måndag 23 mars 2015

Nu är det krig !!!

Inget vinterkrig....
...inte heller stjärnornas  krig
.....bara papperskrig ;)
Men inget finska vinterkrig,inget Stjärnornas krig,inget 3:e världskrig och inte heller familjekrig....nej utan riktigt bara ett sk papperskrig.
Kan berätta att ni som har planer att gifta er utomlands kan räkna med att det tar en tid innan man officiellt kan byta namn.
Nu har jag gått igenom en massa papper med adresser som vi fick med hem,fått info av min kompis som också gifte sig i Las Vegas för ett par år sedan ..tack M för hjälpen och informationen du gett!!
Sen klickat,klickat på datan för  att till slut hittat rätt och beställt från Nevada det papper som jag behöver (kan ta upptill 6 veckor innan jag får det hit) sen skall det pappret skickas tillbaka till ett annat ställe i Nevada för att få underskrift  och stämpel som duger här i Finland och det kan också ta ett bra tag.Kan räkna med 2-3 månader... men efter det är jag  lagligt Fru Virta också här i Finland.
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...har nog aldrig haft tanke på att byta efternamn men man skall aldrig säga aldrig och till på köpet fick jag ett efternamn som passar mig perfekt...som en min kompis skrev åt mig :Som en Duracelpupu som du,som har energi lika mycket som ett kärnkraftverk,passar namnet  Virta dig som handen i hansken !!!Älskar dom här ordena som hon skrev,tack T. 
 Måste medge att jag är full av energi så jag kunde knappast få ett bättre efternamn.
Sen  ni alla som läser detta och kanske skulle vara sugna på att gifta er utomlands skall inte skrämmas av allt detta papperskrig det medför.... det finns värre saker i livet än printa lite papper och några månaders väntan på namnbyte!
Kan varmt rekomendera om man vill ha lite annorlunda bröllop så är Las Vegas super  stad att gifta sig i eller vad säger ni som också gift er där?
Som sagt det behöver inte ens bli så hemskt dyrt, man kan som sagt hitta billiga flyg och billiga hotell under lågsäsong där....så ni som ens lite funderar på något annorlunda bröllop..gift er i Las Vegas i staden som aldrig sover!!!
Soon very soon !
Istället för att trumma så pratar,pratar pratar och åter pratar jag...älskar small talk :)
<3
Lissu & Mikko Virta  :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar