tisdag 24 mars 2020

Jag , Michelle och Jaromir studerar flitigt hemma

Hej på er ni som tittar in och läser.

Nu har då vardagen kommit ifatt mig både på ett härligt och skrämmande sätt. Då jag var ombord på Grace (jobb) så hade vi mycket att städa och fixa  så man hann inte tänka på hur vardagen ser ut utanför. Vi är ju ändå sk instängda en hel vecka där.

Ofta  har jag på tisdagen alltid mycket att fixa då jag kommer hem efter att varit borta en vecka och lika var det idag...men idag var rutinerna MYCKET annorlunda än tisdagarna brukar vara. 

Brukar köra kidzen till skolan då jag är ledig men idag då klockan ringde så var det att se till att dom sätter sig  framför datorn och loggar in sig och börjar sin skoldag. Jag stod faktiskt länge där och såg och funderade att vad tusan skall detta bli.

Men duktiga var dom och hade redan rutinerna inne efter att haft distans skola redan en vecka. Michelle har då inget speciell sida där sk hela klassen loggar in då hon går i högstadiet , där finns så många olika läraren för varje ämne så hennes skola har mera att dom gör sina läxor och skickar in den till den lärare som det  berör  och jag kan följa med i Wilma  och se att hon gjort det som skall vara klart.
 

Men sen Jaromir som ännu är i lågstadiet så på 6:an har så att dom loggar in och där väntar läraren och assistenten  i chatt rummet på att alla elever loggar in. Sen kan dom då alla se varandra på data skärmen plus att dom kan ha sin mikrofon på eller ibland stänga av den. Alltså vem skulle ha kunnat tro att skola på distans löper så här smidigt. Jag följde med en stund och såg på hela detta koncept och lyfter verkligen hatten och dessa läraren som skall lära eleverna via data. Sen hade dom en lunch paus på och då kunde dom lite röra på sig...tex äta , ta sig en "rast" och gå ut och få en nypa friskluft  eller bara nolla sig en liten stund för att sen igen fortsätta skoldagen.

Så emellan kom Jaromir och frågade lite hjälp och jag som annars själv inte var en hejare på grammatik i skolan så fick ju själv nytta av hemma skola och tanka in grammatik på äldre dar ...kul.

Han hade också franska idag så då var dom inloggade med hans franska lärare och fick lite uppgifter dom skulle skriva.

Själv började jag också idag mina hemstudier sakta men säkert....nu skall jag lära mig lite fraser Polska har jag bestämt. Så nu är vi 3 stycken som har hemmastudier .
Vem vet hur ivrig jag blir och att jag kanske rentav kan kommunicera på lite knagglig Polska nästa gång det blir en resa till Gdansk.
Jag skulle dit nu i april och fira min födelsedag , men blir ändrade planer då alla gränser är stängda.

Var jag lite fundersam då jag skulle iväg och handla idag  om man verkligen märker 
 att  folk verkligen stannat hemma och jo det gjorde jag.....ödsligt tyst var det i Skanssi / Citymarket , inte mycket trafik , någon enstaka som var ut och gick....så här märks det nog att vi lever e annorlunda vardag.

 Jag hade gjort min inköpslista därför att jag nu vill ha proviant ( mat ) för en tid framåt  hemma så jag  INTE behöver åka till matbutiken  eller något shopping center nu då läget är som det är. Jag vill bara vara hemma i vårt trygga bo...vill inte absolut ta några risker. Men som jag skrev så är Mikko varje dag på jobb och kan  ta med sig smittan hem för den ökar med mega fart nu i Finland också. 

Jag sa att snart flyttar jag till vårt bombskydd och håller mig inlåst där och kommer ut sen då allt är över ...fast denna mardröm kan ju ta hur länge som helst.
 Jag är inte rädd men hela situationen är så overklig och obehaglig....när dom nu till och med skall börja stänga gränserna inne i landet då vet vi att detta är nog inte mera någon lek. Skulle aldrig i min vildaste fantasi har kunnat tänka mig att gränserna inom eget land stängs.

När vi satt och åt i köket idag så sa jag det är ju som vi skulle vara i en Scifi film och snar börjar det komma corona in genon ventilerna som vi har hemma ...kidzen skratta och sa mamma du har sett på för mycket skräckfilmer....men vi vet inte hur detta ännu slutar och tänk om dessa skräckfilmer blir verklighet och Coronan börjar spridas i luften och vi inte mera vet vart vi skall fly.

 Men som sagt för övrigt mår jag nog bra ....glad som vanligt och trivs verkligen att vara hemma nu tillsammans med min familj då allt är som det är. Vårt hem är fullt av glädje , myspys , lycka och en rolig samvaro och nu då vi är så intensivt tillsammans så blir det att göra en massa roliga saker tillsammans.


 Idag var både Jaromir och Michelle med och laga mat med mig tills Mikko kom hem . I morron skall vi baka tillsammans och Michelle har en skoluppgift ( huslig ekonomi) där hon skall duka upp frukost och ta bilder och skicka till sin lärare så jag kommer och bli bjuden på frukost i morron...inte dåligt.

Idag orkade jag inte med ut och gå ....men i morron blir det en liten runda på kvällen och det skall vi försöka hålla fast vid....för lite mortion och friskluft måste man få fast jag känner mig tryggast inne.



Köpte  idag påskliljor som jag planterade på balkongen och i morron skall vi så gräs. Hade förut ibland gräs fast det inte var påsk i och med att Majsa  tyckte så mycket om att tugga på gräs. Tycker själv att rajgräs är fint som prydnad fast det inte är påsktider.

 Brukar inte pynta så mycket till påsken men nu då det antagligen  blir att fira påsken hemma så vill jag ha lite smått  pynt. Skall ta in lite björk kvistar och pynta dom med vita fjädrar.




Nu kan jag lova att det inte blir så mycket resor på bloggen en tid framåt  men ni får följa med vad den rastlösa resefamiljen hittar på hemma då vi  och inte kommer oss ut i världen på ett tag. Nu får man låta fantasin flöda så tiden inte blir lång och vi har mycket på gång här hemma kan jag lova.

Hoppas ni andra ute i cybervärlden får dagarna att gå och hittar på kul projekt så att inte oron över denna situation vi lever i tar över. Just nu måste vi bara ta det som det är.

Avslutar bloggen med veckans tävling och ni som redan gissat får fortsätta gissa ifall ni tycker att ni vill ändra er...ännu är bilden rätt så suddig men på lördag ser ni den helt orginal och då hinner ni in och rösta ännu allihopa.

Tävling vecka 13
 Bild nr 2/ Ett land
Ordvink : DIAMOND






 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar