fredag 10 december 2021

Julmat på pafftallrikar

Dessa ord har vi fått läsa lite överallt idag och här dyker dom också upp nämligen  "2 veckor kvar till julen". Minns då jag tog fram granen i mitten av november och pyntade den och nu är det inte många veckor kvar så får man igen packa ner den så går dessa veckor oberoende om man sen vill eller inte. 

Såg härom dagen så fina julgransbollar som jag funderar om jag borde köpa färdigt till nästa jul blev direkt förälskad i dom när jag såg dom i ett skyltfönster.



Tycker så otroligt  om denna väntan på julen och tiden nu före med allt smått planeras , fixas och grejas men i år kan jag nog inte njuta fullt ut i och med att renoveringen hemma inte verkar löpa på i den takt dom hade lovat. Allt är ännu på hälften , sh**t. Det sista jag vill är att på julafton sitta i ett dammigt och kaotiskt hem och äta mikromat från pafftallrikar. Smider hela tiden på någon plan B men men i sista minuten är det nog inte lätt att komma på någon lösning.

När jag åker hem på ledigt nästa vecka så åker jag upp till Himos och njuter av min semester  och fixar färdigt stugan för mina kommande gäster. Sen är det med spänning jag väntar  att jag också får fixa färdigt hemma innan julen och vi kan fira en riktigt mysig julafton i ny städat hem och renoveringen är ett minne blott. Det är min högsta julklapps önskan för i år.

Det är så roligt med nedräkning till julafton , något att vänta på. Att vakna upp på julaftonsmorgon och alla sitta ner tillsammans och äta tomtegröt ( risgrynsgröt) , höra på julsånger som jag redan gjort i snart en månad och sen pricken på i att få sätta sig och äta julmat med alla godsaker som vi själva har valt att ha på julbordet. Skall laga en lista där vi alla får ge önskemål vad vi vill ha i år på julbordet istället för att köpa sådant som som hör till julbordet men kanske inte faller oss så i smaken. För kidzen är det nog ännu  julklappar som är viktiga på julafton , tror dom inte i den där åldern ännu njuter att sitta och lyssna på julmusik men tids nog så blir det nog deras tur när dom kommer säga att oj vad skönt och få mysa under pläden och höra på julmusik.

Har ni något på julbordet som ni inte vill vara utan?

 För mig är julskinkan och kålrotslådan ett måste plus allt annat smått och gott som hör julen till. Jultårtor och pepparkakor har vi redan hunnit äta i mängder men visst finns också dom med på vår julmeny. Sen kommer jag att fylla en skål med yoghurts russin att mumsa på till kvällen som  absolut är en av mina favorit godisar just nu eller Pandas vitchoklad kommer också med i toppen.

Vilket godis tycker ni hör julen till?

Sen är det några klappar jag ännu skall klicka hem och sen börjar det vara klart. Inte det minsta julstress för min del i alla fall , ser på tv och läser så otroligt mycket om denna stress före julen och också på själv julafton då folk skall hinna med tusen och åter tusen saker. För att inte tala om själva julafton då klapparna skall släpas till en massa olika ställen , kaffe här och kaffe där , besök hos hela tjocka släkten  m.m tycker verkligen synd om dom som inte får uppleva just den härliga väntan på julen i all lugn och ro. 

Är själv lite förvånad att vast vi har hemmet mitt i renoveringskaoset så är jag ändå inte stressad , det som jag då som sagt önskar är att få det uppstädat och att vi kan fixa julmiddag hemma. Men oberoende hur läget är så kommer nog julen för det och detta år har vi ju till och med en "öppen spis" hemma där vi kan njuta framför brasan så nog blir det bra fast det är lite skit i knutarna.  Bara flytta in min prydnads spis från balkongen så har vi det hur mysigt som helst.

Nu  till julen skall bädda inne i sovrummet med mina Pentiks Saga påslakan och gråa ludde dynor och skinnet. Har tillsvidare bara ett påslakan set men bra då man själv vet vad man vill ha till julklapp så köper man det åt sig , så nu får jag ett till ( fniss).





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar