tisdag 23 mars 2021

Skola hemma eller distans..bestäm er nu!

Våren kommer sakta men säkert smygande och det blir ljusare dag för dag. Men ännu kommer vi ett litet tag att njuta av vinterstämning för i Himos finns det nog ännu snö. Vi kommer åka upp till stugan till veckoslutet och sen kommer jag bli där ensam hela nästa vecka och resten av gänget åker hem på söndag.

Men sen kommer dom tillbaka till påsken. Nu är ju ännu allt öppet med kidzen distans studier , ingen information har det ännu kommit hur det blir med skolorna nästa vecka fast vi redan har onsdag i morgon. Tycker dom småningom kunde börja bestämma sig nu. Har dom distans studier så skulle dom förstås kunna bli kvar med mig i stugan och ha skola därifrån. Vi har ju förstås ingen fast nätanslutning där men skulle fast kunna ordna det med en sk mokkula. Men som jag vet så skulle dom sakna sina bordsmaskiner där dom spelar med sina vänner.

I alla fall blir jag där och njuta, kommer sitta ute på terassen i vårsolen och handarbeta, skall packa ner en hög med böcker , skall jag se på filmer i mängder och lyssna på bra musik.


Sen får vi förstås se vilka corona regler det kommer till påsken  rentav så stängs allt och då hålls vi snällt hemma det går också bra.

Nu är det bara att försöka låta fantasin flöda och försöka hitta på saker att göra som känns trygga och jag är nu helt biten på att virka , hålls snällt innanför 4 väggar och virkar så att virk kroken glöder. Det är konstigt då man börjar handarbeta så går det inte att sluta förrän det är klart. Men med denna fart som jag nu har och i och med att jag har tid att sitta och virka som kommer jag nog få mitt projekt färdigt snabbare än jag tänkte mig. Likaså om jag blir ensam i stugan nästa vecka så  är det nog bäst att jag tar lite extra garnnystan med.

För övrigt så går dagarna snabbt och nu har vi nog en så fin tid framför då det börjar våras och bli ljust , sen får man se vilken sommar de blir detta år , inget kan man planera. Det skall vi faktiskt göra nu på våren då isarna släpper nämligen åka ut till vår andra stuga ute på en holme och se hur livet lever med den. Vi har som sagt inte varit dit på ett x antal år men  nu måste vi kolla upp hur läget är där och vad som borde göras. Stugan borde vara i bra skick men sen bryggan och bastun kan det vara sämre med. Så nog skulle det finnas att göra nu då jag är permitterad. 

Men just nu är jag inne i min virkbubbla och där vill jag vara ett tag framöver, sen får jag se vad mitt nästa projekt blir om jag åker ut till holmen och fixar eller om jag åker till Himos och fixar där  eller om jag rentav får åka och jobba. Bara att vänta och se , har lärt mig under detta corona år att inget går att planeras bara att ta en dag i taget.









 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar