tisdag 3 mars 2020

Jetlaggade och trötta men lyckliga...familjen växer.




Här sitter jag nu mitt i natten ( 02.51) så otroligt jetlaggad ....men som tur så har jag tidsfördriv att skriva ett blogg inlägg.

Vi anlände alltså Åbo kl 7.00 i morse ( tisdag) efter vår långa resa hem med en massa flygbyten och ni skall tro att vi gärna skulle ha blivit i Helsingfors då vi anlände dit efter London , men då vi hade vårt sista stop i Arlanda så åkte ju våra bagage till slutdestination. Så det var bara snällt att från Helsingfors ta flyget till  Arlanda och plocka upp bagagen och ta båten hem. Men som tur så var det nattbåten så vi fick sova gott hela natten.

Men vad jag nu märkte på denna resa så flyger jag hellre en lång flygsträcka än en massa korta flygsträckor där man just hinner slumra till och så skall man vakna , byta flyg , igenom säkerhetskontroller ,  visa pass/biljetter ...in i följande flyg för att igen gå igenom samma procedur.

Gillar direktflyg till LA, brukar hitta billiga  från Arlanda , då behöver jag bara gå genom säkerhetskontrollen , visa pass/biljett sen gå ombord på flyget och veta att jag kan sova och koppla av i ca 11 timmar och inget byte där emellan. 

Nåja nu är vi i alla fall hemma och Michelle och Jaromir hade ännu tisdagen ledig från skolan men J ville direkt till skolan idag . Vi andra var hemma och funderar verkligen hur han orkade vara hela dagen i skolan för vi andra somnade runt 12 på dagen in i en så djup ( natt) sömn och sov ännu då Jaromir kom från skolan. Men han satt nog inte länge på soffan förrän han somnade med mobilen i handen. Trodde han satt och såg på något från Youtube men så märkte jag att han sov.


Som sagt nu sitter jag här hur pigg som helst medan dom andra fick tag på sömnen relativt bra.

Har suttit och skummat genom Fb  och resebloggar för det har varit boom på resefronten just nu och nu börjar alla sakta men säkert komma hem till vardagen och igen en gång sitter jag och funderar  " är det någo fel på mig". Dom flesta skriver hur dom längtat hem , äntligen få flyga hem , borta bra hemma bäst  osv   medan jag lugnt sitter hemma på soffan intryckt i  min resebubbla och inte alls vill hoppa ur den. 

Är jag månne den ända som INTE längtade hem , är jag den ända som alltid säger Hemma bra borta bäst , är jag den ända som skulle ha kunnat fortsätta och kryssa ännu flera veckor , skulle ha kunnat vara i Usa ännu flera månader osv.





Men här är jag nu ...tillbaka till vardagen. För när jag kommer hem lovar jag att det går undan ...vill direkt börja packa upp , tvätta smutskläder , vika och plocka in i skåpen och få allt undanplockat. Hatar att ha bagagen liggande flera veckor i knuten med massor med saker. Finns säkert många som inte har någon brådska alls att packa upp , men tur så är vi olika. 

Så innan jag somnade på dagen så hann jag tvätta några maskiner och fortsatte senare....så jag fick hastigt ordning på allt. Sen fick vi senare överrasknings besök...min pappa hade kommit utgående med rullatorn för att hälsa på oss då vi kommit hem.

Tror det gjort riktigt gott då han fått vara på intervall, äta regelbundet och ha vänner omkring sig....han så pigg och välmående ut. Så igen har jag samma fråga ...varför finns det inte boende åt åldringar som verkligen vill ha ett sådant. Nu skall vi se hur det framskrider...har ny kraft  efter semestern att börja kämpa med det igen.

Så jag körde hastigt till butiken och köpte kaffebröd för det var papsen födelsedag idag...så fast vi var helt slut efter resan så firade vi han lite smått och det tyckte han var roligt.

Sen hade det kommit ett så fint kort då vi varit borta från Pet -vet att dom deltar i sorgen av vår Majsa katt ...det kändes fint.  Majsa har varit med oss under resan i många diskussioner , vi har skrattat och också gråtit över saknaden som finns. Nu då vi kom hem så blev vi igen påminda om att hon inte finns mera....matskålarna fanns inte där dom brukar vara , ingen katt toa  och ingen Majsa...tomheten är stor.






Fast vi vet att hon har det bra där hon är och inte behöver lida och vara sjuk så är det ändå  jätte ledsamt  att hon inte mera finns här med oss. I morron skall vi fara med Jaromir och söka hennes urna  så hon kommer på sätt och vis hem tillbaka.

Men vi var faktiskt före resan till djuraffären och bestämde oss att vi kommer att få  nya famljemedlemmar efter resan och det har vi pratat mycket om under vår semester.... så inom kort kommer det flytta in 4 st möss ( flickor) till oss. Vi hade planer då vi tog farväl av Majsa att det inte blir flera djur efter henne...men Jaromir är så djur kär så vi tyckte att något smått kan få flytta in. Varför vi tar 4 st är att flickmöss måste leva i flock minimi 3 så vi tyckte att vi tar 4 så får vi alla varsin.

För det hade vi helt klart att något djur som lever länge får dom själva skaffa sen då dom flyttar hemifrån, Jaromir skulle villa ha en papegoja vars livslängd är runt 60 år ...mössen har en livslängd på ca 1-2 år så det är LITE skillnad plus att en papegoja får du inte för någon liten peng.

Så jag har ännu 2 veckor kvar av min semester så innan jag far på jobb så skall mössen flytta hem till oss.

I morron skall jag börja skriva vidare på vår resa ifall någon vill titta in ....skall skriva om vår dag på Miami South beach och efter det börjar jag med kryssningen.

Nu skall ni inte tro att vi bara pratar MÖSS här hemma nej resegalna familjen hinner knappt hem så talas det redan om nya RESOR ....men faktiskt resor som innehåller djur....vi har mera och mera börjat smaka på orden : Safari i Afrika. 

Så spännande att se var vi firar nästa sporlov....blir det Slalom i Himos , Kryssning i Karibien eller Safari i Afrika eller blir vi hemma som latmaskar på soffan...det ser vi i nästa år.

God natt till er alla...får se om jag hinner sova några timmar innan jag skall väcka kidzen.

 

1 kommentar:

  1. Möss luktar så illa, kisar överallt, buren luktar alltid...
    Sen har butiken fel..är inte bara flickor hmm..
    Rekommenderar något annat! Har ni funderat på t.ex gerbiler?

    SvaraRadera