tisdag 16 mars 2021

Frisyrer och smink

Nu då jag är hemma permitterad så har ju inte familjen bara en housekeeper som passar upp dem utan dom har ju en egen frisör också. Det har dom förstås haft hela tiden då jag är utbildad frisör men nu är det lättare när jag är hemma att få håret fixat lite nu som då , ni vet hur det är med tonårstjej i huset. Märker att hon mera och mera börjar intressera sig av frisyrer , make och kläder .Känner igen mig själv från tonåren och har nog hela mitt liv tyckt om allt med skönhetsprodukter , smink, kläder osv men det blev lite mindre av det då kidzen var små.

Jag har aldrig helt slutat att bry om mig själv  fast jag haft barn , har alltid hittat tid att sminka mig , fixa håret  och lacka naglar. Det går nog bra om man vill fast man har småbarn. Men visst var det dagar som man såg ut som värsta skogstrollet då man steg upp efter att inte fått sovit på natten då 2 st småttingar skrek i tur och ordning.

Men nu har jag verkligen tid att fixa både mig och min familj. Mikko och Jaromir är glada att dom får håret klippt då det börjar kännas för långt men Michelle tycker om då jag lagar olika frisyrer på henne. Hon kom här omdagen med lite bilder på olika frisyrer som hon ville ha och jag plockade fram sax/kam och började styla ny frisyr åt henne. Sen efter det så tog jag fram platt tången , har en sådan platt tång som jag kan laga håret rakt eller lockar ( den är rundad på sidorna).

 


Denna fönborste köpte jag häromdansom man kan ha och snurra eller helt stilla. Dom har varit pop länge men jag har aldrig haft en sådan  för då jag jobbade som frisör så använde jag olika storlekar av rundborstar och fön då jag stylade mina kunders hår och  inte en sådan som är kombinerad fön/borste. Nu har vi inte ännu hunnit testa den  men skall bli intressant och se om jag är nöjd. Min kompis i Florida har en liknande och hon berömmer den alla gånger vi hälsar på där , men har inte kunnat köpa en sådan därifrån då den inte fungerar i Finland , vi har inte samma uttag som dom och inte heller samma spänning...vi har 230V och dom har 120V.


 



 

I alla fall blev Michelle jätte nöjd med slut resultatet , tycker själv då jag ser med mitt frisör öga så passar det henne jätte bra. Hon har så otroligt fint och tjockt hår. Till näst vill hon att jag skall lära henne sminka sig. Hon har tills nu inte sminkat sig fast jag köpt lite smink åt henne men nu börjar också det intresse komma.

Minns att Angelica var runt 14 då hon började använda smink och nuförtiden är hon jätte duktig att sminka sig. Kanske hon får lära Michelle en massa bra knep. Nedanför kan ni se då hon sminkat sig själv.



 

Visst tror jag dom lärt sig av mig att sköta om sin hy, tycka om smink osv när dom sett att jag alltid gjort det. Här hemma har det alltid  funnits god doftande cremer , olika färgers nagellack , smink m.m så dom har blivit van att se en massa skönhets produkter hemma. Nu då jag är permitterad så sminkar jag mig inte varje dag då jag mestadels här hemma , men skall jag någonstans så tar jag nog ofta och lägger en snabb make up. Fotot på mig nedanför är ett par år gammalt men ville lägga detta foto då jag har liknande frisyr som  Michelle.

 


 

Så inte blir tiden lång , finns nog hela tiden saker att hitta på här hemma. Har lite kvar av serien ( Capitani) , sen köpte jag lite mera garn ifall man kommer på något att sticka/virka , tyg finns det om vi vill sy. Sen har jag börjat inreda med vårfärger men det visar jag i ett senare skede och så planerar jag hur min sommarbalkong kommer se ut i år.

Sen springer jag rätt flitigt hos tandläkaren för att få mina tänder i skick , har alltid haft en så otrolig tandläkarskräck men märker att den helt försvunnit på dom senaste åren. Så nu skall det bli ordning på tänderna , men får räkna med att det tar längre tid är nämligen kund på undervisningstandkliniken. Dom behöver folk dit så dom kan öva och vi får det till ett bra pris. Min tandläkare har nu 3 1/2 färdigt av 5 års studier så hon är en god bit på väg. Jätte duktig och trevlig , läraren går runt  och kollar med jämna mellanrum. Har aldrig fått så bra och noggrann tandvård som jag får nu , är super nöjd att jag fick möjlighet att bli kund där.

Det var lika då jag utbildade mig till frisör så behövde vi kunder som kom till skolans salong och vi fick öva på riktigt hår istället för dockor. Det tog sin tid för alla moment skulle visas för läraren men dom som hade tid kom gärna dit och sitta och njuta då vi pysslade om deras hår.

I morron är det "lill lördag" och vi är inne på halva veckan , fick samtal från kontoret men missade det då jag hade telefonen på ljudlöst då dom ringde så tidigt. Tror bestämt att dom skulle haft jobb att erbjuda , men detta är lite knepigt då jag inte alls vet när dom ringer. Så egentligen borde jag gå runt med telefonen i handen hela tiden så jag ser/hör när det kommer samtal. I alla fall vet jag att i morron kommer det ett samtal , varifrån så får ni veta i nästa inlägg.

God natt kram till er alla.

 

 


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar