onsdag 17 mars 2021

" Är där om 10 minuter"

 Brukar ha klockan och ringa runt 8 tiden för att kolla att kidzen är redo att börja skoldagen i sina egna rum. För mig underlättar det otroligt att inte varje dag behöva köra dom till skolan utan då jag vaknat kan jag ofta bli en stund kvar i sängen och ibland till och med somna om.

Denna onsdags morgon blev jag kvar i sängen för att fortsätta se dom sista avsnitten på serien jag började titta på då plötsligt jag fick mitt efterlängtade samtal. Det var en kille i andra ändan som sa "jag är där om 10 minuter". Nu börjar ni säkert skrapa er i huvudet och undrar vad jag håller  på med för fanstyg då jag är hemma här om dagarna , träff med en kille om 10 minuter. Ni kan lugnt läsa vidare , denna kille hade inget med något sk "eftermiddagskaffe sällskap" att göra nej han hade en sak som han skulle hämta till vår familj. 

Oj som jag väntat. Ni som läser bloggen minns att jag berättade att påskharen skall passligt till påsk hämta  tvättmaskin/torktumlare till stugan och i samma veva som vi köpte dom så passade vi på att också köpa hem en ny tvättmaskin i och med att det var kampanjvecka på maskiner och så fick vi ett bra bud då vi köpte dessa alla maskiner som ett sk paket. Så nu kom också "påskharen " hem till oss med en påskgåva.




Vi hade en bra tvättmaskin hemma som var knappa 3 år och en torktumlare som har sett sina bästa dar men ändå nog i sådant skick att byket blev torrt. Varför vi nu gjorde detta beslut var att vi har ett relativt litet badrum/bastu och där har vi också vår tvättmaskin så dit ville vi inte som sagt ha ett torn med tvättmaskin/tumlare. Nu har vi haft torktumlaren i sovrummet och när vi köpte nytt skåp dit så fick inte torktumlaren plats så därför köpte vi nu en tvättmaskin som är kombinerad tvätt och torktumlare. Dom är rätt så nya ute på marknaden men super bra just med tanke på utrymmesbrist. Så nu har vi då sk två maskiner i en. Finns en massa olika sådana men i och med att jag tvättar och tumlar så mycket så ville vi ha en som är lite bättre för den snurrar på här  hela tiden. 


 

Det som är bra med denna maskin är att det finns ett sk Ångpogram om man vill fräscha upp tex en skjorta som man bara haft en dag på sig. Själv har jag inte hunnit prova det programmet men har någon erfarenhet så berätta gärna.

Kan inte få allt vad jag vill men en av mina stora drömmar i hela mitt vuxna liv har nog varit att ha en fin och rymlig tvättstuga ( kodinhoitohuone). Men den drömmen kommer knappast bli uppfylld och efter några år då kidzen flyttar ut ur boet så blir ju bykmängden också mindre, så tror nog inte det är något som jag kommer ha högt uppe på min önskelista sen mera. Men ännu då dom är hemma och vi är 4 personer i samma hushåll så är nog mängden av tvätt rätt så stor och därför skulle det  vara så roligt att kunna sköta all tvätt i sk egen tvättstuga. 

 


 


 

Men fick i alla fall lite ny touch i badrummet då maskinen kom dit , har haft färger i grått/vitt men nu är ju maskinen svart vit så kom jag plötsligt på att nu fixar jag också den färgen i badrummet. Blev nya svarta handdukar , svart badrums matta och fast jag inte är en så stor fantast av svart/vit inredning så är jag ändå nöjd med färgvalet i badrummet. Hade så mycket svart och vitt i ungdomen så jag blev lite trött på den färgkombinatioen.

 



Jag tycker så otroligt om att tvätta så skulle nog ha njutit att ha en liten fin tvättstuga för mig själv. Men i alla fall har jag nu en super fin tvättmaskin med en massa program som passar mig som tvättar varje dag och ibland 2 ggr per dag. Kan berätta att hos oss ser ni aldrig högar med smuts tvätt  och heller aldrig ren tvätt som ligger någonstans , utan all ren tvätt viker jag direkt in i skåpen då det är torrt. Vi satt faktiskt här en dag och funderade till det att vi har en massa maskiner som snurrar från morron till kväll, datorer och tv igång så är elräkningen otroligt liten. Roligt så!

 

 

Så nu blir det här hemma "Wash and dry"  istället för "Wash and Go" för nu när corona läget är jätte dåligt här i Åbo så hålls vi snällt inne. Nu har jag i alla fall rolig sysselsättning då jag får prova maskinens alla finesser.

 


 


 






 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar