onsdag 15 december 2021

Juleskum

Väntar på den dagen då jag får sova så länge tills jag vaknar efter att jag kommit hem från min arbetsvecka . Brukar ofta inte få sömn första natten så ligger rätt länge och slö surffar och med ena ögat kollar klockan för jag vet att onsdag betyder tidig väckning igen med att köra kidzen till skolan. 

Alltså jag var så slut i morse ( onsdag) då jag vaknade , skulle mer än gärna ha blivit under täcket många timmar ännu. Men egentligen var det väl bra att jag masade mig upp för efter kl 8 var renoverings gänget på plats , dom fortsatte med att greja och fixa dessa rör. Jag funderade lite vad jag kunde hitta på för vill helst inte vara här när dom hela tiden springer fram och tillbaka här i lägenheten. Sen skulle det borras på toa så kunde ine ens tänka mig komma hem och fortsätta sovadå hela huset skakar. Sen denna förbannade röran och kaoset vill inte sitta och se på så jag flydde.

Passade bra för det var lite saker jag hade att uträtta så här före julen och det är roligt att i lugn och ro kunna åka runt , besökte Jysk , Rusta och och sökte några paket från postboxen i Skanssi. 

Tiden går så otroligt snabbt då man går runt i affärer och det är ju så roligt att gå där och titta fast man inget speciellt skall ha. Det är oftas då man hittar dom bästa julklapparna då man bara går runt där och ser för om det är något speciellt du är ute efter så är det oftast så att du rusar till "tusen" affärer och det är slut överallt. Dessa skumtomtar eller Juleskum hittade jag på Rusta , yess julen är tryggad. Dom är så goda och när du tar den första så kan du inte sluta förrän du tryckt i dig allt för många. Skall till julen laga varm choklad , grädde och dekorera med dessa skumtomtar , med andra ord en riktigt julig dryck.



Därför känner jag att det är en så skön väntan på julen just nu då allt går precis i min takt , har allt helt under kontroll , inte en jäkla gnutta stress. 

När jag kom hem så var remont killarna just på väg och dom menade  att möjligtvis i morron på torsdag får dom sitt jobb klar  men dom kunde inte säga om firman som sköter att lägga upp skåpen tillbaka bli klara i tid.

Efter dom gått så la jag  mig en stund på soffan , en fördel med renovering är att jag inte behöver tänka på att städa, byka och laga mat utan kan med gott samvete lata mig. Pyntade faktiskt färdig Michelle`s silvergran och dessa lampor som ändrar färg är jätte häftiga.


Michelle har i år en Body shop kalender och hon samlar dom små paketen under granen då hon öppnat luckan. Ser så mysigt ut.



Men nog längtar jag så otroligt att ha toalettstolen i skick och rinnande vatten , nu ser man nog hur knepigt det är att leva utan dessa två saker , som sagt det kommer vara den bästa julklappen då toan är på plats och vi får vatten.

Hur framskrider väntan på julen åt er andra , lugnt eller finns det julstress med i bilden?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar