tisdag 21 december 2021

Nya jultraditioner

Tisdag som betyder 3 nätter till julafton och vi längtar så otroligt , men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Sen har jag undrat lite mellan varven hur jag egentligen hann med allt detta förut då jag jobbade i land och kidzen var små för tycker att då jag nu är ledig så räcker inte riktigt tiden till. Har som sagt ingen julstress men det är lite små grejer som skall fixas innan julafton så inte är det riktigt bara att ligga hemma och se på julfilmer.

I sista minuten kom  Michelle på att hon behövde en festklänning...omg ...i morron onsdag har dom julfest. Det fanns inget så mycket annat att göra än hoppa i bilen och köra till Skanssi .Som tur tar det oss bara 5 min med bil dit så det är helt okej. Tänker ibland på dom som bor längre bort så är det inte bara så där och hoppa i bilen och tex åka till Rusta och söka någon grej som behövs. Detta är nog en fördel att bo i stan , möjligheterna r många. Minns själv som barn så var det att åka iväg till Åbo eller Salo och köpa festkläder och där sprang man sen hela dagen tills man hittade något.

När man bor i stan kan man fast varje dag rusa runt och söka sina festkläder tills man hittar något som man tycker om.Nu hade Michelle tur för då vi for till H&M så provade hon två klänningar och där fanns den. Hon valde en svart som glimmade i silver , jätte fin på henne. Så nu har hon då fin klänning till julfesten , julafton , ny års afton och ännu till då hon den 8:e januari blir konfirmerad. Fast vi bara är hemma på julafton (familjen) så tycker jag nog om att klä lite upp mig men sen mot kvällen finns det nog inget skönare än att hoppa i mysdressen och låta magen pösa ut efter all julmat , sen skall det det gottas julgodis resten av kvällen så då passar det nog bra med en mysdress som töjer.

Skinkan har vi nu hemma som  skall lagas på torsdag , kan redan lite så här i förväg känna den goda doften och pricken på i är när man får ta det första smakprovet med hemlagad senap på som Mikko fick av sin arbetskompis till julklapp.




Nattugglan har "uppesittarkväll" och tillika som jag nu bloggar så ser jag på ideer hur jag skall duka julbordet. Detta är så roligt då vi detta år äter hemma så får jag duka och dekorera helt i min smak. Vi har nu två år i rad då vi firat i Himos bestämt att sätta oss till färdig dukat  och i fjol var vi nog verkligen besvikna så i år tar vi igen besvikelsen och har just det som vi tycker om på vårt julbord och efter det skall gottegrisarna mumsa julgodis hela kvällen och öppna paket. 




På kvällen bytte jag rena lakan och   till julen kommer vi sova i mina favorit påslakan med Saaga tema från Pentik. Tillsvidare finns det bara ett set som jag använt då jag sovit ute  men på julafton kommer det ett set till  och till julhelgen skall jag sova inne i nya lakan. Bra att köpa julklapp åt sig själv så får man det man vill ha.

I morron skall jag hjälpa julgubben och slå in dom sista julklapparna medan kidzen har julfest , tänk Michelles sista julfest , i vår går hon ut 9:an. Dit for dom åren och sen får hon ta klivet ut i följande fas i livet min lilla "Lelle".  

I morron då Mikko slutar jobbet klämmer vi på noll knappen , intar julmood och har familytime , tror nästan detta får bli en ny tradition som vi gör varje år någon dag  innan julafton.

Har ni några jultraditioner som ni tycker om att göra så här i väntan på julen , kanske något ni gjort redan många år eller kanske hittat på någon ny kul grej ?!?



Här ser ni  en tradition som har hängt med ända sen barndomen och det är att skålen fylls med russin och nötter , man blir så nostalgisk.

Sen minns jag också att pappa alltid satt och knäppte  nötter då jag var barn men den traditionen har inte följt med i mitt julfirande. Googlade bilden så ni vet vad jag menar. 

Brukar någon av er knäppa nötter till julen??




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar