onsdag 29 december 2021

Enplansboende

Så är 1/4 tillbaka i vardagen nämligen Mikko , han har nu jobbat dessa mellan dagar medan vi andra gör så lite som möjligt då det är lov. Till först så kan jag berätta att vi nu alla är på gång efter den förbannade Noroviruset och vi tjejteamet klarade oss undan. För Mikko tog det 3 dagar att blir friskt medan Jaromir hade sitt undan på ca ett dygn. Nu hoppas jag det verkligen inte kommer tillbaka hit till oss utan vi vill vara friska till ny året.

Vi har inga större planer nu till ny året i och med att vi avbokade vår Hotel/Spa weekend där vi skulle ta emot år 2022. Men då corona reglerna ändrar hela tiden så hinner man inte med , ena dan får man typ göra  si och andra dan får man göra så och tredje dagen så är plötsligt allt tex stängt , inget corona pass duger osv.  Jag bara säger det att hinna med i dessa svängar kan vara svårt till och med för mig som är van att planer ändras rätt i sista minuten. Men nu börjar det verkligen vara svårt också här i Finland att ha koll på vad man får göra.

Som tex jag och Michelle bestämde här om kvällen att vi åker till Mc Donalds och äter och då vi kom dit var klockan efter 18 och då meddelade dom att dom bara säljer "take away"  så det var bara snällt att ta käket med sig hem. Sen följande dag skulle min kille och äta med sina kompisar sushibuffe och dom hade nog fått sitta där och äta fast klockan var efter 18 så man blir nog riktigt kollrig med dessa regler att vad får man göra och inte göra.

Sen undrar jag nog hur bra koll dom har på flygfälten med dessa korona controller då man ser att folk verkligen reser rätt så mycket fast läget är rätt dåligt nu , jag tycker själv det verkar jätte krångligt med alla dokument och en massa testande eller kanske jag funderar för mycket och man bara borde sticka iväg på en liten trip. Men tror nog som sagt att det blir ett tag att hålla oss här i Finland ännu och försöker hitta intressanta ställen att upptäcka här och reser hellre sen utomlands då det blir stabilare och man inte behöver oroa sig om man blivit smittad och plötsligt inte slipper med flyget  från tex Usa.

Men jag har haft en riktigt bra semester nu fast jag inte kunde resa utomlands , har verkligen vilat upp mig. Då man är ut och reser blir det inte mycket sovas för man vill ju inte sova bort sin semester men nu då vi bara varit så gott som hemma så har nog sjusovaren Lissu verkligen sovit. Säger det igen , det finns nog inget skönare än att få sova tills man är helt utvilad och  vaknar av sig själv och inte behöver höra klockan som tjuter runt 4.30.

Sen är det så skönt då jag har den inställning att min dag inte är förstörd fast jag kan sova till  kl13 och  fast jag vaknar då så kan jag ännu sen bli i sängen och se på tex en serie eller film , måste säga det är verkligen skönt nu när kidzen också är lediga så behöver jag inte stiga upp och köra dom till skolan  när jag har semester.

 Förstås blir det att vaka längre nu både för mig och kidzen när vi är lediga så det är  synd då Mikko måste lägga sig så tidigt och det betyder att vi andra försöker smyga runt som tysta möss så att vi inte väcker honom då han har tidigt väckning. Jag är ju i vanliga fall en nattugglan men då det är semester tycker jag det hör lite till att vaka länge och tex se på film eller höra på musik. Därför är det så roligt i stugan då jag åker dit ensam så brukar jag ligga i sängen och lyssna  på bra musik innan jag somnar här hemma går det inte riktigt att jag nu skruvar på volymen och ligger och sjunger med i Abbas låtar , tror nog någon skulle skutta upp från sängen och fundera att vad fan händer det här ( fniss).

Jag har alltid tyckt om att bo i sk enplansboende men just nu  skulle jag gärna fast ha en källar våning där jag skulle kunna sitta och lyssna på musik eller se på en film sådana här gånger jag inte får tag på sömnen  men som tur så finns det Airplugs som är min räddning då jag inte får sömn. Kanske jag något tag borde prova på att lyssna på en bok när jag inte får sömn , har inte provat det. Är det någon som har erfarenhet av det? Vad tycker ni om att ligga och lyssna istället för att läsa?


Vi gick runt med Mikko en kväll och såg på Vinter Åbo , här är så fint.


 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar