torsdag 16 december 2021

Fika på Walo Rooftop bar

Måste  erkänna en sak  , nu är det första gången som jag verkligen har känslan att jag inte trivs hemma alltså fy fan för denna remont kaos. Jag hatar då hemmet är kaotiskt och inget fungerar så nu tänker jag fly igen och då passar inget bättre än att träffa en kompis och gå på en kopp kaffe till Walo Roof top bar. Alltså här finns så många fina ställen här i Åbo om man vill  gå ut och ta sig en fika.





Titta alla dessa härliga julbollar i taket 



Det var så roligt då jag en dag fråga åt Michelle om hon skulle villa flytta till Dalsbruk därifrån jag är hemma och det kom snabbt svar ...NEJ med den motiveringen  "det är ett så litet ställe för mig och där finns inga klädbutiker som tex H&M m.m ". Jag visst eockså alltid att jag ville flytta bort därifrån med samma motivering för liten by för mig. Äventyraren Lissu vill ha mera än lilla Bruke.




I fjol var jag inte dit då det var juletider så jag missade deras fina dekorationer därför hade jag bestämt att i år vill jag dit på en kopp kaffe innan dom igen plockar bort all fin juldekoration. Hade planer på att gå ensam och sätta mig och njuta av denna julstämning men så kom jag på att texta en kompis som kanske hade möjlighet att komma med. Hon har just fyllt år så tyckte det kunde vara passligt att vi kunde firas hennes jämna år med att sitta uppe på Roof top bar och bara suga i oss julstämning.







Jag är sällan någonstans och detta var nu andra gången jag måste visa mitt coronapass , första gången jag visade det var då jag var till Polen i augusti. Hade det inte nerladdat så där stod jag sen och sökte det från Omakanta.

Dom frågade av alla som kom in , kändes lite som förr i världen då dom frågade ID om man hade ålder.




Vi satt en stund där och såg ut över taken i centrum av Åbo och tittade på arbetarena som jobbar flitigt med att få Åbo torg färdigt. Visst har man skrapat sig i huvudet och funderat att var detta så viktigt med att göra en så stor remont av torget men ju mera man ser hur allt framskrider så kommer jag vara supernöjd av resultatet. Kommer bli jätte fint och ett ställe dit man fast kan gå och sätta sig och ta en fika , förut surrade det bilar runt detta torg men nu blir det ändring på det och tror det är så att det är ändast bussar som kör där.



Efter att vi fikat färdigt så åkte jag hem och fick världens julklapp , remontgubben meddelade att vi kan använda vatten och toaletten ...allt var klart. Yess yess yess!!! Köks skåpen kommer en annan firma och lägger upp och dom hade inte ännu idag varit här , kommer kanske i morron på fredag.

Hastigt fram med dammsugaren och började ta bort det värsta skiten i knutarna  och tvättmaskinen på direkt , ärligt ljud då du hör när vattnet fylls i maskinen.Lycka. Tycker annars också om att tvätta byke , maskinen snurrar dagligen hos oss.




Skall i början på nästa vecka städa ordentligt och torka alla ytor innan julen , oj det kommer kännas så härligt att få sätta sig till julbordet om en vecka med ett hem där remonten är klar , det är nystädat och doftar gott.....bara att välkomna julen till vårt hem.


Vi skall faktiskt nästa veckas onsdag klämma på noll knappen , sakta men säkert skall hela familjen  varva ner och inta julstämning , kidzen får jullov , jag har semester och Mikko tar några dagar ledigt just det vad vi alla nu behöver ...familytime.

Mikko kom på en superbra ide som han vill att vi skall göra före julen och det kommer ni att få läsa om nästa vecka. 

I morron är det fredag och då kommer jag styra nosen mot Himos ( ensam) skall åka slalom , koppla av och släppa ut spänningen som funnits i kroppen då vi inte visste om remonten blir klar till julen. Nu blev allt bra och vi kommer och få en  fin jul hemma i Åbo just en sådan jul som vi vill ha ( nästan) , helst skulle vi nog ha varit i Himos med snö , pulkbackar ,  åka slalom , bastu , julmat och klappar men det får det bli i nästa jul nu firar vi en city jul.

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar