fredag 3 december 2021

Passionresaren fick avstå en resa igen

 Har redan klarat mig ända nu  till torsdag utan att få nervsammanbrott i vår kaotiska koja. Torsdag är ju också ärtsoppa dag men här fortsätter vi med kylskåpet fullt av skräpmat och in i mikron. Det finns  nuförtiden relativt bra mikro mat men vi kör skräpmat nu en tid ännu. Får väl ta till ny årslöfte att vi äter hälsosamt nästa år och kanske jag rentav tar en fastekur , det skulle inte vara fy skam.

Sen är det inte bara vårt hem som är kaotisk , vi vet nog alla i det här laget hur det  ser ut på corona fronten ( kaos i världen). Trodde nog inte det skulle öka så här drastiskt med dessa corona fall och ännu till så slog det till en ny variant som i sin tur betydde för mig att för andra gången på kort tid måste  avboka en resa.

Vi skulle ha flygit idag ( torsdag) till Polen / Gdansk med min arbetskompis men hon bestämde sig lite före mig att hon inte ville åka. Själv  var jag lite i startgroparna för jag har ingen skillnad att resa ensam men sen var det nog lite osäkert med resande nu när denna nya varianten slog till . Försökte kolla vilka regler som gällde nu och kom till den slutsatsen att det skulle ha gått med att visa coronapasset och förstås vanliga passet. 

Men sen började Mikko prata om att det skulle varit roligt att åka till stugan på veckoslutet nu då måndagen är ledig så skulle vi hinna vara en dag extra där. Så jag bestämde att jag avstår från Gdansk resan. Skulle mer än gärna ha åkt dit och se på jul Gdansk men nu blev det inte så.

Som sagt jag är inte rädd att resa och när man reser till Polen så behöver man inte göra corona test om man har coronapasset . Jag reser ju mellan Finland/Sverige varannan vecka med en massa passagerare så jag kan få corona riktigt var som helst. Kan till och med få corona hemma om någon av familjemedlemmarna skulle råka få det ,  så det går inte och försöka fly från detta. 

Mera vaccin vill dom spruta i oss  som ändå inte verkar hjälpa , corona kan du ändå få fast man sen är utan vaccin eller har. Har t.o.m hört sådana som varit mycket sjuka trots vaccin.

Ja hör ni det är inte  lätt att vara passions resare , jag vill iväg hela tiden och lika besviken alla gånger jag får börja fixa om resorna. 

Men som Mikko sa : vi kan vara glada  ( och det är vi) att vi har en stuga på en skidort dit vi kan åka året runt och det är sant  Som det ser ut nu så kommer det nog ett bra tag vara svårt att resa utomlands men som tur så tycker vi om att åka slalom hela familjen och det är en rolig gemensam  hobby nu vintertid.



På fredag kommer vi packa med hjälmar , snowboard slalomskidor och vinterkläder  för på lördagen öppnar dom en del backar i Himos. Vi tyckte just att vi gjorde dom sista åken på vappen och packade ner all skidutrustning . nu är det igen dags att ta fram allt.

Kidzen blir hemma för Michelle har fullt upp med skriftskolan detta veckoslut och Jaromir vill hellre vara hemma och spela för han kan inte komma och skida nu då han har sitt finger sjukt.

 Vi var idag och bytte bandaget till TYKS och jag kollade med ena öga , kan ärligt säga att det inte var långt ifrån att jag skulle börja spy. Lyfter på hatten för dom som klarar av att jobba inom vården och i synnerhet sköta en massa olika olycksfall , ni är verkligen duktiga. Själv skulle jag svimma/spy om jag skulle bli tvungen att ta emot sådana patienter. Vi får hoppas att hans finger blir så bra som möjligt , när den dagen kommer kan dom ännu inte säga.

Fast det varit mycket kaos i vår vardag med denna förbannade coronan, olyckor , remont , avbokade resor , båda våra pappor dementa osv så ser vi nog ändå positivt på vår vardag för vi trycker in så mycket roligt i vår kalender så vi inte ens hinner märka dessa svackor som kommer ibland. Inte konstigt att bloggen heter Gasen i botten eller hur?

Hoppas ni väntar lika mycket på veckoslutet som jag för på fredag  gasar  jag och Mikko upp till Himos , eld i öppna spisen , bastu , sushi kväll och krypa ner i crispiga lakan. Fy fasiken det kommer blir skönt och tror kidzena är glada att dom får rå om sig själva ibland.

Det blir mycket vinterbilder några dagar framöver och sen skall ni få en lite rapport om jag flyttat in eller ännu sover på balkongen  då mätaren börjat sjunka till närmare - 10 grader om nätterna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar