torsdag 5 mars 2020

En dag nere vid Miami Beach

 Nu  skall jag fortsätta skriva om vår resa. Efter att vi hade besökt Zoo Miami på fredag så bestämde vi ett besök till Miami South beach på lördagen och på söndagen den 23.2 så var det dags att gå ombord på Oasis of the Seas.


Vi åkte ner till Miami South beach  på förmiddagen och parkerade bilen i parkeringshuset där vi kunde parkera hela dagen för 25 dollar. Bra att ha vänner i Usa som känner till ställen och ger goda råd...för på en del ställen kan det kosta upp mot 40 dollar för 4 timmar. Så det lönas kolla upp innan man  parkerar för annars kan det bli jätte dyrt då du skall kvittera ut bilen.



Vi parkerade på 16th Street så  det var nära att gå till Lincoln Rd och Ocean Blv. Det som är nackdelen med att gå är ju att sträckorna från plats A till plats B är ju så otroligt långa men sen igen om man rör sig med bil så är trafiken så otrolig hektiskt att man sitter inte där och fin åker  och ser sig omkring utan det är nog bara snällt att gasa på och följa med strömmen. Där är ju inte bara en och två bilar som är ut och fin åker utan det svämmar över av bilar i Miami.





Som sagt vi gick runt på Lincoln Rd, gick in på några olika foto gallerior och tittade , sen satte vi oss ner och njöt av Latte och såg på fina bilar som körde förbi uteserveringen.

Vi var också ner och gick på Miami beach en sväng men det blåste så otroligt så vi blev inte så långvariga där. Mellan varven kom det  lite sommar regn och då är det inte  lite droppar utan det verkligen ÖS regnar då dessa skurar kommer. 





Vi hade bestämt att vi  blir så länge tills det blir skymning för Miami är ju känd för sina färg granna neon belysningar. Vi bestämde att köra med bilen längs med Ocean Blv för att kolla Miami night life och där var det livat kan jag lova. 



Fullt med folk på alla matställen och barer , musiken dunkade på över allt och folk var i pary mood. Så ni som söker ordentliga party ställen så lovar jag ni hittar det på Miami beach.



Ett ställe som jag hade på min bucket list då vi var i Florida var att åka till Hard Rock cafe Guitar hotel och vi gjorde faktiskt ett försök efter vi varit till Zoo Miami på fredagen ...men tyvärr var det helt omöjligt attt ens komma nära. Där var så otroligt med bilar/ trafik till hotellet så vi skulle säkert ha fåt vänta flera timmar att ens komma till parkeringen. Så jag sa att vi ger upp och provar på nytt nästa gång vi åker till Florida. Med det vad vi såg av hotellets fasad så kan jag säga att det var verkligen mäktigt. Blinkade i en hel massa fina färger och en massa fina ljusmönster.
 Helt min stil ...någon gång skall jag i alla fall försöka övernatta där om det sen är för bara en natt.


Min kompis Annika sa att denna tid på året är jätte dyr att bo på hotell i Miami för alla sk " winterbirds" som bor mera norrut i Usa och Kanadensaren kommer till Miami just nu och njuter av värmen.



På sommaren kan hotell prisen vara hälften av vad dom är nu. Skulle ju passa bra för oss att någon sommar åka till Florida då kidzen har sommarlov och vi skulle ta semester och fast hyra en lägenhet där för en månad.


 På bilden ovanför ser ni huset där den berömde mode designern Gianni Versace bodde , Miami Beach , Ocean Bl.  Han sköts till döds på sin egen hemtrappa år 1997.

Vi hade en härlig utfärd ner till South Miami beach där min passion för Usa fick sin början. Jag var runt 20 år då jag åkte ner dit på min första semester resa ensam och visste då  direkt att Usa var det land där jag kommer att spendera mycket av min tid och det har jag också gjort och kommer också fortsätta spendera mycket av min ledighet där. Landet jag inte blir trött på...alltid lika kul att åka dit.




Sen tycker jag det är roligt att också se andra ställen än sådana där det kryllar av turister , där  alla vill ta foto av just samma sak.Sen står man där och köar för att få sin bild till fotoarkivet och vips inser man att det gått långt över en timme att köa för detta foto. Därför är det roligt med vänner i Usa som kan ge tips på sk " vanliga" ställen vi kan besöka där det inte är tusen och åter tusen turister och köar.

Turistmassorna bara ökar och ökar i och med att det nuförtiden är  så billigt och enkelt att resa. Därför väljer jag ofta att åka till Californien i september/ oktober för då brukar det vara rätt lugnt på dom ställen jag gillar att besöka.

























 




 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar