onsdag 24 juli 2019

Hur trivs jag med allt som händer

Många funderar säkert..."Hur känns det att ha stuga i Himos" ??
Sitter faktisk själv här och funderar på samma sak ...hur känns det.




Först kommer  kanske en  känsla att ...det kan inte vara sant...att JAG faktiskt äger denna stuga att  denna stuga verkligen är min. Att jag själv gjort allt jobb från att hitta den på nätet till att ringa runt ,till att åka upp och se på den några gånger  till att åka till Helsingfors och skriva MITT namn på pappren...helt otroligt...jag är verkligen stolt över mig själv.  Firade med kaffe ( juhlamokka i Starbucks mugg) kanelbulle och bra musik.

Det är därför som jag tycker om att jobba  och lycklig att jag har ett jobb att gå till  för det är så roligt at kunna förverkliga en massa drömmar som jag har.

Känslan då man kommer fram till mållinjen är obeskrivlig...man bubblar inombords som innehållet i en champagneflaska.

Just nu känns det som jag bara har hyrt denna stuga för någon vecka ...men nog skall jag väl snart  börja förstå/inse att den här är faktiskt min och vi kan komma hit när vi vill ( förutom då den är uthyrd).

Nu skall ni inte missförstå då jag bara pratar om min och min...vi skall nog hela familjen vara här och njuta av denna investering ....men som sagt  det är bara jag som skrivit under och vill jag sälja den, hyra ut den eller vad som helst så behöver jag inte fundera med någon annan  utan jag bestämmer allt själv vad jag gör ...jag  ville själv ha det så.





Där som vi har vår andra stuga så är vi 4 ägaren...gemensam tomt, gemensam bastu , gemensam brygga och stugan där har jag tillsammans med min pappa och dom andra har egen stuga. Så där är mycket man skall tänka på då man är ett helt gäng.

Först var jag tre nätter ensam här i Himos och bara satt och såg  mig runt här i stugan och igen en gång funderat....är det sant eller är det en dröm. Men inte är det någon dröm för varje gång jag vaknat på morgonen så är jag ännu här i samma fina stuga.



Mikko och kidzen var till Pori jazz på veckoslutet och dom kom nu till Himos på måndag...Mikko prisar stugan och är lika lycklig som jag ...plus att kunde inte råka sig bättre än att han nu har semester och får njuta av ett super fint sommarväder på ett ställe där han inte behöver göra något.

Han har också det måtto att då han  är lediga så vill han  vara lediga  . Vi i är alla så olika och en del njuter av att ha en massa att fixa och trixa hela tiden ( också på semestern) och som tur så gör alla riktig så som det  känns bäst för en själv.

Vi har fördrivit dagarna med att lite smått åka runt och bekanta oss med Himos/Jämsä och vill vi någon dag åka till Jyväskylä så är det bara 59 km dit...till Jämsä är det härifrån Himos 10km och där hittar vi en massa olika  affärer som Citymarket , Lidl , Jysk , Tokkmann ,Löytötex och en hel del andra små affärer . Mot hösten kan det kanske vara roligt att en lördag kväll åka in till Jämsä på bio ....som sagt här finns hur mycket  som helst roliga saker att göra och ändå känns det som stugliv.





Jag förstår inte riktigt att jag hela mitt liv sk " hjärntvättat" mig själv  att om man inte åker med båt till stugan så är det inget stugliv och jag  har ALLTID varit emot ALLA bekvämligheter i stugan ....i en sommarstuga skall det bara vara ljus och inget rinnande vatten, inga maskiner som tex mikråvågsugn , tvättmaskin , diskmaskin osv.
och ABSOLUT ingen tv.....nej det skall man inte se på då det är semester och det skall ABSOLUT inte stå en bil på gården...då är det ingen sommarstuga.




Men hej ....vakna upp nu Lissu.... vi lever nu på 2019 och tiden förändras och vi behöver inte fastna i samma fack hela livet och äntligen har jag   tagit  steget ut från min bekvämlighets zonen och insett att man kan lika bra hitta stugstämning i en stuga med ALLA bekvämligheter.

Nu dessa dagar vi varit här i Himos så kan jag inte förstå varför jag inte gjorde detta tidigare...skaffat en stuga med alla bekvämligheter. Går inte och beskriva i ord hur skönt det är att ha kyl/frys , öppna kranet och ha rinnande vatten , diskmaskin som sköter disken istället för att först värma varmvatten sen stå och diska i fat och byta sköljvatten tusen gånger eller som sagt att få tvätta sig under rinnande vatten...lyx.

Äntligen får jag äta grillmat....oj oj grillad majs, tomater , champinjoner/bacon är absolut mina favoriter men det finns ju nuförtiden så mycket gott att grilla. Igår köpte vi en liten grill så vi kan gotta oss då vi är här och vad roligt att äta ute.  Tror säkert många andra nu njutit av att kunna vara utomhus ..tids nog blir det kyligare så får vi sitta inne igen...vi har en lång mörk tid framför.









 I morron har vi då igen en jubilar i huset och det är Jaromir som fyller 12 år så det blir sång och paket  plus att Mikko planerade att vi skall ut och äta på ett ställe som verkar rätt så intressant...kommer ett skilt inlägg om det.

Ja hör ni läsaren en stor del av er njuter säkert lika mycket av vädret som jag gör och ni som tycker det är för varmt så ger jag hopp åt er att om ni räknar fram några veckor / månader så blir det garanterat kyligare i luften så hoppas ni står ut så länge.























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar