måndag 9 mars 2020

Take off from Port of Miami

Då så skall jag fortsätta skriva om själva kryssningen som vi nu gjorde för 5:e gången. Många undrar säkert vad det är som gör att vi hela tiden längtar tillbaka år efter år och kryssa.




Om jag säger som så ...det är ett enkelt sett att resa  men har ändå möjlighet att se  flera ställen under en veckas tid. Vi har kryssat både i öst och väst Karibien och en del öar har vi redan besökt flera gånger men som sagt det finns ju en massa olika rutter som alla dessa fartyg kryssar så det är bara gå in på rederiernas resesidor och se vad dom bjuder på. Själv har vi bara kryssat med Royal Caribbean Cruis Line men kanske vi provar något annat bolag i framtiden.




Varför vi bara kryssat med RCCL  är att vi är  helt förälskade i  dessa stora kryssningsfartyg som dom har och då menar jag  deras största fartyg Oasis , Allure , Harmony och Symphony  men tror också dom mindre fartygen är  fina.

 Ifall man tycker dessa blir för stora för dom tar ju ca 6000 passagerare och en personal på ca 2300 så då kan ni ju räkna ut att där är mycket folk ombord. Det är en stor skillnad at kryssar med ett fartyg som tar mellan 2000- 3000 passagerare.Men som tur så finns det att välja på olika fartyg.

Vi har nu då provat alla dom största förutom Symphony of the Seas för där har dom haft prisen rätt så upptrissade hela tiden.

Vi kryssade första gången med Oasis 2014 runt Spanien...började i Barcelona och slutade i Rotterdam och flög sen hem därifrån. Nu hade Oasis just kommit från varvet där  dom hade gjort en stor remont på fartyget...nu finns också den omtalade Abyss rutchkanan på detta fartyg , fina nya restauranger , nya vatten rutchkanor och pooler på deck 15  m.m.



Den skall senare mot hösten börja kryssa från New York , nu kryssar den från Miami. Det var också vår första gång vi kryssade från Port of Miami för dom andra gångerna har vi kryssat från Fort Lauderdale. 







Jätte fint att se då vi lämnade Miami downtown bakom oss , likaså att se den mäktiga Miami south beach från deck nr 16 på Oasis of the Seas... då lovade jag att det pirrade till i kroppen och vi kände den härliga wow känslan då det dunkade musik ute på deck , alla står där och vinkar åt folket nere på bechen och du hör det mäktiga tutande  då Oasis tar farväl av Miami...det måste man verkligen uppleva själv för att förstå känslan.








Visst är det en speciell känsla alla gånger man går ombord på dessa fartyg oberoende hur många gånger man kryssat men visst är det ju något speciellt med den allra första kryssningen då du inte har någon aning om vad du får se då du kommer ombord...alltså minns så väl då vi första gången kom ombord på Oasis och man kommer in på deck 5 , Promenade gatan ...ja det var nog inte långt ifrån att lyckotårarna började rinna då man såg var man skulle få spendera en hel vecka.



Nu är vi ju redan sk " varma i kläderna " och vet vad som möter oss då vi kommer ombord och den största wow känslan är väl inte så stor mera som första gången. Men nu är det så mycket skönare och kryssa om man säger så ...då man känner till rutinerna , känner till fartygen  och vet hur hela kryssnings konceptet går till.


 Lyckodansen och ljumma vindar  sveper förbi ute på deck nr 16

Första gången vi kryssade gick ju till att lära känna fartyget , hitta till hytten, lära oss vilka restauranger det finns , program och allt annat som var nytt om man säger så ,  nu känner vi oss redan hemma ombord på dessa fartyg. 

Likaså klarar sig våra barn att röra sig själv nu om vi tänker på första gången vi kryssade med dom , då  var det för oss att snällt  sitta med dom vid barnpool området och då fick vi kanske inte riktigt ut allt vad denna kryssning erbjuder i  och med att vi inte  kunde lämna dom ensamma där  ....men nu känner dom fartygen så bra och tycker om att röra sig själva ombord ( komma och gå till hytten hur dom vill).

 Michelle tycker om att ligga och sola med mig , pojkarna gillar att surfa och åka vatten rutchkanor  plus att det finns massor med pooler/jaccuzin och  så otroligt  mycket annat roligt att göra på dessa stora fartyg både för barn och vuxna . Många undrar att får man inte tiden lång en vecka ombord på ett fartyg men lovar att man  hinner bara med hälften under denna vecka av allt program det bjuds på , tror inte ens två veckor skulle räcka till. Men skriver ett skillt inlägg om det .

Då vi kom till den nya Royal caribbean terminalen i Miami så gick allt jätte smidigt ,nuförtiden behövs det inte en massa papperslappar då jag har all fakta/in checkning på telefonen ...så dom behöver bara scanna därifrån och sen kolla passet och så var det att gå till säkerhetskontrollen och sen ombord. Bagagen lämnade vi redan utanför terminalen så dom kommer senare utanför hyttdörren för alla passagerares bagage skall genom säkerhetskontrollen.


Vi kom ombord runt kl 13 och då var redan vår hytt färdigstädad så vi förde våra mindre väskor dit och sen gick vi direkt och åt lunch och pusta ut. Det är ganska mycket som skall göras innan vi går ombord...lämna av bilen vid Miami airport, sen släpa iväg med allt bagage till taxin och därifrån vidare för att kunna gå ombord med 6000 andra. Men alla har olika klockslag som man kommer till terminalen så det löper så otroligt smidigt hela lastningen kan jag lova. 


 
Så här var vi igen ( är redan hemma nu då jag skriver detta) en gång och får uppleva en massa härligt under denna veckas kryssning och denna gång är det som sagt kryssning i Väst Karibien som vi gjort förut men denna rutt passade oss prismässigt och tidsmässigt  bäst för i år så för oss gör det inget att vi besöker samma öar som vi sett förut.


























 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar