måndag 22 mars 2021

Lära mig lite ord

Sitter här och njuter för mig själv alla andra ligger redan och sover så gott. Veckoslutet är över och det blev för en stund sedan måndag (00.15) och igen en ny vecka framför oss.  Enligt schema så är det sista distans veckan för kidzen men vi har diskuterat här hemma att som läget är nu så kan det vara att det fortsätter. Här har det gått bra och ingen av oss har ännu börjat klättra på väggarna , otroligt lugna har vi alla varit med tanke på att vi varit 2 veckor dygnet runt tillsammans,  men visst sa dom idag att dom börjar längta till skolan och att få se sina kompisar live. 

Som tur så finns det nuförtiden så mycket finesser som gör att dom kan ha "roligt" med sina kompisar på avstånd men inte är det så livet skall vara att man skall måste umgås via datorer. Men som tur då läget är som det är så har det ju varit en räddning att man kunnat göra så , hur skulle det varit då vi var unga och man knappt fick röra telefonen och ringa för det blev för dyrt då tror jag nog man skulle han känt sig jävligt ensam om det skulle varit distans skola.

 Nu spelar Jaromir och hans klasskompisar samma spel så dom har i alla fall daglig kontakt , likaså sa Michelle att hon och hennes kompis hade på lördag sett på en film tillsammans fast dom var på sk skilda håll. Det fanns någon app att ladda ner och så sitter dom och ser på samma film i olika hem och  har sina hörlurar på så dom kan prata med varann. Så i denna situation som vi nu befinner oss i så är jag superglad att dom på detta vis kan ha daglig kontakt med sina vänner. 

Skojade och sa med kidzen att jag skall också börja spela och visst kan man spela fast man är äldre. Tror det skulle vara en kul grej att prova spela nu då kidzen är stora och jag börjar ha så mycket egen tid. Man skall prova en massa kul grejer hela tiden för vi lever bara en gång här och nu. Som ni säkert märker så går åren så otroligt fort så  det är bara att tuta/ köra för att hinna med allt som man vill göra.

Läste om en äldre dam i Sverige som sent i livet började spela och hon sa att det är hur roligt som helst , hon har fått massor med nya vänner från hela världen. Det skulle säkert passa mig super bra. Klicka på länken så kan ni läsa mera om henne. Tänk många som sitter ensam hemma dag ut och dag in och får tiden lång så kan man istället  ha en massa cybervänner och tänk vad roligt att få hålla engelskan uppdaterad.

 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/68-ariga-susanne-vill-se-fler-aldre-gamers 

Nu på veckoslutet har jag hållit på med en hobby som jag alltid tyckt om , nämligen virka. Har börjat med att virka rosor och ni får se här i bloggen sen då mitt projekt är färdigt. Sen började jag i fjol då jag blev permitterad att på egenhand  lära mig polska men så glömdes det lite bort hela mitt projekt , men nu har jag börjat igen. Hoppas kunna lära mig lite ord/fraser och att kanske lite grann kunna kommunicera då det blir dags att besöka Gdansk igen plus att vi vill se lite mera av Polen så därför skulle det kunna vara en kul grej att lära sig lite polska.

 



 Sen dukade jag upp för lördagsmiddag , det är så roligt att duka fint och sitta tillsammans och spendera lördagskvällen. Får vara glad så länge kidzen trivs i vårt sällskap och vi vet var vi har dom , kommer nog den dagen dom inte har tid att sitta hemma med oss och äta på en lördag kväll.

 





Redo igen för ny vecka som börjar med tandläkarbesök och putsning av tandsten. Hon började redan förra gången men som sagt då jag går hos undervisnings tandkliniken så tar allt längre tid.


 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar