onsdag 22 december 2021

Bästa beslutet vi gjorde

På onsdag var det dags att klämma på nollknappen och inta vår nya tradition innan julen , och tror  verkligen jag vill ha det som årlig tradition för Mikko kom  verkligen med en toppen ide´. Han föreslog för någon vecka sedan  att vi tar in en natt på Ruissalo Spa före julen och jag det var ett förslag som man absolut inte tackar nej till fast julafton är bakom hörnet. Spa älskare som jag är så passar det toppen att åka iväg och nolla allt innan julafton , fy tusan det skall bli skönt. 



Jag är rese fixaren i familjen och sköter allt bokande. Jag har på Booking redan kommit upp till Level 3 som betyder upp till 20% rabatt på olika hotell sen är jag Wizzair club member och när jag bokar hotell via dom så får jag en del av hotell priset tillbaka till mitt Wizzair credit som jag sen igen kan använda då jag flyger med med det flyg bolaget. Jag  brukar hitta hotell rum för bra priser och har man möjlighet att vara mitt i veckan på hotell så är priserna lägre än veckoslut.




Mikko hade ordnat torsdagen ledig så när Michelle kom från skolan på onsdag så packade vi lite smått som vi skulle ha med och sen for och plocka upp Mikko från jobbet . Jaromir for och chilla med sina kompisar efter skolan  för han ville inte komma med till Ruissalo då han ändå inte skulle ha kunnat komma med och simma då hans finger är i bandage. Sen är fördelen med detta Spa att det ligger ca 20minuters bilväg från där vi bor så om det skulle vara något akut hemma så hinner vi snabbt hem och sen tror jag också Jaromir tycker om att få vara ensam ibland.



I alla fall så styrde vi näsan mot Ruissalo på onsdag förmiddag för jag ville vara där i tid då vi fick checka in ( kl15) så hinner man i lugn och ro vara på Spa avdelningen och njuta. Detta är jätte fint att runt juletider ta in på hotell för det är så otroligt fint dekorerat och man kommer direkt in i julstämningen. 




Mångar undrar säkert att hur far man just så här före julen på hotell då det säkert finns annat att greja med hemma innan julafton , men jag har allt klart och inte det minsta julstress. Granen var redan fixad i slutet av november och alla klappar har varit fixade ett bra tag , maten färdig köpt så en hotellnatt och Spa var riktigt pricken på i att i lugn takt välkomna julafton som är på fredag. Härligt att få vara tillsammans och ha roligt och inte fasen behöva vara i butikerna och se tusen och åter tusen människor som rusar runt där och inte riktigt vet åt vilket håll dom ska. 

Sen var det en passlig dag att check in på onsdag för det var så otroligt lugnt , dom som skall fira julen på hotell kommer antagligen dit på fredag. Dom sa i info att dom har hotellet fullbokat till jul , folk vill ut och njuta istället för att jul stressa.





Denna gång bokade jag ett familjerum med balkong åt oss och Michelle fick ha soffan för sig själv då Jaromir inte kom med. Jag tycker själv jätte bra om detta hotell , spa avdelningen är fin och sen är det bästa då vi kommer till hotellet på ca 20 min. Nu fick vi bada i nyrenoverade bastun som dom hade fixat på hösten och den var riktigt fin. Som sagt detta hotell har ett x antal år på nacken så visst syns det att det inte är nytt med ändå helt okej  och  ni som rört er i Ruissalo området vet ju hur fina stället där finns.






Var helt ensam i bastun därför hade jag möjlighet och ta foto , kan ju inte springa runt och knäppa bilder då det är folk där.

Efter vi flera timmar bubblat och bastat så for vi till rummet och fixa oss för att gå ner till restaurangen och äta. Där hade dom också dukat så juligt och fint så igen en gång stämningen var verkligen på top alltså varför har man inte tänkt förut att göra så här någon dag före julen , bara åka iväg för att nolla allt och utvilad ta emot julafton.




Maten var verkligen god , Michelle och jag åt kyckling och Mikko tog fish ( abborre) & chips och efterrätten hoppade vi över för vi var så mätta och belåtna efter dessa portioner. Efter spakvällen och middagen så fanns det inget skönare än att få krypa ner under täcker och  se på tv. Till och med nattugglan jag orkade inte ha "uppesittarkväll" igår utan somnade nog rätt så hastigt efter en härliga dag.






Idag ( torsdag) så skulle vi checka ut senast 12 men före det hinner man med mycket. Vi vaknade runt 9 och for ner till det som dom flesta längtar efter som bor på hotell nämligen hotellfrukosten. Vi satt där i lugn och ro sen efter det ville Michelle bli uppe på rummet och vila medan Mikko och jag bestämde att vi ännu en sväng far till Spa och sätter oss en stund i jacuzzin och badar bastu. Sen kom han på iden att vi  provar att ta oss ett dopp i havet för dom har att man kan vinterbada där ,  skönt var det men kallt. Efter att vi en stund bubblat så for vi ännu en gång och tog oss ett kalldopp och sen bastu efter det.


Vi var helt ensamma på morgonen i spa avdelningen och igår kväll var vi totalt 7 personer , det var hur lugnt och skönt som helst.


Sitter nu här på soffan och tänker att detta var det bästa beslut vi gjorde  att bo på hotell innan jul. Nu är vi  hela bunten utvilade och kommer i morron att ta emot julafton med glädje. Tänker på alla stackaren som har full tupp ikväll med att hinna få allt fixat för att i morron passa upp hela tjocka släkten , men sen finns det säkert dom som tycker att det hör julen till med lite små stress innan man alla samlas i matbordet och önskar julen välkommen. Min äldsta dotter, pojkvännen och hunden firar julen på Imatra Spa hotell , dom ville fira en sådan jul i år. Hoppas ni alla får en just sådan jul som ni vill ha.

Ikväll har jag igen "uppesittarkväll" jag är nattvakt för vi har skinkan i ugnen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar