söndag 26 december 2021

Min julbubbla sprack och det blev kaos

Jag som hade väntat på julafton så otroligt mycket och levt inne i min julbubbla ända sen november slutade olyckligt , bubblan sprack. Istället för att vi här hemma hade en mysig julstuga så fick vi byta namnet till sjukstuga , tyvärr.



Det hände riktigt helt plötsligt ,  just innan Mikko skulle  gå och  lägga sig så slog maksjukan till åt honom natten mot fredag julafton. Han satt lugnt på soffan då han plötsligt fick rusa till toan , det kom både uppifrån och nerifrån och efter det var han helt avslagen. Vi hade planer att vi skulle sitta uppe och vaka och laga skinkan tillsammans och förbereda inför julafton men så blev det inte. Det blev nog  jag som fick sköta den komersen. Han uppgift blev att rusa hela natten mellan sängen och toan.



Alltså ni kan gissa att det harmade både för mig och han , jag visste att julen är på sätt och vis förstörd då en av familjemedlemmen inte kommer närvara utan blir sängliggande på julafton. Hade ju enbart för julen ordnat semester att jag skulle få fira en mysig jul med familyn men så blev det inte. Så istället för att jag var på jobb på julen så blev det att jobba här hemma istället , blev att serva familjen istället . Mikko hade också planer att koppla av från jobbet och ha det mysigt hemma istället blev han sjuk.

Blev nog inte så mycket att sitta och njuta av julaftonen för det behövs ju någon som sköter om att allt kommer på bordet , bort från bordet  plus mycket annat som skall göras och allt föll ju på mig. Hade planerat att vi skulle ha fixat julstöket tillsammans men så blev det inte. Han sov ju inte många timmar natten innan julafton så han orkade knappast vara uppe på fredagen utan det var sängen och toan som gällde för honom på julafton. Tyvärr så kunde Mikko inte äta julmat i år så det var bara vi 3 som satt vid matbordet denna jul.







 

Han orkade en stund komma till vardagsrummet då vi delade klapparna men efter det for han och sova , så hans program på julafton var att ränna mellan sängen och toan.




Julgubben måste vi också avboka det som brukar vara höjdpunkten på kvällen när han kommer och delar julklappar men som sagt i år kunde han inte besöka oss.



Som ni kan se så går det att få mysig stämning med knastrande brasa då man knäpper på Youtube.

Mikko nämnde här i något skede före julen att det går kraftig magsjuka här i Åbo och vi fick då verkligen bevis på det att det var nog en ordentlig Norovirus som kom på besök. Visst satt vi där och funderade på julafton om det nu skall gå igenom oss alla men ännu på lördagen så var det nog bara Mikko som ännu var ganska sjuk och inte orkade annat än sova och rusa på toa.



Papsen hade varit på intervall julveckan så jag tänkte om vi skulle ha tagit han hit på juldagen men det blev nog inget av det heller då magsjukan kom hit på besök i ställen och på lördag eftermiddag då jag sitter och ser på en film så hör jag ljud från Jaromirs rum och då hade han spytt ner hela golvet. Som tur så reagerade han snabbt och luta sig över sängen annars skulle hela sängen varit nerspydd , lite kom det på lakanen så det blev att byta rena sängkläder , tvätta dom nerspydda , städa upp allt som som fanns utspritt på golvet , det var nog som sagt inte riktigt en sådan jul jag hade räknat med. 









Så när jag då hade bytt rent allt så gick han och la sig och var helt slut , det var lika för honom att det kom både uppifrån och nerifrån. Nu var vi då redan 2 sjuklingar i hushållet. Så på lördagen gick man nog lite i spänning att är det Michelle eller jag som är näst på kö , men vi kände nog inget alls på lördagen. Medan sjuklingarna låg och sov så for Michelle och jag en sväng ut och åka , det var så fint när det kommit snö. Sen är det så fina belysningar omkring här i Åbo nu juletid så vi for och ta lite foton. 




Skönt med lite friskluft då jag nu passat upp mina sjuklingar och det luktar sjukstuga i hela lägenheten. Som tur så är jag sådan som får allt fixat snabbt om det är något lika så nu så var det snabba rygg att tvätta byket och kläder , torktumlade dom och direkt rena in i skåpet , toan har jag tvättat ett x antal gånger här under julhelgen så denna jul gick nog lite i "arbetets tecken" fast jag har semester.




Michelle och jag har i alla fall hunnit med att ha julfilmsmaraton och hunnit se en hel del härliga/ romantiska julfilmer mitt i denna magsjukekaos. 



Michelle hade köpt detta doftljus åt mig till julklapp , tack!

Idag (söndag) så började Mikko sakta komma igång men var nog jätte slut efter allt vakande och rusande på toan så han har nog nästan hela dagen legat på soffan. Jaromir har spenderat hela dagen i sängen/toan och är helt slut , bara druckit får ingen mat att hållas i sig. Jag och Michelle är ännu i skick och har inte känningar av spysjukan men den kommer snabbt och när man minst anar det , så får se om det är vår tur till nyåret att bli säng liggandes. Hoppas inte! Mikko pratade idag med några av hans arbetskamrater som också hade blivit sjuka nu till julen i detta Norovirus. Minns att det inte för så länge sen var på jobb en hel del som for hem för dom blev magsjuka.

Jaromir skulle i morron haft läkare som vi måste avboka pga att han är sjuk , han skulle och visa sitt finger. Mikko skall prova orka med jobb i morron för han kände sig som sagt bättre nu på söndag kvällen. Det är nog många trådar att hålla i då man har familj.

Som tur har jag ännu en vecka kvar av min ledighet och jag har lovat att fara med Michelle på mellandagsrea för hon vill köpa kläder. Sen hade vi sett framemot ny året då vi hade planerat in Hotell/Spa natt för oss alla (inklusive Ankku och Robin) då vi inte kan vara i Himos då stugan är uthyrd,  men nu kommer det ny regler  inkommande vecka . Matplatserna stängs kl 19 , sen tor jag att dom också har Spa avdelningarna stängda ( har ännu inte kollat upp med det) för det är ju det som är pricken på i att först njuta på Spa  avdelnigen och sen senare  i lugn och ro gå och äta. Just nu längtar jag verkligen till tiden det var före coronan då det bara var att klicka på någon resa utomlands eller i Finland utan att fundera på en massa olika regler som gäller. Det är jäkligt jobbigt då det från dag till dag kommer en massa olika regler man skall anpassa sig till , inte undra på att en stor del börjar bli så trötta på allt.

Skall sova gott i vårt eget hotellrum ( läs sovrummet). Nu har jag äntligen 2 lika påslakan set av tema Saaga ( tackar mig själv till denna julklapp) . Tycker det passar riktigt fint nu vintertid med detta tema i sovrummet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar