onsdag 25 mars 2020

Härlig stämning hemma

Det går ingen nöd på mig att vara sk instängd i mitt hem då jag har familj ...alltså jag hinner ju inte med finns hela tiden sysselsättning. Sen är det väl lite upp till var och en .....det finns ju sådana som är lediga och inte orkar lyfta ett finger för sitt hem och helst ligger på soffan fast hur kaos det än är i hemmet och trivs med det . Själv skulle jag absolut inte klara av att nu gå hemma tre månader ( permitterad ) om vårt hem skulle vara ett ända kaos...skulle bli tokig.

Jag vill ha mitt hem rent , mysigt , ordningsamt ....jag hatar kaos i hemmet. Men nu har jag i alla fall tid flera månader att hålla ordning...som idag började jag så där sakta men säkert städa och röja undan här hemma ...för nu skall allt onödigt veck. 

Alltså det är så härligt då man fejat och grejat efter det sätter sig ner och känner den otroligt fräscha doften i hemmet ...ni vet ...nystädat , då känner jag verkligen mig lycklig. Oj vad jag njöt idag  av att  sitta på  balkongen med en kopp kaffe ( jo har börjat dricka kaffe nu och då)  i lugn och ro och inte hela tiden känna att jag måste tävla med klockan som jag gör då jag jobbar.

Måste säga att hur konstigt det än låter och hur kaotiskt det just nu är  överallt så känner jag mig otroligt harmonisk ....men tror jag  är lite tu delad för tillfället .....ena stunden som jag tycker det är skönt att få vara hemma med familjen så önskar  jag nog ändå att jag i något skede kommer ut igen till arbetslivet och förstås hoppas på att få resa  igen i något skede. Men nu njuter jag av denna stund och kroppen tackar också för att få ta det lite lugnare ett tag.


Alltså denna stämning här hemma då jag se hur glada barnen är då jag är här hemma och inte måste iväg på jobb...alltså vi skrattar , busar och har nog så otroligt roligt. Sen tror jag bestämt att jag skall säga åt Michelles hussalärare att hon ger mera  praktiska  arbeten åt eleverna för idag hade Michelle på schemat att laga frukost/ brunch och jösses vad fint hon hade fixat och dukat upp så det var bara för Jaromir och mig att sätta oss ner och äta. Nu då jag inte kan boka hotellnätter med frukost så får jag ju lite hotell stämnng hemma med färdig dukad brunch. Tack Michelle.



 
Efter middagen for vi alla ut en sväng till skogen för vi hade på agendan att vi skulle söka en kvist till våra möss som dom kan ha i buren att klättra på och förstås gör det gott för oss att få i oss lite frisk luft. Men så mycket mera ute än det vill jag inte vara ...håller mig helst inne så mycket det går.


Jaromir  tyckte att denna käpp var passlig till mössen...så att dom verkligen skulle få klättra högt ...tror nog det verkligen skulle varit svårt att få den in i buren ( fniss).



 


Då vi kom in så sådde jag rajgräset , påskliljorna pryder köket och  balkongen så fint och sen kom jag in från skogen med en massa björkkvistar som jag nu ivrigt väntar att skall slå ut till påsken...skall nästa gång jag åker och handla mat också köpa vita fjädrar.





 Vi har verkligen fått  mycket  uträttat  och det var ännu inte allt utan efter skogsrundan ville Michelle baka kladdkaka och vips så hade hon och jag fixat ihop en  sådan...namsi. Så nu är det verkligen extra viktigt med kvällspromenader då jag har så ivriga kids som hela tiden vill baka och jag som älskar sött och gott.

Alltså vi har på denna korta tid som jag nu varit hemma hunnit med så mycket roligt och så här skall det fortsätta .. får se om jag alls hinner börja läsa mina thrillers då det är så mycket annat som vi kommer på att göra....men nog skall jag säkert hinna läsa några böcker på den här tiden jag är permitterad.






Till slut så avslutar jag bloggen med bilden från denna veckotävling som dag för dag blir tydligare....bara att gissa på hej vilt.

Tävling vecka 13
Bild nr 3/ ett land
Ordvink : DIAMOND






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar