söndag 14 mars 2021

Påskharen kommer med maskiner

Precis så roligt och skönt som vi önskade detta veckoslut på "Hotell Virta" ( läs vårt hem). Vi har gjort så lite som möjligt och just sådant vi tycker är roligt. Nu är vi utvilade för att starta en ny vecka , men som vanligt gick veckoslutet allt för snabbt. Men snart har vi lite längre ledigt då påsken närmar sig och stängs inga gränser inom länen pga Coronan så kommer vi köra upp till stugan och vara där och fira påsken. Men nu tar vi en dag i taget för som det ser ut nu så kan man nog inte så mycket planera , det hinner hända mycket ännu innan det blir påsk. 


 Såg fina tulpaner i affären men hade just köpt hem blommor men nästa gång skall jag köpa dessa.

 Lördagen började med att jag låg ett bra tag i sängen , hittade en tysk serie (Capitani) på Netflix som jag började se på, sen var blev det en sväng till Citymarket för jag ville ha Sushi till kvällen medan dom andra skulle ta take away från FC kebab. 

Det var näst sista Putos programmet som kom på lördag och vi alla har våra 2 favoriter med i finalen nästa lördag och det är Folke Rundqvist och Pönttö. Själv vill jag att Folke skall vinna , i Mello från Sverige vann den låten jag gillade bäst Tusse med Voices. 


 

Hade också bestämt idag att vi skall gotta oss lite extra så jag köpte Mudcake, gammel dags vanilj glass och hallon som vi gottade med till efterrätt.Brukar göra så efter att jag fastade och mitt socker sug  försvann så unnar jag mig själv på lördagar något gott om jag känner för det. Nu sitter jag och planerar in en ny fasta men måste lite googla för jag vet inte hur hastigt man kan göra en sådan på nytt. Om någon vet så berätta gärna.


 

Själv mådde jag helt okej under min fasta så därför känns det som jag skulle kunna tänka mig göra det på nytt  om ett par månader och då kommer jag försöka köra ett 7 dagars program. Skall förstås först kolla upp om man så hastigt kan göra det på nytt.

Nedanför ser ni Lumenes nya serie som jag just nu för tillfället använder, köpte den då jag var på jobb. 



Idag åkte vi till Power och kollade på tvättmaskiner för dom hade bra kampanjer denna veckan, har planerat  länge att jag skall investera till stugan ny tvätt maskin/torktumlare så vi och hyresgästerna (om dom vill)  kan tvätta och torka kläderna innan man lämnar stugan och bara plocka in rena kläder i skåpet då man kommer hem.

Sen får jag sängkläder som täcken, dynor, filtar snabbt tvättade/torkade då vi är där så att dom är rena åt mina gäster som hyr stugan. Där finns torkskåp men nya torktumlaren är snabbare och billigare i drift. Tvättmaskin fanns också då jag köpte stugan men där är något krångel med centrifugeringen så nu då vi fick ett bra erbjudande så slog vi fast. Så till påsken kommer påskharen med nya maskiner till stugan.

En sak som jag verkligen tycker om är att tvätta, ta ut det det från maskinen och det doftar gott av sköljmedel, torka det och sen få vika rena fräscha kläder i skåpen. Jag byter  också jätte ofta sängkläder , finns inget härligare än att få krypa ner nybastad i krispiga , nydoftande lakan. Tänk förr då folk rökte inne och man kröp ner i lakan som luktade tobak men såklart dom som var rökare märkte väl inte hur inpyrt dessa lakan luktade , tänk hela hemmet hur det stank. Härligt att den trenden är förbi och härligt också att ingen av oss röker.

 Får se om jag får tag i sömnen nu för jag skall tidigt upp och besöka tandläkaren. Men nuförtiden då jag inte mera är rädd för tandläkarbesöken och jag kan koppla av där så får jag väl ta mig en tupplur i tandläkarstolen, får ju hoppas att mun hålls uppe om jag somnar ( fniss).

Hoppas ni allihopa är laddade och utvilade inför kommande vecka. God natt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar