lördag 13 juli 2019

Skidolyckan blev min lycka

  1.  Nu är det officiellt...skidolyckan blev min lycka kan jag med gott samvete säga. Visste från första stund då jag i april hoppade av bussen och traskade till hyrstugan i ett superfint vinterlandskap och såg dom fina skidbackarna i Himos att det här stället kan jag bli förälskad i och så blev det.





Är man  ännu till en person som skiter i att allt  i livet skall måste gå enligt något visst mönster ,  utan gör  det jag mår bra av och lever i samma takt som stenen/snöbollen rullar.....hur slutar det då....jo då är jag plötsligt stugägare i Himos. Nu får jag äntligen skruva ner skylten...stugan är min.




Jag har nu och då nämnt om att vi mera och mera börjar bli bekväma av oss ( åldern ..ni vet )  och orkar inte i denna hektiska vardag med ett sommarställe där man skall hålla på med en massa jobb och sen åka hem trött och slut. Vi har länge drömt om en plats med alla bekvämligheter och bilväg fram...funderade många år på något mot Pargas  , men  efter jag fått se Himos så var det ingen tvekan var jag  ville ha en stuga.



Vi gillar då vi är lediga att få lata , njuta, läsa , sola , göra en massa roliga saker osv . Mikko  är den som blir fortare rastlös än mig och kanske inte orkar  med att " bara vara"  så  nu har jag verkligen hittat platsen där vi alla kommer att trivas på och där det finns något att göra åt oss alla året runt.



Som tex snöscoter utflykter ,längdskidning, 4hjuls safari, konserer och andra evenemang , golf , fiske , kanotpaddling , fina vandrings leder och utflyktsplatser , bär och svampskogar om man är intresserad av det ( vi är inte), sol&bad sommartid , åka runt med båt i Päijänne , vintertid njuta framför brasan och sist men inte minst åka Slalom...längtar redan tillbaka till backen trots skidolyckan. Brukar ju också vara så att barnen i ett visst skede inte mera vill till stugan men tror att detta ställe kan  locka dom med då det finns så fina slalombackar och mycket annat roligt att göra där plus att det ryms en hög med kompisar med.

Så nu har jag igen vänt bladet i min livets bok och kapitlet börjar så här

" Lycklig stugägare i Himos "

Som sagt skidolyckan blev lyckan för mig...dessa månader jag varit sjukskriven så har mycket hunnit hända. Allt från att mitt knä börjar bli bra till att jag har blivit stugägare i Himos.

 Efter många timmar på datan och massor med samtal så hittade jag just precis en sådan stuga vi alla tycker om plus att den såldes färdig möblerad så nu det är bara att söka nyckeln , öppna dörren och så kan stuglivet börja. Kan det bli bättre ...tror inte det.

En stuga med bilväg fram, el , rinnande vatten , bastu och dit vi kan åka året om...med andra ord vårt andra hem. Pricken på i är att där är full service ....en firma sköter gräsklippning sommartid och snöskottning vintertid ....så när vi kommer till stugan har vi bara att köra till dörren , in med kassarna, eld i öppnaspisen och klick så är bastun på och ställa sig under rinnande vatten och ta en varm dusch.

Tänk vad mysigt efter en heldag i skidbacken att ha bastun färdigt varm då vi kommer till stugan och efter det sätta sig framför öppna spisen och dricka kakao och grilla Marshmallows hela familyn. Denna vinter får jag snällt hållas i pulkbacken men hoppas i alla fall innan skidsäsongen är slut (april) att jag får klä på mig skidutrustningen och åka slalom. Tänk att det blev vinter människa av mig också...jag som hatat vintern så otroligt.

I den här stugan kommer ingen av oss ha långtråkigt ...i stället för gräsklippning/snöskottning och en massa måsten så finns det massor med aktiviteter att göra året runt  eller så kan jag bara ligga ute och sola eller på soffan under pläden och läsa massor med bra böcker medan det sprakar i öppna spisen utan att ha dåligt samvete att något måste göras.

Som många säkert gissat så är meningen att  vi också skall dela med oss av  stugan ( hyra ut). Det var också en orsak varför jag sökte och ville ha stuga just i Himos.




Himos är ju en känd skidort i mellersta Finland  men som också har en massa andra aktiviteter året om  än att bara åka slalom.

Jag jobbar varannan vecka och så reser vi mycket så istället för att stugan står tom så vill jag gärna att andra får möjlighet att njuta av allt roligt man kan göra i  Himos så det är bara att höra av er till mig om ni är intresserade att hyra för några dagar eller en vecka och sen går det också småningom att hyra den via Himos center.




Många tänker säkert att jösses vilken lång väg dom har att köra...men hemifrån vårt är det tre timmar och nu då jag varit upp dit några gånger  och sett på mitt projekt så har jag kört fram och tillbaka  på en dag. Inget jag skulle göra ofta  men det är inte omöjligt.

Då som vi var aktiva att åka ut till stugan dit vi måste med båt så tog det ungefär samma  tid om inte längre för då skulle vi först lasta allt i bilen , sen lasta ut allt till bryggan därifrån lasta allt i båten , båtväg , efter det skulle allt lyftas upp på bryggan bäras upp till stugan och lovar att det inte var roligt om det råkade börja regna just då man skulle ut eller kom hem.



 Där skymtar skidbacken...fotat från en mysig liten strand.

Nu är det bara att lasta allt i bilen och ingen skillnad om det sen regnar , snöar eller haglar för vi slipper ända fram till trappan och bara lyfta in kassarna. Plus att vi har användning av stugan året om.

Är själv lite förvånad  då jag kom dit och såg platsen/stugan så visste jag direkt att den är min. Ni vet då man får sådan känsla att allt känns helt rätt. Jag som ALLTID drömt om en stuga vid havet på en bergsklack där jag får vara i lugn och ro hittade nu raka motsatsen....en stuga på en skidort i en stugby med nära till grannar , turister och en hel hög av evenemang. Kommer att bli toppen... jag som älskar att vara social med en massa smal talk kommer ju att trivas som fisken i vatten.
Vem vet kanske jag hittar något extra jobb där då skidsäsongen kommer igång.





Vem skulle ha trott det...stuga  i Himos...inte ens JAG själv.....men det just nu känns det helt rätt och helt vår grej.  Funderar varför jag inte gjort detta tidigare ..men som sagt allt har sin mening här i livet och det var NU  det var dags.

Familjen är lika glad som jag  åt min investering och dom ser verkligen framemot många härliga stunder här året om. 

Om två veckor då det är Jyväskylän ralli så har Himos center redan bokat in mina första gäster. Roligt då min hobby börjar ta fart.
Sa åt Mikko att innan jag pensionerar  mig så ska jag försöka investera ännu en hyrstuga och han var direkt...köp i Levi.

Till sist för dom som undrar vad vi skall göra med Bergön så antagligen säljer jag eller hyr stugan...men som sagt då vi är flera som delar det stället så tar det lite tid att hitta en lösning.





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar