onsdag 1 december 2021

Remont och jul allt i en ända röra

December kom med fart och julafton kommer ännu snabbare skall ni se , den lurar redan bakom hörnet och vi är mitti vår rörremont kaos. Spännande hur detta skall sluta och hur julen blir.

Hur känns det att vara hemma i kaoset?

Ja hur känns det om jag skall vara helt ärlig så blev jag rätt förvånad att jag reagerade så här lugnt  fast det finns både hål i köksväggen ,  toaväggen och detta jäkla damma ÖVERALLT!! Inget vatten , ingen toa utan helt enkelt kaos. Nu märker man då man är utan vatten hur jäkla viktigt det är i vardagen att kunna öppna kranet och ha rinnande vatten. 





Vi har nu vattenkanistrar så vi får kaffe , pafftallrikar , engångs bestick och engångsmuggar plus mikron är i flitig användning. Kidzen är  glada då det är junk food som gäller och egentligen måste jag säga hur tokigt det än låter så är det lite semester för  mig i vardagen då vi har remont. Jag kan inte laga mat, städa , tvätta byke m.m som jag brukar greja då jag är hemma på ledigt och för den delen vill jag vara så lite som möjligt hemma nu då dessa remont karar springer här av och an. 




Så  när jag kuskat kidzen till skolan så sökte jag några paket från posten (har till största delen köpt klapparna på nätet i år) sen satt jag mig ner på ett cafe och tog en kopp morgon kaffe utan att ha någon stress och press för jag kan som sagt inte göra något hemma nu.

Efter det for jag vidare och då jag fått allt fixat så kom jag hem och surffade på nätet och hörde på julsånger.  Lite  (piki lite) snurrar det nog i huvudet att kommer vi verkligen få detta klart till julafton , ser inte alls framemot att börja städa igenom hela lägenheten och få bort detta damm. Mikko sa att det skulle nog ha varit mysigt att firat julen i stugan och så tycker  jag också men som sagt ett par veckor sedan som jag tänkte boka den åt oss så hade den redan farit. Jag borde ha bokat den tidigare och sen tagit bort den om jag inte skulle fått semester.


Vi kan tänka oss hyra i Lappland

Sen sa jag med Mikko om han skulle försöka få mellandagarna ledig och vi skulle så här oplanerat sticka iväg till Lappland men det kan vi nog helt glömma . Kollade i Levi och inte en jäkla stuga ledig till julen , dom som skall dit och fira har nog redan i fjol bokat färdigt sina stugor där. Plus att råkar det finnas någon stuga kvar så är nog priset så otroligt upptrissat under jul/nyår.



Om någon har bekanta som vill hyra sin lägenhet eller stuga någonstans i Lappland så får ni gärna höra av er till oss , vi kanske skulle kunna vara intresserade. I synnerhet om vi inte får denna förbannade remont klar så vet jag inte riktigt vilken jul vi har att vänta oss. Hotellen är fullbokade och samma där om det finns ledigt så är priserna så upptrissade under denna säsong. 

Spännande tider att se hur vår julafton ser ut , om köket inte är klart  på julafton så får vi väl åka till Mc Donalds på julhamburgare och sen hem och värma julglögg i mikron. Är nog lite varje dag in på min egen sida och kollar ifall stugan blivit avbokad till julen så vi kan fly dit  men noup.




Men det är skönt att ändå känna detta lugn i kroppen fast allt är ett frågetecken just nu , sitter och sjunger julsånger , paketerar julklappar , äter jultårtor  och pepparkakor som Michell deorerat , smiter iväg till affärer och njuter av alla härliga juldekorationer m.m så det går nog ingen nöd på mig och resten av gänget är ju på jobb/skolan på dagarna så dom behöver inte vara här och se när arbetsgänget springer här av och an.







Sen har vi turen med oss då vi bor längst ner så jag tar på mig badrocken och går till duschen i våra allmänna utrymmen där vi får gå och tvätta oss. Mikko var faktiskt med en säck smutskläder till Prisma och tvättade , där finns tvättmaskiner och du får tvätta en maskin/torktumlare för ca 6 euro.'


När jag var barn var allt omodernt hemma 

Vi satt här om dagen och pratade om att jag faktiskt varit med då man hade toan ute , skulle ut och söka vatten och sen värma det inne, ingen dusch utan man for till allmänna bastun och tvätta sig, bykstugan var en bra bit borta och dit for man med byket på en skottkärra och tvätta för hand , värmde vatten i stora grytor och stora bunkor där dom sköljde all tvätt. Så ni kan gissa när jag och mina föräldrar  flyttade till egnahemshus hur lyxigt det var med rinnande vatten ( jag var 10 år då).

Så därför känner man sig nog jätte hjälplös utan rinnande vatten här hemma i dessa moderna tider , förr fanns det inget annat val.




Men som tur har jag mina mysiga julpynt framme här  så vi har nog ändå julmoode on här i vårt dammiga hem. Dom brukar ju säga lite skit i knutarna gör inget , för mig gör det jag hatar då det är skitigt och kaos , tyvärr! Men vi gör det bästa av situationen.










 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar