söndag 29 maj 2016

Äppelblom och ångest.

Det är lika alla år ...fast sommaren inte ens kommit ordentligt igång så sitter jag redan och har en sådan otrolig ångest (lite inre stress) att den snart är över!Jag vet att det hörs lite crazyt men tyvärr så känns det så för just mig i alla fall.
Som ni nu i detta skede vet så vill jag bo där det är sol och varmt året om och denna dröm delar jag säkert med många andra.
Det är så jobbigt att veta att allt detta vackra lummiga härligt blommande Finland är efter 2 1/2 månad  över  och hela naturen börjar sakta och säkert igen förbereda sig för hösten/vintern....och ni vet ju hur snabbt veckorna rusar iväg...vi är ju  snart där!!!När jag kommer hem nästa gång från jobbet så är vi redan inne i juni.
Man vet aldrig på förhand vilken sommar vi får och med en jävla otur så kan vi ha max tio värmebölje dagar på hela sommaren om ens de och för mig är det absolut för lite om man tänker att resten av året är kyligt.


Som idag lovades det sol och relativt varm....men då man vaknar är det regn och så förbaskat ruggigt så jag sitter inne på soffan med pläden runt mig.
Läser mycket bloggar och det är en familj som nu spenderar 4 månader utomlands och där skrev mamman "Skulle hon vinna 1 miljon på lotto så skulle dom absolut bli kvar/flytt  utomlands och inte flytta tillbaka till Sverige"  and I agree !!!!


Men färdigt gnällt om att tiden går för snabbt och jag saknar sol och värme osv ...en fördel är det ju att veckorna rusar iväg för det känns som det skulle vara lönedag hela tiden och är det nu så att vår finska sommar kommer att vara kall och ruggig och regning så finns det ju alltid Momondo och sidor som " homes for sale" som man kan surffa runt på då det är regndagar :)

Men nu njuter vi av  av blå himmel och äppelblom (prydnadsäppelträd) som finns brevid Skannsi köpcenter i Åbo.Var där och fotade igår och det var så vackert att stå och beundra dom fina träden med dom rosa blommorna.För när jag kommer hem nästa gång från jobber så kommer alla äppelträd att ha tappat blommorna...synd.

Nu skall ni inte tro att jag håller på att deppa ihjäl mig för att vår sommar är för kort.. ..nej heter man Lissu så hittar man alltid på något som piggar upp vardagen.....för några dagar sedan fixade jag balkongen i sommarskrud och det blev så mysigt och fint.
 
 
 
 
 
 
 



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar