framemot då jag haft fullt tempo på arbetsveckan och sen till Ruissalo och tömma bort all stress...det är inte dåligt det. 





Det är så roligt att göra roliga saker på lediga veckan så nu hoppas jag på ljuset i tunneln och allt börjar löpa någorlunda som förut. Nynnade för mig själv idag då jag kom från Spa ..." And I think to my self what a wonderful world"  och har bestämt att denna skit corona inte kommer att kunna ta över mitt liv utan jag ska göra mitt bästa för att glädjas varje dag åt små roliga saker som jag hittar på själv eller tillsammans med familyn.

Hoppas verkligen jag får vara frisk och leva lika länge som dessa krutgummor jag mötte idag...för visst är livet roligt fast detta år varit lite konstigt.







Gick en stund längs med stranden och så på dessa mega båtar  och tänkte för mig själv...månne ägaren är lyckligare än mig för att dom har en sådan båt i bryggan eller är det jag som är lyckligare som inte äger ingen båt. Det var dagens tanke och nu blir det god natt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar