fredag 13 mars 2020

Hytt 8435

Fortsätter med kryssnings tema för det kanske finns någon därute som tycker det är intressant med lite fakta om just att kryssa i Karibien och som kanske skulle vara sugen på att prova göra en sådan kryssning.



Som sagt då vi kommit ombord så for vi till våran hytt och våra större bagage kommer senare och dom skall man märka med en sk tag där det finns deck och hyttnummer , den lappen kan man printa ut hemma innan man åker för den skickar dom från RCCL med övriga fakta. Nedanför ser ni vår bagtag från kryssningen 2018 med Harmony.



Sen får man då sitt Sea Pass card där det står  din fakta och som man skannat in ett foto av sig själv ( ansiktsbild) och det gjorde jag allt färdigt nu hemma , plus fyllde i all fakta som behövdes innan resan så det gick så smidigt i terminalen då allt var färdigt. Vi satt och fundera hur all teknik går så otroligt framåt redan under dessa år från att vi gjorde vår första kryssning 2014 så har tekniken gått framåt...så hur mycket papperskrig har det inte varit om vi tänker 15 år tillbaka med dessa kryssningar.

Detta Sea passcard är både hyttkort och betalningskort....så det är super smidigt då du inte behöver ha med kontanter eller credit kort ingenstans ombord på fartyget. Förstås sen då man går iland på dom olika öarna och om man vill shoppa så måste man komma ihåg att ha med sitt creditkort. Likaså då man går iland på dom olika öarna så skannar dom alltid ditt Sea Passcard då man går ut och likaså då man kommer ombord på fartyget. Sen släpper dom aldrig barnen ut ensamma utan då Jaromir ett tag kom sist av oss i kön så frågade dom direkt till vems sällskap han hörde och det är ju bra att inte barn slipper ut från fartyget  och kommer bort sig utan någon övervakare.

Allt du handlar ombord så betalar du med Sea pass kortet  och sista dagen ( morgonen ) man åker hem så finns sluträkningen placerad i ett kuvert på dörren. Det som också är smart att då man betalar med Sea pass card så kommer mitt foto i kassa rutan så om du tappar ditt kort så kan ingen annan shoppa med det för det är personligt. Likaså så kan kunde inte barnen shoppa med sina Sea pass card för vi hade inte registrera dom med något kontonummer. 



Det finns också att köpa ett armband i plast som man kan ha som Seapass card och man inte behöver bära runt på sitt kort, men vi brukar ha våra kort i  våra RCCL plastfickor som jag köpte på vår första kryssning .

Lite fakta om vilken hytt vi hade denna gång.

Vi hade en sk Inside hytt som betyder att det inte finns fönster eller någon balkong , vi har alltid bokat en sådan hytt förutom förra gången då vi provade en hytt som hade fönster mot gågatan Promenade. Finska flaggorna är alltid med då vi reser runt i världen.



Varför jag väljer Inside hytt är priset , tycker inte det är värt att betala en massa dollar extra för att ha en balkong hytt  utan vi gör hellre något annat roligt för dom pengarna tex  någon utfärd. För vi är ju som sagt inte i hytten mera än att vi har våra saker där, sover och duschar resten av tiden är vi för det mesta ute på soldeck och poolerna eller så är man i land på dom olika öarna.





Varför vi förra gången hade fönster hytt mot gågatan var att jag hittade den för samma pris som en Inside hytt och då ville vi förståss prova vad vi tyckte om den. Den var lite större och visst var det roligt att kunna se ner på gågatan. Vi blev inte störda av ljudet från gågatan men många kanske inte tycker om att ha hytten just där med tanke på all musik på kvällarna.

Kanske kanske vi någon gång provar på en balkong hytt sen då det är bara Mikko och jag som åker på en kryssning det får tiden utvisa. Men nu märkte vi nog att en Inside hytt är i minsta laget då kidzen börjar vara i tonårena för dom sover på bäddsoffan som bäddas ut varje dag av vår houskeeper. Nu bäddade jag ofta den själv senare då kidzen for och sova  så att vi hade lite mera rum i hytten för soffan tar en stor del av hyttkapaciteten då den är utbäddad.

Så nästa gång om kidzen ännu har lust att komma med på kryssning så måste vi nog nästan tänka på en lite större hytt för att boka två hytter blir för dyrt eller då får det bli en hytt mot gågatan för den är rymligare än Inside cabin.

Nu skriver jag inte ut någo priser för det varierar så otroligt....allt från vilken hytt du vill boka , hur många personer som reser , vilken ålder barnen är , när på året du skall resa m.m men för den som är intresserad att kolla upp lite priser så kan man höra sig för med dom som säljer kryssningar härifrån Finland eller som jag gör ...gå in på RCCL egen hemsida.

Nu vet vi inte helt säkert om vi vill kryssa i nästa år , åka på Safari till Afrika , skida eller åka till någon ö och snorkla och lata oss  ...finns så mycket som lockar så allt är öppet. Men fast jag nu inte vet vad vi hittar på näst sportlov så börjar jag nog redan småningom kolla priser för olika kryssningar i Karibien och kommer det ett bra pris emot då jag söker så kan det vara att jag slår till för ibland har dom otroligt bra erbjudanden om man är ute i god tid.

Det som också är bra med dessa kryssningar är att det far inte pengar till hyrbil, alla shower ingår i priset , boende( hytten ) ingår i priset , maten ingår i priset ( finns också restauranger som kostar om man vill prova något utöver det som hör till priset) , tip betalas som en klumpsumma före eller efter kryssningen,  en stor del sysselsättning ingår i priset ombord som tex väggklättring , zipline, minigolf , rutchkanor , karusell, pingis , korgboll , surfing/boogieboard , pooler/jaccusin m.m


Wiifi kostar extra ...ca 80 euro för en vecka/ apparat och nätet fungerar super bra ombord. Men vi gjorde så att vi alla turvis använde nätet och det gjorde bra med bara ett wiifi så blev det mindre att hänga på telefonen/datan och mera njuta av hela resa och allt vad som bjöds på.



Sen finns det att köpa alkoholpaket , om jag minns så är det rätt dyrt men om man tycker att man dricker lite mera än en eller två så lönas det ha ett sådant paket för att köpa drinkar där är rätt så dyrt kan jag tänka mig. Vi har ingen erfarenhet av dessa alkoholpaket eller drinkarnas pris då vi inte dricker. 
Alkoholpaket kan man boka innan man åker och kryssa , likaså allt annat man vill göra under resa. Men ofta gör vi saker på egenhand för dessa färdiga utfärder är otroligt dyra.

Jag köpte till julklapp åt Mikko och mig en Suchi class ombord på Oasis och åt Mikko och barnen köpte jag till julklapp Zipline på ön Labadee/Haiti..tycker det är mycket roligare att ge något du har att vänta på än en massa prylar. Mikko och Jaromir har åkt Zipline på Labadee förut men inte Michelle så jag tyckte också hon skulle få prova det. Skriver ett skilt inlägg om detta.


I övrigt var hytten helt ren / fräsch fast jag tyckte bättre om Harmony of the Seas hytt inredning men det fartyget är mycket nyare än Oasis. Denna gång hade vi hytten i fören på deck nr 8 och rätt nära aulan plus att vi hade jätte nära till Central Park.


Man kan själv välja hytt/hyttnr i samband med att man bokar kryssning....men nu hittade jag super erbjudande och då var det så att RCCL valde ut hytten år oss , men detta var bra plats. Vi har förut bott nära aulan men tror det var på deck 7, det som är bra att bo förut eller akterut är att man har nära till hiss aulorna , har du hytten i  mitten på fartyget så har du mycket längre väg att gå till aulorna och då skall ni veta att det faktiskt är långa sträckor att gå för dom är mega stora dessa fartyg.

Så fick ni lite mera fakta .....och fortsättning följer.














 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar