fredag 25 september 2020

Detta sydde jag

Tror det är många med mig som tänker ..herre jösses är det redan fredag....med denna fart är det snart jul. Alltså det börjar bara bli mera och mera jul saker i affärerna , jag förstår dessa  små lampslingor som man kan ha hela hösten, sommaren med för den delen men jag förstår inte att det finns fullt med julkalendrar i slutet av september. Chokladen kommer ju fasen vara dålig innan man får börja öppna luckorna.


 

Nå skit i det vad det finns för julsaker på hyllorna ....nu tänker jag mysa av hösten och dessa fina höstfärger. Köpte en kvist med dekorations blommor som jag klippte och dekorerade min veckobukett med , ser helt bra ut.

 

 




 Som jag skrev i förra inlägget att jag skulle njuta av tystnade då gänget for på cirkus men det blev inte så utan jag njöt till surrande ljudet  av symaskinen. Hittade nämligen billiga tygbitar i Jättirätti ,  bestämde mig för att köpa dom och hellre sy dyn överdrag än att köpa färdiga. Räknade med att om jag syr så blir det 8 överdrag för samma pris som jag får 2 i butiken , råkade hitta just sådan beige och brun färg jag ville ha så jag slog till och köpte dessa tygbitar.

 

 Detta är en super grej ....ni som syr vet att man med denna grej  skär tyget och underlaget är super. Fast du hur mycket skär med denna vassa grej så blir det inte ett ända märke på detta underlag.




 

Nu är det så roligt att sy då vi hela tiden har symaskinen framme och man kan sätta sig ner och sy då man får inspiration. Så medan dom var på cirkus på onsdag kväll så sydde jag 6 överdrag till mina dynor . Vi har 2st  tremans soffor i vardagsrummet så det blir 3 dynor på varje soffa. Vi tyckte det är mycket bättre att ha 2 st 3 mans soffor än som många ofta köper 3 och 2 mans soffor. 

 Våra soffor (Ektorps) är köpta begagnade och har tro tjänat oss många år så nästa soffa vi köper blir ny. Är sugen på en hörnsoffa men ännu är det inte aktuellt så hinner ändra mig många gånger ännu.






Sen sydde jag och Michelle tillsammans en tunnel åt våra 4 möss plus att jag flätade en stege åt dom.



Gårdagen for som ett huj ..hann inte ens in och blogga förrän dagen var till ända och dags och krypa i säng. Det var Michelles tandläkare ,  sökte henne från skolan och efter tandläkaren körde jag henne hem , tog en snabbis kaffe och så var det dags att köra till skolan för jag skulle möta upp Jarmoir för vi hade träff med hälsovårdaren nu då han börjat i högstadiet. Alla som började sjuan går på en sådan kontroll. 

 Sen var det att fara hem och fortsätta städa och tvätta för jag bytte rena lakan i alla sängar inför veckoslutet , så skönt att efter bastun krypa ner i dessa rena , krispiga lakan. Sen skulle jag mellan varven hinna laga mat  , hade planerat broiler/ ris och när jag skulle ta fram riset så var det slut ...så typiskt då jag just hade planerat den maträtten. Men är van med snabba svängar i vardagen så jag tog fram en pyttipanna påse från frysen och stekte ägg till. När inte plan A fungerar så är det tur att det finns plan B.

 

                                            22 July (film) - Wikipedia

 

Började igår se på en film "22 July"  på Netflix (  skjutningen i Oslo centrum och Utöya)   men ögonen var för trötta så jag valde att krypa i säng. Skall försöka hinna se den på veckoslutet.

Idag då jag fört kidzen till skolan så textade en kompis mig om jag kommer på kaffe för hon skulle till Skanssi så jag for på kaffe meeting och efter det for jag och veckohandla till Citymarket. Roligt att träffas Jasu.

Sen var det igen att börja förbereda maten för det fanns två hungriga kidz hemma , nu får jag verkligen känna på att vara " hemmafru" och det märks. Det vara lika på våren då jag blev permitterad så kändes det som alla här hemma plötsligt blev utan armar då jag blev hemma...dom tyckte det var så bekvämt då mamma fixade allt. 

Nu ser jag att det börja luta lite åt det hållet igen .Jag lyfter verkligen hatten för dessa mammor som verkligen väljer att vara hemma på heltid och sköta denna rumba. Själv trivs jag bättre att ha ett jobb för  tycker det är så roligt att  jobba, jag tycker om att ha arbetskompisar runt omkring mig , tycker om att få en bra lön osv. och sen då jag är ledig hitta på roliga saker med familjen , på två man eller ensam. De passar vårt liv som ni redan vet ni som aktivt läser bloggen.






Ikväll ville jag ha fredagsmys åt oss så jag dukade lite mysigt och fixade räksmörgåsar och Michelle ville ha sallad . Vi behöver  inte oroa oss att vi går varandra på nerverna nu då jag blir hemma för vi har nog sådan humor i denna familjen , visst blir  jag arg och irriterad som vilken mamma som helst mellan varven men det är lika hastigt glömt och så fortsätter vi med humor igen.

I morron är det igen att vakna till väckar klockan , skall jag köra Michelle till Reso (Raisio) för hon har simtävlingar där...men efter det tar jag veckoslut och meddelade familjen att på söndag sover jag fast hela dagen om jag känner för det.

Nu är det riktigt en mysfredag ...regnet öser ner och jag njuter i ljus skenet under pläden.


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar