fredag 5 juli 2019

En massa evenemang

Ni som följer mig i bloggen märker säkert att det går undan i vårt liv men varför stoppa   stenen/snöbollen att rulla då den en gång kommit igång ...vi är här för att leva och njuta av livet full ut .....vi får inte bli här för evigt så varför bara sitta och fundera att oj det borde jag ha gjort eller o det där vill jag göra men ändå inte gör. Istället ångra sig sen längre fram i livet.



Ni som känner mig vet nog att jag kommer nog inte ångra inget jag gjort i mitt liv ...lever det till 100% och kommer det nya utmaningar ( som det hela tiden gör ) så visst skall ju jag prova dom...jag har inget att ångra.

Som ni märker så läser jag kapitlen rätt så snabbt i min egen  " livets bok " och det är det som är så roligt att se vad  kommer hända i nästa kapitel och vilka nya utmaningar jag får vara med om.

För som vi alla vet så kommer det  i min bok  en dag  att vara en sida som kommer vara helt tom och förbli tom , men jag har en så otroligt tjock " livets bok " och hoppas den tomma sidan blir helt i slutet på boken och jag kommer att få läsa alla kapitel till slut och njuta av detta härliga liv.

Har själv inte hunnit lyssna på Maarit Feldt Rantas sommarprat men det lär vara jätte rörande och som sagt det kommer vara hennes sista offentliga framträdande och hon kommer tyvärr inte ha så många blad mer i sin livets bok att svänga ...hon börjar närma sig det sista tomma bladet. Sorgligt.

Mycket andra sorgliga saker som jag fått veta denna sommar , går inte in desto mera på det med tanke på personen det berör .....men skickar henne varje dag många kämpekramar.

Igen ett bevis på att jag inte tänker  stoppa en ända sten/snöboll som kommer rulla i mitt liv för det är här och nu som vi har möjlighet att leva och förverkliga drömmarna.

Känner mig snart redo att med glädje börja jobba och lämna skidolyckan bakom och tänka att visst tusan gick ju det ändå rätt snabbt denna tid jag inte fick jobba. Ännu som sagt är inte dagen bestämd när jag får traska ombord på Grace men hoppas hoppas det blir snart.

Sen vet jag att jag har mycket stöd av min arbetskompis Laila som själv tränar mycket och hon har lovat puscha mig att mitt knä blir bra och jag snart igen får njuta av att kunna gå ordentligt och att få klä på mig skidutrustningen och igen få åka slalom ( ps håller mig till barnhissen till början).



Här njuter vi av sommaren men förbereder oss redan för kommande skidresor i vinter...nämligen köpte idag en vinter rock åt Michelle till födelsedags present som hon tyckte om (hon fyller 13 nästa söndag) och som sagt inte så tokigt att köpa vinterkläder på sommaren , då man ser på prislappen så blir man glatt överraskad.

Kanske inte så fyskam med en ny vinter rock för det har nu igen varit jätte svalt nu några dagar och hon tyckte att hon direkt kunde använda den då vi kom från affären.

Här kommer vara mycket folk i Åbo detta veckoslut då Ruissalo ordnar sin 50:e Ruis rock festival...ni skall ha så roligt ni som skall dit detta veckoslut. Lika roligt skall ni ha som kommer att fira Baltic Jazz i Dalsbruk, sen brukar det också vara Hangö regattan ni som firar där ha så roligt

Läste också att uppe i Himos har dom Jysäri weekend med en massa 90 tals band och musik  som tex E-type, Movetron , 2 Unlimited , Waldos People, Scooter ,   Gunther, Pandora mfl...just precis min grej där jag skulle stormtrivas. Får väl ta det nästa år istället. Har inte ens vetat om att dom ordnar sådan där...Himos juhannus festari har säker dom flesta hört om men som sagt detta evenemang är nytt för mig. Ni som skall upp dit berätta gärna för mig hur där var.

Alltid synd då sommaren är så kort i Finland och det blir en massa program här och där...kan bli lite svårt att välja vart man vill åka plus att det ju också kan bli rätt dyrt. Biljetterna till evenemangen har blivit dyra, man skall kanske ha ett boende för veckoslutet och så skall man äta och så hör det väl till för många att dricka ...så dit ryker många hundra lappar. Därför skulle det vara bra med en längre sommar och flera härliga sommar veckoslut så inte alla evenemang måste vara i juni och juli.




Men som sagt alla ni som njuter av dessa härliga festivaler omkring i Finland njut och lev livet . Själv kommer jag göra något helt annat mer om det här i bloggen.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar