onsdag 18 mars 2020

Har en kul plan här på bloggen

Det har varit tyst på bloggen ett tag ....mycket som händer nu och ingen vet hur morgondagen ser ut. Ingen kan egentligen trösta varandra då vi alla är lika oroliga över framtiden.

Citatet nedanför  lånade jag av två som skriver bloggen https://www.ladiesabroad.se/ ...känns precis som jag själv skulle skrivit det för tänker precis som dom.


"Jag älskar allt med resor. Att drömma om dem, att läsa om dem, att låta mig inspireras, att planera, att hitta mest prisvärda flygbiljetter och leta fram de unika hotellen. Jag gillar själva förflyttningen , både i luften, på marken och på vatten."


Men nu är vi alla i en sådan situation som vi tyvärr inte själva fått välja utan är tvingade till ...att mera och mera bli isolerade från omvärlden pga det obehagliga Corona virusets framfart.

Tror alla resesugna inte är ett dugg intresserad av att läsa om resor , fundera på resor , planera resor eller skriva om resor  då det är helt tvär stop i hela världen.....ingen kan resa ....vi får inte resa!! Tänk att en virus satte hela världen upp och ner.

Hur passionsresare jag än är så skulle jag absolut inte fara någonstans fast dom skulle ge mig en biljett och säga...du får flyga till Usa...nej tack.

 Usa och resten av världen  får just nu vänta , tids nog hoppas jag att allt detta kaos återgår till det normala och jag ännu kommer och få se och uppleva mycket av världen. Om det nu råkar bli så att det verkligen blir en lång paus framöver innan man verkligen vågar börja röra sig utanför Finlands gränser så skall jag vara super lycklig av att jag verkligen fått se och uppleva mycket runtom i världen. 

Kanske som sagt det gör gott åt oss alla att nu stanna upp , tror verkligen moder jord tackar  då allt verkligen varvas ner och hon ett tag verkligen får andas och vi andra får lära oss att livet inte bara går ut på att konsumera och flyga och fara. 

Hur ser annars vardagen ut för mig.....

 Jo tack mycket tankar , oro och ovisshet om hur morgondagen ser ut. Men har tillsvidare jobb och Viking Grace löper normalt tillsvidare. Men det är ju i luften att permitteringar är på kommande. 

Likaså min man går ännu normalt till sitt jobb ( kontorsjobb inom buss branchen)  men ingen vet där heller om hur morgondagen ser ut då folk inte för tillfället åker buss.

Våra två yngsta barn som bor hemmahar nu skola på distans och jobbar hemmifrån i 1 månad och idag då jag pratade med Mikko så hade första skoldagen hemifrån löpt helt ok. Det är ju rätt mycket att hela tiden följa med först har man full upp med att fundera på sitt jobb och sen utöver det så plingar det hela tiden nya meddelande från Wilma sidan där all skolinformation kommer. Så inte undra på att det är mycket på gång nu i min lilla ärthjärna. 

Sen har jag ju föräldrar som är i riskgruppen som man funderar över så visst är det mycket men vi är många nu i samma situation så nu får vi försöka peppa varandra och hitta kraft. Förståss är det ju lite svårt att peppa någon annan då man själv har en hel del oro i kroppen.

Som ni säkert kan gissa så går det inte helt bara att över en natt sluta drömma om resor hur kaotiskt det än  är runtom i världen. Har rest hela mitt liv och alltid haft en massa på gång angående resor ....hittat en massa härliga vänner omkring i världen som jag tyckt om att åka och hälsa på , sökt och hittat en massa bra priser på mina resor osv osv......så visst är det tomt både inombord och i min resekalender.

Men jag sitter och smider en liten plan nu då dom flesta av oss sitter hemma och försöker hitta på något tidsfördriv och många kanske också spenderar mycket tid på datan så skall jag dra igång en liten sk tävling på min blogg ( lite som en kul grej ) för vill att det skall vara en kul stämning här på bloggen och så får ni där ute lite kul att syssla med och lite annat att tänka på än bara corona.

Som sagt jag vet inte riktigt ännu hur jag skall lägga upp min plan , men tror jag är på rätt väg och ni som kommenterar skall få skicka åt mig  ert svar , namn och adress.....för tadaaa visst får man ett litet pris också. Är det många som svarar rätt så drar jag lott vem som blir vinnare. 

Och sen får jag också lite hålla min reseatmosfär uppe för visst kunde ni väl gissa att denna "tävling" / kul tidsfördriv  handlar om resor .  

I nästa inlägg skall jag berätta om hur det går till och vad det kommer att gå ut på hela denna kul grej .




 Fruktuppsättning från  Oasis of the Seas

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar