måndag 23 mars 2020

Pratglada Lissu och tävling

 Så har jag gått över landgången för att lämna Grace bakom mig och äntligen komma hem till vårt eget krypin. Har varit en lång vecka med mycket tankar , med mycket andra rutiner i arbetet än vad man är van med , en massa oro i luften ...med andra orden tung vecka  för alla ombord ( tror jag).

Terminalen var öde och tom då jag kom iland...inga glada resenärer väntade att få komma och resa ..snyft.




Fast jag ändå tar det lugnt ( läs tillsvidare) i denna situation och inte ännu märker någon rädsla så visst är det tankar som snurrar. Nu har jag en sådan känsla att jag vill att vi alla kunde vara hemma i vårt trygga bo , hoppas ju verkligen hemmet tillsvidare är ett tryggt ställe att vistas på. Men vi har ju far i huset ( Mikko ) som varje dag åker på jobb så vi får ju verkligen hoppas att han inte får smittan med sig hem.

Men nu måste vi hoppas och tro att vi är trygga här hemma. 

Vet inte ännu helt säkert men som situationen är nu så skall jag ännu tre dagar på jobb nästa arbetspass och sen börjar permitteringen som betyder lång ledigt. Hoppas ju innerligt att den inte blir längre än 3 månader men nu finns det ingen som vet hur länge coronan härjar på ...tiden får utvisa och det är ju just denna ovisshet som är jobbig. Skulle vi klart och tydligt veta ett datum då vi får återvända till jobbet skulle det kännas mycket skönare.

Men i alla fall så får vi nu försöka göra det bästa av situationen och bara tro och hoppas att allt blir bra. Det kommer ju att ta en sådan otroligt lång tid att bygga upp ett tryggt samhälle igen ....men nu kämpar vi på och tror att det också går.

Följer mycket med både i tv och på nätet ...tyvärr så läser jag också mycket siffror och det ser dystert ut. Som jag skrev i förra inlägget att jag inte kan lida och sörja med andra utan tänka på min familj men l kväll snurrar det tankar i mitt huvud hur folk mår i denna situation som vi hamnat i .....säker många som verkligen mår jätte dåligt. Jag är en typisk sådan som vill alla väl och att alla skall ha det bra.

Det är säker massor med 70+ som sitter ensam hemma i karantän och ingen kan hälsa på , vi är massor med människor som tyvärr nu måste sitta hemma och inte har möjlighet att träffa varandra ,  över 100 000 som blir permitterade och den siffran lär öka kraftigt,  vi är alla i en situation vi aldrig varit i förut och en situation som känns så overklig...som jag har sagt här hemma ...det är som man skulle vara i en film och bara väntar att denna film tar slut och alt är som förut.

Men tyvärr så är det inte så. Som sagt nu kommer jag bli länge hemma och fast jag har ett super bra team ( familjen ) här hemma så kommer jag sakna vänner , arbetskompisar , våra glada resenärer och folk man träffar då man reser osv.

Jag som älskar small talk har nu kommit på en toppen ide.....ni alla som nu sitter hemma och känner er  ensamma eller annars pratsugna nu har ni verkligen er chans.
Jag kommer faktiskt att dela mitt telefon nummer här på bloggen och ni som känner mig eller inte känner mig så får gärna  slå en signal om ni vill prata av er.....jag är super bra på att PRATA men också en god lyssnare ...älskar att babbla om allt mellan himmel och jord.



Vet ju inte hur bra det är att offentligt dela sitt telefon nummer men om det blir problem så får jag nog det bytt.

På detta vis kan man hitta nya vänner i en situation som nu verkligen känns  dyster och för mycket vänner får man aldrig. Har ett stort hjärta och det finns plats för alla.

Tycker det här känns spännande ...eller hur?  Kanske jag får kontakt med sådana vänner jag inte på länge pratat med och så kanske det kommer in nya vänner i mitt liv....för det är nu vi behöver varandra.

Nu kommer jag ju inte sitta med telefonen brevid mig hela tiden och ibland kommer jag också förstås och ha den på ljudlös om jag tar mig en tupplur eller sover längre någon morgon, Tycker ju verkligen om att sova länge på morgonen men nu då kidzen har skola hemma så kommer vi alla att försöka följa en vardagsrutin.

Här får ni mitt telefon nummer...detta kan vara början på en ny vänskap eller om man bara vill snarvla en stund och sen tack och hej ...det går också bra.....+358407055968/Lisette. 

Kan säkert för många i dessa stunder kännas skönt/ roligt att få babbla av sig.

Sen lovade jag att min bloggtävling skulle börja idag ( måndag ) ...är lite sent ute då det har varit full rulle hela dagen. 

Men här får ni veta hur den går till....

Kommer att ha några veckor framåt en blogg tävling där jag varje vecka presenterar ett nytt ställe . Det kan vara ett land eller en stad som jag någon gång har besökt /vill besöka.

Jag kommer varje dag lägga en bild här på min blogg som först är jätte svår att tyda 
( kristalliserad) men för varje dag som går så blir den mera och mera tydligare och på  lördag kommer orginalbilden.

Kommer också ge en liten ordvink....kommer att skriva ett ord som har med denna bild att göra och det är bara att  gissa direkt om man vill eller vänta tills lite längre fram då bilden blir tydligare.

Ni kan fast gissa på min fb sida ( Lisette Virta)  eller skriva din gissning till mitt telefon nummer eller skriva din gissning här på bloggen och behöver förstås namn så jag kan skicka en liten vinst till vinnaren

Som sagt nu får ni låta era hjärnceller arbeta och fundera vilket land detta kan vara som jag presenterar nu vecka 13. Ni kan  gissa under veckan hur mycket ni vill och som sagt på söndag drar jag en vinnare bland dom som gissat rätt.

Tävling vecka 13 Bild nr 1 / Ett land
Ordvink : DIAMOND

 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar