tisdag 30 mars 2021

Tänk att snart är en säsong igen förbi

 Vaknade upp till en jätte fin tisdsgsmorgon med ett ordentligt leende på läpparna , det var en så fin dag som dom hade lovat . När jag drog gardinerna åt sidan så fylldes sovrummet med sol ljus så nu kan man nog säga att det är vår i luften.



Åt en stor tallrik gröt till lunch ,  stiger upp så sent så det går inte att prata om frukost vid den tiden mera och sen for jag ut på terassen och njöt av en kopp kaffe. Alltså vilka vårkänslor som smög sig i kroppen men också lite vemodigt att lämna denna vinter bakom sig då vi tycker så mycket om att vara i skidbacken.

Satt på terassen och tänkte att just var det oktober då jag kom hit och körde förbi backarna och dom hade snökanonerna på för fullt för att förbereda vintersäsongen och snart är vi inne i april och det är dags att tacka för denna skidsäsong. Skid säsongen fortsätter här ännu hela april men Länsirinteet stängs tidigare än dom backarna som är närmare vår stuga (Pohjoisrinteet). Så nu har vi planer att ännu till Valborg åka skidor.

Då jag ätit så packade jag skidutrustningen i bilen ,  klädde på mig och bestämde mig för att åka till Pohjoisrinteet någon timme och skida, dom backarna är närmare vår stuga. Få frisk luft och njuta av det soliga vädret. Det som nu är bra då jag varit här mitt i veckan är att det är så otroligt lugnt i backarna , inga köer utan så fort du kommer ner så slipper du direkt till skidliften.




Harmade att jag inte hade grillkorv hemma för det skulle ha varit så härligt att då man tar en liten paus i skidande att sitta ute och grilla.

Alltså man kan nästan säga så att jag hade backen för mig själv idag , dom flesta som skidade var i dom större backarna och jag håller mig nu i sk mellan backen. Har flyttat mig sk ett level up från riktigt dom små backarna till mellersta och inget problem med mitt knä. Slalom är en hobby som jag verkligen tycker om och passar mig så är superglad att jag vågade mig i backarna igen efter olyckan. Är också glad att dom inte stängde skidplatserna i Finland denna säsong som dom gjorde i fjol.

Lite smått har jag påskpyntat här i stugan  men brukar inte ha så mycket till påsken jämfört med Halloween och julen då talar jag verkligen om att pynta dom är absolut två av mina favorit högtider på året.





På kvällen var det så skönt att bada bastu och svalka sig ute på terassen. Sen blev det samma som dom övriga kvällarna ....eld i öppna spisen och jag vågrät på soffan. Det är nog för att vi inte har öppen spis hemma som jag uppskattar att kunna njuta av det här. Det är så otroligt rogivande att höra hur det knastrar och se hur elden "dansar". Min kropp/knopp mår nog så otroligt bra av detta lugn som jag får här i min stuga. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar