torsdag 20 november 2014

Ring ring bara du slog en signal!!

Har haft en sådan telefon som finns i mitten :)
Låten förknippas med ABBA men detta inlägg skall handla om telefoner.Jag satt för ett tag sen och googlade runt och kom in på ordet telefon.Började googla olika foton av telefoner,hittade massor med härliga bilder av telefoner från förr....så nu blir det en liten nostalgi tripp i telefonvärlden för oss med lite ålder på nacken....nutidens ungdomar vet ju inget annat än mobil telefon.
Ibland undrar man ju nog hur gick det till förr då man inte hade mobilen i fickan,men bra gick väl det också.För visst är det så nuförtiden att var du än rör dig så sitter i stort sett ALLA med telefoner i handen och surffar runt på nätet.Men måste nog erkänna att i en del situationer är ju nog mobilen verkligen bra ..som typ då man är ute i stugan och det skulle hända något ,då är det ju lätt att få tag på nån.
Men ibland är jag nog lite irriterad av den här mobil världen...för om man inte svarar så skall man måsta ge världens längsta förklaring varför jag just då inte svara i telefonen...folk väntar sig att man är på pass 24/7 då man är ägare av en mobil.Man kankse rentav vill vara i lugn och ro och har telefonen på ljudlöst eller stängd....och sen är det ju bra att man ser vem som ringt så sen är det ju bara och ringa upp när man har passlig.
Lite minnen från dom äldre telefonmodellerna...minns så bra den med den runda plattan som man skulle snurra numrorna och den spiralformade sladden till luren.Ibland ville man ju prata lite hemligheter med kompisarna och föräldrarna satt i köket....ja då försökte man töja och töja på sladden till luren när man försökte smita in till sitt eget rum och stänga dörren.Konstigt att inte sladden lossade från luren som man töjde!!
Sen minns ju många den ljuvliga telefonkiosken dit man kunde fly och ringa sina kärleksamtal utan att föräldrarna hörde.Där stog man sen fast det var -25 grader ute med fickan fylld med småmynt ..för ofta räckte samtalen länge!!
Sen i något skede gick ju mynttelefonerna över till korttelefon..men det var väl i samma skede som mobilerna mer och mer blev populära...och småningom försvann alla telefonkiosker.
Har ju hunnit ha en del mobiltelefoner men minns ännu i denna dag min första mobiltelefon som jag köpte av en kompis..Nokias gula Ringo!!Minns ni alla läsaren vilka var er första mobil telefon??Har haft efter det flera Samsung och gillar det märket ..min nuvarande mobil är en vit Samsung Galaxy s III och är jätte nöjd med den!!
Bilden tagen från Abba museet


Abba museet...Ring ring bara du slog en signal ;)

Så såg min första mobil ut :)

Fina effekter... det blinka då det ringde :)



Vore nog rätt obekvämt och gå runt med en sådan mobil ;)

Sådan har jag nångång haft!!




Vi hade en grön sådan telefon hemma då jag var ung.

Det var att hålla koll på telefonkablarna.

Mynt telefon!

Oj hur man har pratat många kärleks samtal i en sådan telefon kiosk ;)

Ettag såg telefonerna ut såhär!!

En sådan äger jag nu!

1 kommentar:

  1. detta va min första telefon: http://3.bp.blogspot.com/-vujzW0awJ00/Ud_-gTiEXFI/AAAAAAAAEY0/NhIUUcwMDAo/s1600/DSC02092.JPG

    tror ja var 9 elr 10 då ja fick den i julklapp av pappa. efter den ha ja haft många nokian (bl.a 3210, 3310, e71, n8) o en samsung (sgh-m300), plus den ja har nu, en samsung galaxy s4 mini. e överlag väldigt nöjd me den ja har nu, o ha haft den i över ett år nu :)

    SvaraRadera