torsdag 5 maj 2016

Framme i Los Angeles.

Färska hälsningar direkt Californien.Vi är alla lyckligt framme efter en bra flygresa.
Flygresan gick smidigt det var första gången jag flög Norwegian direkt till LAX,inget att klaga med tanke på priset (tur/retur 380e+ flyget från Fin till Swe)
Som sagt i priset ingår inte bagaget,mat,filt+dyna..att på allt sådant får man betala extra.Du får ha med ett handbagage på 10kg och sen en axelväska hade jag som jag också hade saker i.Jag råkade ju ha tur att Mikko och kidzen alla hade möjlighet att ta varsit bagage så jag packade ner mina saker i deras bagage...men annars klarar man sig nog hit med ett handbagage (där man har sina basic plagg) och sen jag som älskar att shoppa köper här och betalat för ett bagage hem.Förstås går det ju inte att resa utan bagage om man åker med barn för det är ändå en hel del man skall ha med då.
Men direkt flyg är verkligen något jag rekomenderar..dom körde in en timme så  flygresan tog ca 9 1/2 timme...i vanliga fall brukar min resa ta lite på 9 timmar + att jag ännu efter det ofta har byte på östkusten + köande i immigration och sen ännu flygresa på ca 6 timmar...så detta var verkligen lyx att landa direkt i LA och bara lite på nio timmar .
SAS har som sagt också nu böra flyga bra tider från Åbo/Arlanda och direkt därifrån LAX.

När jag landade så väntade Mikko&kidzen på mig och sen tog vi airportshuttle till biluthyrningen och plockade upp vår hyrbil.Gillar att köra automat och sen är det ju så roligt att köra hyrbil då dom är så nya för hemma har man sitt gamla skrälle som man kör runt med ;) 

Många kanske undra hur det känns för mig  att  komma till Californien efter så många gånger (vet inte riktigt själv hur många det blivit men nog säkert runt 20 om inte mera) och måste säga det känns alltid lika roligt.Det är ju inte så pirrigt i kroppen som riktigt dom första resorna jag gjorde hit till LA... nu känns det mera som att komma "hem"...känner ju till så många platser så det är ju mycket roligare att köra/ta sig fram då man hittar och vet vart man ska.Klimatet är ju toppen här...härligt att klä sig i sommarkläder och så har jag lärt känna en massa vänner här under årena som det är roligt att få träffa då vi är här.

Where is the sun??!?? Första morgonen vi vaknade så var det tyvärr ingen klarblå solig himmel...nej det var mulet...men det tog vi direkt till vara på och hade shopping dag iställetför beachen.

Jetlagen pinar oss så otroligt,känns som vi går runt med en ordentlig baksmälla ...vi har nu vaknat här ett par mornar runt  3 a.m (lokal tid)och är hur pigga som helst med  den påföljden att vid sju tiden på kvällen så  skulle vi helst ta vår natt sömn.
Men vi får mycket gjort då man stiger upp den här tiden...mataffärerna (Ralphs) öppnar klockan 5 på morgonen så vi tänker snart åka och shoppa mat/fylla upp kylskåpet  så har vi det undan ...sen har vi ett trevligt program inbokat idag.

Lovade att kidzen skulle få göra en  sak då vi  kom till Californien och det gjorde vi igår...skall berätta om det  i mitt nästa inlägg. Dom hade super roligt ..likaså vi tyckte det var roligt att se på :)

 
 
 
 
 
Lastar in våra bagage i vår hyrbil.

 
Alla kör inte med nya bilar här..kolla till vänster :)

 
Tror att dagens färg är grå ..vi matchar in med våra gråa kläder i vädret ;)

 
Where is the Sun??!!??

 
Såklar skall det vara Sturbucks då jag är här..fast jag annars inte  dricker kaffe ;)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar