onsdag 31 juli 2019

Lumi och Pyry

 Igår var det dags att lämna första stugveckan i Himos bakom sig och börja köra mot Åbo.  Mikko och kidzen startade på förmiddagen mot Ähtäri ...han ville föra Michelle och Jaromir och se på pandorna Lumi och Pyry plus att dom ville besöka djurparken.

Han bokade hotell där så dom inte behövde köra så mycket på en dag. Utan nu kunde dom i lugn och ro gå runt där , ha en Spa kväll och äta hotellfrukost. Allt detta ingick i hotellpaketet plus tvådagars biljetter för dom alla till djurparken.

Själv blev jag  i stugan och städa/fixa innan hyresgästerna kommer på torsdag. Sen är det så att dom som hyr stugan får antingen städa själv eller beställa städning som kostar extra. Om dom väljer att städa själv så har jag i kontraktet så att ett städ team från Himos center åker till stugan och kollar så allt är som det skall vara  ( bra städat ) då gästerna checkat ut.

Jag som själv är jätte noga då det gäller att städa  skulle ju galant klara av att ha stugan ren och fin  innan nästa uthyrning men då vi bor så långt borta så går det inte. Plus att då jag har kontrakt med Himos center så är där alltid service dygnet runt ifall huresgästerna  tex glömt nycklarna inne och blivit utlåsta eller hastigt behöver hjälp med något.

När jag hade städat färdigt så packade jag in i bilen lite kassar och Majsa katten och körde till en stuga som var ganska nära vår stuga för där var några bekanta som hade hyrt den stugan nu då det är Jyväskylä ralli....blev en liten snabb visit.

Resan ner mot Åbo gick hur bra som helst....tycker så om att höra på musik i bilen och tycker också om att köra bil så det är inga problem och tre timmar kändes inte alls så långt. Förstås är det ju helt annat sen och köra då det är dåligt före men det tar vi sen ...nu njuter vi av sommaren och sommarföre.

Då jag kom till Åbo och burit in kassarna så tänkte jag för mig själv...visst fasen var detta ett bra val att köpa en stuga med bilväg där det bara är att köra från ena dörren till den andra. Många som jag pratat med håller med om att nuförtiden vill många ha bilväg till stugan , alla bekvämligheter och året om stuga.

Nu då vi var i Himos  så hörde jag en morgon gräsklipparn surra och då jag steg upp så var allt färdigt klippt , det doftade nyklippt gräs och jag kunde lyfta ut solstolarna och ta med mig en bok och kopp kaffe och bara njuta. Tack till vår "gardenman" som är en kvinna.

Minns alltid hur jag tyckte det var så lyx då en av mina bekanta i Usa har sin gardenman som kommer en gång i veckan och fixar deras gård ( gräsklippning m.m) plus att dom också har städerska som går en gång i veckan , på det viset får dom  så mycket mera tid att göra roliga saker då dom inte behöver offra sin  fritid för allt detta.

I Finland tror jag ännu man skäms att ha andra och göra  ett jobb som man själv klarar av plus att det är ju förstås  en kostnadsfråga. Men vi skäms absolut inte och säga att det är jätte skönt at  ha någon som klipper gräset och på vintern plogar snö då vi  inte alls tycker om gårdsarbeten...ni kan säkert gissa varför vi vill bo i höghuslägenhet. Det är just så här vi vill ha det ...passar oss som hela tiden är på resande fot.

Men vet att många tycker det bästa är då dom får starta upp gräsklipparen , fixa och röja i trädgården , kratta på våren/hösten och sist men inte minst skotta snö på vintern....med andra ord älskar trädgårsarbeten och aldrig kan tänka sig något annat. Tycker det är så roligt då vi alla är så olika och lever livet just så som vi  själv vill.

Familjen hade köpt ett minne från Ähtäri åt mig.


I morron ( torsdag)  kan jag lova att jag verkligen har orsak att fira ...enligt mig själv så titta in här om ni vill veta varför. 

Go natt.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar