måndag 29 juli 2019

En ny stad jag besökte

Vi åkte här om dagen till Jyväskylä på en liten utfärd...tänk jag som aldrig besökt den staden i hela mitt liv. Såg verkligen framemot att åka dit.



Vet inte riktigt vilka förväntningar jag hade för den staden men då vi kom fram dit så blev det nog inte direkt någon wow känsla så som jag fick då jag första gången besökte Gdansk.Måste säga att jag är jätte förtjust i gamla städer som har sin charm.

Vi hann ju bara se en liten del av Jyväskylä så det finns nog säkert fina platser där också.

En sak som jag verkligen blev imponetad av så det var en jätte stor väggmålning av en isbjörn...jäklar vad fint.



 Sen besökte vi Restaurang Vesilinna som hade så otroligt fin utsikt , vi bestämde oss att äta vofflor där. Man kunde också åka upp i ett torn och se ut över hela staden hur långt som helst verkligen fin utsikt.






Vi hann inte med att åka till Matti Nykänens hoppbacke men vi skall nog åka dit någottag och se på den också.







Här provade vi lite exmerimentera då vi fotade...man fotar via några mobiler..kul.





 Min mamma och hennes sambo har en liknande husbåt som vi såg och här fanns det massor av dom. Lär vara uthyrda och jättepopulära nu när det är Jyväskylän rally






Vi avslutade kvällen med att gå runt en stund vid hamnen och det råkade sig inte bättre att det var en så otroligt och fin sommarkväll som avslutades  med en magisk solnedgång.

Tänk hur lite jag rest runt i eget land och här finns säker hur mycket fina platser som helst men  Finland är ett ganska dyrt land att resa runt i .





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar