tisdag 22 september 2020

Dela hjärtan

God morgon alla läsaren som är uppe före tuppen. Själv vaknade jag idag då Mikkos klocka ringde runt 5.30 och kände mig konstigt nog pigg fast jag igår då jag kom hem blev och se på tv rätt sent.

 

 


 

 Nu sitter jag och myser med  frukost , tända ljus och morgon tv  i väntan att jag skall väcka kidzen och föra dom till skolan. Det var 2 mycket glada barn som tog emot mig igår då dom nu vet att dom kommer ha mamma hemma för en längre tid. Jag skall ännu ett arbetspass på jobb innan min sk ledighet börjar. Sen är det bara att se när jag nästa gång får gå ombord på Grace blir det kanske redan här på hösten några inhopp eller blir det i mars eller blir det aldrig mer. Om det faktiskt blir så illa att det kommer uppsägningar efter denna permittering så slipper jag ju i alla fall som passagerare om inte annat.

Nu svänger jag sakta men säkert bladen i mitt livetsbok och så ser jag vad livet bjuder på ...jag skall göra denna tid så bra som möjlig och ta vara på all tid i denna situation som jag nu befinner mig i och får väl försöka se så poitivt som möjligt på allt i denna mörka tid.

Som tex en sak som denna...tänk hur mycket TID jag kommer att ha....jösses 1/2 år ledig.Nu behöver jag inte trycka in allt jag vill göra på mina lediga veckor utan kan ju flytta fram det och göra det lite senare...känner att det blir nog bra det här bara jag kommer in i mina nya rutiner och förstås lite annorlunda vardag. För då man ser nuförtiden hur mycket arbetet tar av din sk lediga tid så får jag väl hela tiden säga till mig själv...."försök njuta nu då du har chans". Som tex Mikko och många andra ...åker iväg tidigt på jobb , full fart hela dagen på jobb med en massa måsten. ett evigt rusas efter klockan, sent hemma , helt slut , somna på soffan...all denna stress slipper i alla fall jag nu då jag går hemma och för Mikko blir det ju lättare då jag sköter hemmet , mat , barnens förande till hobbyn m.m som hör vardagen till. Blir nog bra det här bara jag lite till får smälta denna situation.

Sen kan jag nog tro att det många gånger kommer kännas jätte tomt då jag är så otroligt social ut i fingerspetsarna och älskar att ge service åt kunder  och nu kommer jag inte få serva på ett bra tag , göra det som jag vet att jag är bra på.  Mina nerver är som stål då det gäller kundservice tappar inte nerverna i första hast kan jag lova , det brukar nog ofta sluta med att det är jag som får kunden och tacka och gå iväg med ett småleende. Det är min starka sida inom service yrket...det är många gånger bra att vara pratglad och komma överens med en massa olika människor. Så det kommer jag nog sakna många gånger då jag sitter ensam hemma här på soffan.

 Men jag är verkligen inte ensam i denna situation just nu...usch vad trist att sitta och se här på morgon tv då firmor efter firmor faller och folk blir inte permitterade utan dom blir helt enkelt arbetslösa. Där är nog ännu mera tankar som snurrar i deras huvuden än i mitt , jag har ännu ett litet hopp så länge det står permittering på min lapp. Visst har jag också hela tiden en liten oro som gnagar i kroppen då ingen kan spå om hur våren ser ut  men jag har en tid i alla fall nu då jag går hemma att lite försiktigt ta in att det blir antingen eller....jobbet fortsätter eller så blir jag arbetslös i vår. Men det tar vi sen , nu är nu och idag skall jag njuta av att jag igen fick öppna ögonen och får chans att njuta av en ny dag som heter tisdag.

Ni alla läsaren skall också ha en bra dag...vi är många många i så olika situationer och olika öden vi går igenom men vet ni vad....jag tycker vi ger åt varandra en riktigt stor Cyber Kram och stöttar varann på bästa vis. Ibland behövs det bara ett litet hjärta på facebook som kan göra att man blir så otroligt varm inombords. Så idag tänker jag dela ut hjärtan i massor och hoppas det värmer någon inombords.

// Kram och börjar med att dela ett stort hjärta här på bloggen och fortsätter sen på facebook och ser jag någon bekant idag så skall jag också dela en varm avståndskram.

Vi klarar nog det här eller hur?? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar