måndag 13 december 2021

Ville Viking med sitt lucia team

Har alltid tyckt om Lucia ända sen jag var barn och tror nog att det är en dröm för alla flickor att få vara  lucia , själv fick jag var lucia på 3:e klassen. 

Sen då jag gick på 9:an så var jag också med som tärna i lucia tågen ,  vi åkte runt med lucia tåget till åldringshem och minns jag rätt gjorde vi också några hembesök till åldringar  och sen var det kröning i Dalsbruks kyrka. Efter det var det väl ännu på kvällen luciafest där det dansades ringdanser m.m.

Sen har mina flickor också fått vara lucia hemma då dom var små men nu hittar jag inte så här snabbt någo foton från dessa tider men som sagt jag har alltid tyckt att lucia har varit en fin högtid så här för julen i dessa mörka tider.

Sen fick man alltid se lucia följe då det var kidzens julfester och ibland for vi hela familyn och trängde oss i kyrkan för att se lucia tåget , ofta hamnade vi på sista bänken då man alltid kom så sent så man såg knappast någonting. Nu när det var lucia så var jag på jobb men då vi satt och åt frukost i mässen så blev vi uppvaktade av detta fina luciatåg med Ville Viking med på ett hörn som stjärngosse. Men Ville tyckte det var roligare att ha stjärngosse struten hängande på tassen.

Lucian bjöd på skumtomtar åt oss , smaskens.

Förr kunde man inte förstå hur åldringarna alltid blev så tårögda då lucia med följe kom och sjöng så vackert  men nu börjar jag nog förstå , man blir ju själv riktigt tårögd av att  se på detta vackra luciatåget och höra  lucia sången klinga.

Tack till alla som var med i lucia tåget och här kommer en fin bild av Viking Lines lucia team. 

Ps! Har lov att publicera denna bild av luciatågets medlemmar.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar