fredag 20 mars 2020

Då man inte kan resa så kan man lära sig språk

Så börjar då halva arbetsveckan vara avklarad och så är det då några dagar kvar till måndag. Snart blir det då att prata om lediga månader istället för lediga veckor ....fick nämligen idag mejl att jag blivit permitterad i 3 månader tillsammans med en massa kollegor inom sjömansbranchen. Det är ju inte bara inom vår sektor det blir permitteringar utan över allt på jorden. Nu är det verkligen upp och ner.

Många kanske undrar  vilka känslor som finns då man tar emot ett sådant besked...alla reagerar vi olika och jag tar det lugnt som vanligt ...inget att stressa över. Nu är det bara att ta det som det kommer och jag är ju inte den ända som nu får kortpacken omskakad ....vi är miljoner och åter miljoner i hela världen vars vardagsrutiner sätts på prövning....nu är det vara så optimistisk som möjlig.

Det som  känns skönt att vi har en trygg bas i hemmet....med det menar jag att vi klarar av att vara under samma tak en längre tid och ändå ha det roligt. Sörjer med dom som  har förhållande dåligt och så skall då barnen studera hemma ( om det finns skolbarn) , så får man inte röra oss ute , så blir det pengproblem , så kommer kanske alkohol/droger in i vardagen , ingen orkar bry sig om matlagning osv....hoppas verkligen av hela mitt hjärta att vi alla på ett eller annat vis  orkar kämpa sig igenom denna kris.

Nu kan jag ju inte lida  och sörja med  hur andra har det  utan nu vill jag ge all min kraft åt mig själv och min familj och hitta en balans i  vår vardag . Jag var ju hemma i fjol ca 4 månader då jag stötte mitt knä så illa i skidolyckan och klarade också den vardagen med ett  liv på kryckor. Nu har jag två friska ben som jag kan gå på och massor med motivation att hitta på  kul grejer nu då jag blir hemma.

En sak som jag har bestämt mig nu då jag inte kan resa är att jag skall börja läsa och lära mig ett nytt språk nu då jag blir längre hemma . Barnen har ju hemskola nu varje dag och tillsammans med dom kan jag också via nätet själv börja studera och lära mig något språk...det kanske skulle vara bra med ett språk som man kanske har nytta av mera internationellt som tex Spanska, Tyska eller Ryska....men har funderat på att om jag skulle börja lära mig lite Polska.


För jag hoppas och tror att vi nog i framtiden igen kommer kunna se oss omkring i världen och Polen är ett land jag verkligen blivit intresserad av så vem vet då jag nästa gång får möjlighet att åka till Polen så kan jag kanske  kommunicera på deras språk. Det är lite vad jag nu planerar då min permittering börjar.


Sen kommer jag nu att försöka ha en rutin att vi varje dag går ut och gå i och med att kidzen nu är hemma så har dom inte gymnastik och Michelle får inte gå på simträningar då simhallarna är stängda så det blir en rolig gemensam stund ute. 

Pratade idag här på jobbet att det skulle vara jätte roligt nu då det blir lite varmare att fara och tälta någonstans i vår vackra natur med barnen  och tror verkligen jag kommer att göra det om det inte blir så illa att vi får helt utegångsförbud.

Tror det gör riktigt gott att allt nu tar en paus och vi verkligen alla får varva ner och njuta av varandras gemenskap och inte bara rusa rusa rusa utan att man  knappast hinner se varandra  det är jobb, hobbyn och massor med program hela tiden i många familjer ...nu finns det i alla fall tid att spendera med familjen.

En sak som jag kommer belöna mig själv och familjen med nu då vi verkligen har tid att vara tillsammans så det är Netflix....nu kommer vi ha tid för soffmys och massor med tid att se på filmer. Något som jag verkligen saknat under alla dessa småbarns år  ...att få se på filmer i lugn och ro. Denna tid har inte funnits men nu tammetusan skall jag verkligen hinna se på en massa bra filmer.

Tycker om att pyssla, handarbeta , teckna så det kan vi också göra tillsammans med kidzen  nu då jag är hemma.

Baka och laga mat för det tycker dom jätte mycket om och så kan Mikko och jag öva att  laga sushi...vi hade jätte roligt på vår Sushi class då vi var ombord på Oasis of the Seas så nu kan vi fortsätta öva här hemma. Skall nog i något skede fortsätta skriva om kryssningen och ni skall få se fina  bilder ,  sen skall jag också skriva ett skillt inlägg om vår Sushi class där ombord.


Hur mycket jag än  tycker om att resa och äventyra ute i vida världen så kan jag bra anpassa mig till sådana  här situationer där  jag bara måste vara hemma....vi har ett mysigt hem med en mysig atmosfär så jag trivs också bra hemma nu då man inte kan flyga och fara. I stugan skulle vi gärna också ha lust att vara  men får se hur det blir då dom har sagt att man helst inte skall spendera sin tid i en annan kommun. Vet inte om det är helt förbjudet att åka till sina stugor...skall kolla upp det i så fall innan vi åker dit.

Sen fast man inte nu för tillfället kan resa så kan man ändå googla och se sig omkring i världen via datan och sen tror jag vi kommer att resa extra mycket i Afrika nu då jag är ledig ....vi kommer säkert spela Afrikas stjärna så mycket vi bara hinner ...vi är alla SUPER förtjusta i det spelet.

Så får allt se om dessa tre månaders permittering räcker åt mig då jag har så otroligt mycket som jag tycker om att göra...plus att detta kan vi göra hemma för en riktigt liten peng. Finns mycket i hem knutarna man kan göra utan att det behöver kosta.

Vi kan någon dag duka upp lite  mysigt på balkongen ...sitta där och fika och ha gemensam kvalitets tid. Oj oj jag bara säger det ...tiden kommer vi nog inte att få lång.

Sen älskar jag att sjunga och så spelar jag elorgel så jag kan fast ordna lite musiklektioner ibland åt kidzen under dagen. Känner på mig att vi verkligen kommer ha det kul.

Lika lite som jag oroar mig för vardag lika lite oroar jag mig för vad det kommer hända med det som jag investerat...tex stugan. Jag är absolut inte den ända som har skulder utan vi är många i samma båt och skulle något gå på tok tack vare att jag nu blir permitterad så får man alltid tänka att det var roligt så länge det varade och svänga bladet i boken....men hoppas ju innerligen att vi kommer kunna ha stugan kvar i Himos. 

Ta nya tag  då allt stabiliseras ( hoppas vi ) och  så ser man sen hur läget ser ut. Just nu tror jag att både jag och miljontals andra får hjälp och råd från sina egna banker och kommer säkert kunna ordna olika betalningsalternativ. Det är ju ingen av oss som själv har förvållat denna situation åt oss.

Det skall nog bli bra bara vi alla sakta men säkert går framåt...för en del kan vägen vara lite knaggligare än för andra men vi är alla här för varandra och försöker så gott det går kämpa oss igenom detta kaos på ett eller annat vis.

Försök att se så positivt som möjligt framåt fast dagarna ibland kanske känns mörka.
Det kan ju inte vara slutet ännu fast Moder jord nu skakade om oss lite väl häftigt ...men kanske hon hade orsak då befolkningen far  framåt med lite för väl hård takt.

Bloggtävlingen börjar på måndag.


Together we are strong.


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar