onsdag 11 maj 2016

Fwy inget jag rekomendera i rusningstid

Att köra bil på Freewayen då det är rusningstid...jag bara säger det..huhu!!Om du inte annars har huvudvärk så får du det nog då du sitter där i trafiken.
Fast jag hur mycket som helst gilar att vara här så en stor negativ sak är nog trafiken ...många kan nog inte förstå det förrän man ser det i verkligheten.
Hä rär det nästan måste på att ha bil då du rör tar dig från plats A till plats B...avstånden är så långa.. i dom flesta bilarna sitter det som sagt bara en person då det är rusningstid.Det finns en sk Carpool fil där du får köra om det finns två eller flera i bilen och ibland löper trafiken bättre där...men kan också vara stock i den filen...men kör absolut inte i den filen om du är ensam för då kan du hamna och betala böter från 341 dollar och uppåt ifall du blir fast ;)

Igår var det dags och vinka hej då till ett gäng,Mikko och kidzen och några timmar senare hälsa resten av min familj  välkommen ..min äldsta dotter kom hit.Passade bra att det råkade bli samma dag så behövde jag inte köra upp till LAX så många gånger.
Medan jag väntade på A så for jag och shoppa lite.

Trafiken upp till LAX löpte bra och Mikko och kidzen komm lyckligt och väl iväg på sitt flyg....men annat var det med trafiken på hemvägen.Vi råkade hamna i värsta rusnings tiden.
Upp slapp vi på ca en timme ...men ner tillbaka till Dana Point tog det oss nästan två timmar....det var helt stockat och då skall ni veta att på en del ställen är det sju filer norr och sju filar söder...totalt ALLTSÅ 14 filer och trafiken är helt stockad flera kilometrar....löper ingenstans.Sen när det väl löper framåt så är det nog att vara skarp  ..borde nog också ha ögon i bakhuvet...fy fan alltså vilken trafik.Gillar inte att köra på freewayen och absolut inte rusningstid.
Då trafiken löper så kör dom så förbannat hårt,byter filar hit och dit,sen kommer det ju hela tiden bilar till Freewayen som du måste väja för,sen ännu till på det så kommer motorcyklisterna och tränger sig emellan alla bilar...så lovar att då via anlände till Dana Point efter 2 timmar  på Freewayen i rusningstrafik så var jag nog riktigt yr i bollen.

Men annars har jag inget emot att köra här..hittar relativt bra,härligt att köra längs med kusten och  här finns massor med fina ställen att åka till.Idag skall A och jag åka upp till Fashion Island och ströva lite runt på tumis och sätt oss ner och äta cheescake från Cheescakefactory (ett måste då man är i Usa)


Denna skylt syns i många filmer och tv serier.
Snart skall vi och gotta oss ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar