måndag 6 december 2021

Ett vintrigt veckoslut

3 timmars körtid från Åbo och vi fick uppleva ett härligt vinterlandskap , Himos levererade ett riktigt Winterwonderland.



Kvällen före skidsäsongen öppnar såg det så här fint ut i backarna , kolla ränderna i snön , gissa om vi längtar att få susa ner i backarna.



En förlängt veckoslut här i Himos på tvåman har gjort riktigt gott och fast vi tycker om att vara hela familjen samlad , men ibland behöver man också tid för varandra. Vår vardag kretsar ännu rätt mycket kring kidzen så länge dom bor hemma , det är många trådar att hålla i , Mikko jobbar mycket  och jag är varannan vecka borta så därför behöver vi tid också för oss själva. 



Vi brukar ibland ha våra mysiga hotell nätter på men nu hade vi passligt att åka upp till stugan i Himos på ett sk förlängt veckoslut då måndag är ledig dag. Vi firar Finlands självständighetsdag.




Kidzen hade sitt program detta veckoslut och ville bli hemma och vi vill ge dom den friheten att kunna klara sig själva och ta sitt ansvar. Tror att dom mer än gärna vill ha lite egen tid och få rå om sig själva och sen kanske det känns tryggare när dom har varandra. Just nu kunde dom inte ta hem några kompisar då vi är mitt inne i renoverings kaoset men annars är nog deras vänner välkomna hem till oss när dom vill.




Det var riktigt roligt att för en gångs skull packa hälften mindre saker med  till stugan då vi for på fredag. Ni som läser bloggen vet att jag hyr ut min stugan och det betyder att vi tar med varje gång allt vad vi behöver ( lakan , handdukar , baddrockar osv) och nu behövde jag bara packa för två, Maten släpar vi inte med utan den brukar vi köpa i Jämsä. 

Jag körde upp hela vägen hit på fredag och vi startade jätte sent så vi var framme först åt midnatt. Sista timmen var ganska tung och köra för det snöade hela vägen från Tammerfors till Himos  och det var en del trafik fast vi var så sent igång.

När vi kom fram så bestämde jag mig för att knäppa på bastun fast det var mitt i natten nen vi är ju för tusan lediga och då behöver man inte se ett dugg på klockan utan gör saker precis när man känner för.  Mikko var trött efter arbetsdagen och somnade snabbt. Själv badade jag bastu  och satt uppe ett bra tag och njöt av tystnaden.

Dom har lovat jätte kallt hela veckoslutet men vi har nog bestämt att vi skall åka slalom detta veckoslut för det är säsongsöppning i skidbackarna på lördag.Vi har säsongskort till Lumila där pulkbackarna finns och riktigt dom minsta backarna och det är bra att  mjukstarta där efter sommarpausen. Vill lite känna hur mitt knä känns och  redan det att ta på sig kängorna och skidorna efter pausen kräver lite inkörning. Lovar att man inte behöver åka många gånger så känns det i benen/fötterna att dom är helt slut men nog vänjer dom sig sen då vi kommer igång på allvar. Vi har vår favoritbacke i Pohjoisrinne men där har dom inte ännu öppnat.




Metaren visade - 14 grader på lördagen men vi bestämde att till backen skall vi då vi en gång är här ,  vi träffade också på julgubben som var och  åka snowboard. 




Det har nu varit så kallt att dom har fått rätt så många backar igång , i fjol började säsongen i slutet av december  och sista åken gjorde vi på valborgsmässo afton. Fortsätter det att vara en kall vinter så kommer vi att få en lång skidsäsong och det passar oss bra för det är nog så jäklig rolig hobby att åka slalom , vi alla i familjen gillar att susa ner i backarna.




Alltså det var så otroligt fint i backen på lördag kväll fast det var kallt , men det är nog mycket mera behagligare att skida i -5 grader än som det var nu -14. Men vi fick i alla fall skidsäsongen igångsparkad och det var kul. 
Finns nog inget mysigare efter att man åkt slalom och man kommer tillbaka till stugan , badar bastu , lägger eld i öppna spisen och kastar sig raklång på soffan. Förstås skulle det inte vara så fy skam  att lyfta locket och krypa ner i en varm jacuzzi efter en dag i skidbacken men ännu har jag inte fått den drömmen uppfylld men  ni känner ju mig och jag jobbar hårt på att den en dag blir sann. Tror också mina hyresgäster skulle gilla att få krypa ner i en varm jacuzzi.




Pyntade ute med lite mera julbelysning , tog med hemifrån " lysande körsbärsträd " som jag placerade ute på terassen  och skall ännu köpa det större trädet.  Alltså detta är nog en så härlig tid och nu satt vi igen och sa att det harmar nog så otroligt att vi inte kommer kunna fira julen i stugan för där får man nog verkligen den rätta stämningen. Men nästa jul skall jag vara ute i god tid och boka hela december åt oss sen får vi se om jag jobbar eller är ledig nästa jul.




Lämnade våra saker i stugan så jag kommer att åka upp dit nästa gång jag blir ledig för min semester börjar då , vet inte om resten av familyn kommer med en sväng eller om jag åker ensam. Skulle gärna ha blivit kvar uppe i stugan fast hela december  men måste åka och  jobba i morron.  Stugtossorna blir och väntar på mig i Himos tills jag kommer dit nästa ledighet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar